pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Σταματά η διάθεση δωρεάν self test από τα φαρμακεία από τις 19 Ιουνίου (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σταματά στις 19 Ιουνίου η δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης, μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου

Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Ειδικότερα, μιλώντας στο OPEN, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ως Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πήραμε απόφαση να επεκτείνουμε το δίμηνο διανομής έως τις 19 Ιουνίου. Η συμφωνία που έχουμε κάνει είναι ότι θα καλύπτουμε την κοινωνία μέχρι τέλος του μήνα. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα οι πλατφόρμες να είναι ανοιχτές. Σταματά η δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία. Είναι μία απόφαση που είναι εις γνώση της πολιτείας. Η συμφωνία που υπήρχε ήταν για τους δύο μήνες. Η συμφωνία εκπνέει αυτές τις μέρες».

 

Από χθες, εξάλλου, είχε γίνει γνωστό ότι σταματά η δωρεάν διάθεση στο Ηράκλειο Κρήτης. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, Αριστοτέλης Σκουντάκης, «στα φαρμακεία έχει παρθεί απόφαση ώστε 19 Ιουνίου να σταματήσει η διάθεση των self test στους πολίτες. Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνώστες, όμως εκείνη την ημέρα σταματά η διάθεσή τους». Ο ίδιος συμπλήρωσε μάλιστα πως η συμφωνία που είχε υπογράψει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με το Υπουργείο Υγείας ήταν μέχρι 6 Ιουνίου. «Κανονικά έπρεπε ήδη να έχουμε σταματήσει τη διάθεσή τους».

Το ίδιο συνέβη και στην Πάτρα, όπου από χθες το πρωί εργαζόμενοι έσπευσαν στα φαρμακεία για να προμηθευτούν τα δωρεάν self test. Μάλιστα, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα, τα φαρμακεία της Πάτρας, στην συντριπτική πλειοψηφία τους δεν χορηγούν μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαίας, για μη χορήγηση δωρεάν τεστ, καθώς όπως σημείωναν οι φαρμακοποιοί έχουν αυξηθεί σημαντικά οι υποχρεώσεις τους και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.

Υπενθυμίζεται πως από χθες, Δευτέρα 7/6/2021, και καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας από 7/6/2021 έως 13/6/2021, οι εργαζόμενοι/ες του ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία τρία δωρεάν self test, ένα για την εβδομάδα 7-14 Ιουνίου, ένα για την εβδομάδα 15-22 Ιουνίου και ένα για την εβδομάδα 23-30 Ιουνίου.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Νατάσα Κεφαλοπούλου:
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου