figourini banner 1 2021

σ

Αρθρο της Πρέσβειρας της Κούβας για τον Ημεροδρόμο - "Κρατάμε ψηλά τα λάβαρα της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της εθνικής κυριαρχίας, του σοσιαλισμού και της αλληλεγγύης με τους λαούς του κόσμου"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σέλμυς Μαρία Ντομινγκες Κορτίνα - Πρέσβειρας της Κούβας: Η Κουβανική Επανάσταση αγωνίζεται εν μέσω πανδημίας ενάντια στο εμπάργκο και την εκστρατεία fake news.

(Μετάφραση: Σαπφώ Διαμάντη)

Αρθρο για τον Ημεροδρόμο της Σέλμυς Μαρία Ντομινγκες Κορτίνα – Πρέσβειρας της Κούβας στην Ελλάδα: 

Η Κουβανική Επανάσταση αγωνίζεται εν μέσω πανδημίας ενάντια στο εμπάργκο και την εκστρατεία ψευδών ειδήσεων 

Εξήντα δύο χρόνια Επανάστασης απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες, που συμπληρώθηκαν την 1 η Ιανουαρίου, προσδίδουν παγκόσμια βαρύτητα στον ηρωικό αγώνα του κουβανικού λαού. Σε αυτό το διάστημα μπόρεσε να καταγραφεί η ικανότητα του λαού της Κούβας και των ηγετών της να κρατήσουν ψηλά, απέναντι στην άγρια και ακατάπαυστη εχθρότητα του προπυργίου του ιμπεριαλισμού, τα λάβαρα της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της εθνικής κυριαρχίας, της ενότητας και ολοκλήρωσης της Λατινικής Αμερικής και Καραιβικής, της δημοκρατίας, του σοσιαλισμού και της αλληλεγγύης με τους λαούς του κόσμου. Το κλειδί της νίκης στη διάρκεια αυτών των έξι δεκαετιών της Επανάστασης υπήρξε η αδιάρρηκτη ενότητα του λαού γύρω από την πρωτοπορία και την ηγεσία της Επανάστασης, από τις μορφές του Κομαντάντε Φιδέλ Κάστρο, του Αρχιστράτηγου Ραούλ Κάστρο, ως τη σημερινή ιστορική συνέχεια των νέων γενεών Κουβανών, στο πρόσωπο του Προέδρου Μιγκέλ Δίας-Κανέλ.

Σήμερα, η ενότητα του λαού, το Κομμουνιστικό Κόμμα και η ηγεσία της Επανάστασης εξακολουθούν να είναι αναγκαία και συνεχίζουν να προωθούν την παγίωση και εμβάθυνση της επαναστατικής διαδικασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο εγκληματικός οικονομικός, εμπορικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ κατά της Κούβας, αλλά και να αναπτυχθεί η χώρα προς όφελος της ευημερίας του κουβανικού λαού.

Μετά από όλα αυτά τα χρόνια, η Σοσιαλιστική Επανάσταση στην Κούβα έχει να επιδείξει πολλαπλά επιτεύγματα. Ανάμεσά τους:

  • εξασφάλιση της άσκησης του δικαιώματος στη δωρεάν υγεία
  • δωρεάν παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης,
  • εξασφάλιση της πρόσβασης στον πολιτισμό και την ψυχαγωγία,
  • αγώνας για τη διατήρηση του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη, 
  • πλήρης ισότητα όλων των πολιτών ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος δέρματος, εθνικής καταγωγής, θρησκευτικών πεποιθήσεων, κοινωνικής κατάστασης ή όποιας άλλης αιτίας προσβλητικής για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, επιπλέον της ανεξιθρησκίας που προστατεύεται από το κουβανικό σύνταγμα.

Η διατήρηση όμως των επιτευγμάτων αυτών στάθηκε δύσκολη. Μετά τον θρίαμβο του 1959, οι διαδοχικές κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της ισχυρής και ηγεμονιστικής γείτονος, που δεν υποφέρουν την ύπαρξη μιας Σοσιαλιστικής Επανάστασης στη Λατινική Αμερική, έχουν θέσει ως στόχο να ανατρέψουν την κουβανική κυβέρνηση, να ξεμπερδεύουν με τον σοσιαλισμό και να ανακτήσουν την ηγεμονία και επικυριαρχία τους επί της χώρας μας.

Έχουν χρησιμοποιήσει διαφόρους διαύλους και διάφορα πολιτικά εργαλεία προκειμένου να επιτύχουν αυτόν τον στόχο. Το επικρατέστερο υπήρξε ο οικονομικός, εμπορικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός, που αποτελεί και το κύριο εμπόδιο για την ανάπτυξη της Κούβας.

Ο αποκλεισμός συνίσταται σε έναν περίπλοκο ιστό νόμων και διοικητικών διατάξεων που αποτελούν τις νομικές του βάσεις και ισχύουν ως σήμερα, ενώ κάτω από την «ομπρέλα» του διεξάγονται ενέργειες που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και πλήττουν όχι μόνον την Κούβα, αλλά και τρίτες πλευρές.

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ενίσχυσε τον αποκλεισμό και τις διώξεις κατά της Κούβας σε υψηλότατα, γενοκτόνα επίπεδα, με στόχο να βλάψει την κάλυψη των βασικών αναγκών του κουβανικού λαού και τις καθημερινές του δραστηριότητες και να επιρρίψει την ευθύνη γι’ αυτό στην κουβανική κυβέρνηση, με απώτερο σκοπό να επιχειρήσει να αποδείξει την αποτυχία του σοσιαλισμού και να παρεμποδίσει τον λαό από το να συνεχίσει να υποστηρίζει την Επανάσταση.

Ελήφθησαν πολυάριθμα οικονομικά μέτρα διαφόρων τύπων που ζημιώνουν τις κύριες πηγές εισοδήματος της χώρας και εμποδίζουν την κουβανική κυβέρνηση να έχει πρόσβαση στα προϊόντα που είναι απαραίτητα για τον πληθυσμό και για την ανάπτυξη του έθνους. Γενικώς, ελήφθησαν 243 μονομερή καταναγκαστικά μέτρα που ενίσχυσαν τον αποκλεισμό και βρίσκονται ακόμη σε ισχύ εφόσον δεν καταργήθηκαν από τη σημερινή κυβέρνηση του Τζόζεφ Μπάιντεν.

Ο αρνητικός αντίκτυπος του αποκλεισμού επιδεινώνεται και αποδεικνύεται ωμότερος στις σημερινές συνθήκες αντιμετώπισης της πανδημίας της Covid-19, επιβαρύνοντας επιπροσθέτως το κουβανικό σύστημα δημόσιας υγείας με το να δυσχεραίνει την απόκτηση υλικών, εξοπλισμών και άλλων παραγωγικών συντελεστών που απαιτούνται επειγόντως προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Από τις αρχές της Κουβανικής Επανάστασης δόθηκε προτεραιότητα στην ανάπτυξη της επιστήμης, γι’ αυτό και η BioCubaFarma, ο σημερινός Όμιλος Βιοτεχνολογικών και Φαρμακευτικών Βιομηχανιών της Κούβας, έχει μετατραπεί σε στρατηγικό τομέα για τη χώρα, πληρεί υψηλά ποιοτικά πρότυπα και χαίρει υψηλού διεθνούς κύρους.

Επιπλέον, η Κούβα έχει διακριθεί για τον πνεύμα αλληλεγγύης και διεθνισμού της. Έχει υποδεχθεί φοιτητές της Ιατρικής, έχει αποστείλει καθηγητές για τη δημιουργία και την ενίσχυση Ιατρικών Σχολών και Ιατρικών Ταξιαρχιών σε διάφορες χώρες. Για παράδειγμα, ταξιαρχίες της Διεθνούς Δύναμης Ειδικευμένων Ιατρών σε Φυσικές Καταστροφές και Σοβαρές Επιδημίες «Χένρυ Ρηβ» εργάζονται σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων κάποιων ευρωπαϊκών, ενάντια στην πανδημία της Covid-19, όπως προηγουμένως ενάντια στον ιό έμπολα στην Αφρική ή σε φυσικές καταστροφές σε άλλες χώρες.

Απέναντι στην πανδημία της Covid-19, η Κούβα δραστηριοποίησε το σύστημα υγείας της, κινητοποίησε το εθνικό επιστημονικό δυναμικό και τη βιοφαρμακευτική βιομηχανία της, διαθέτοντας όπως πάντα τη λαϊκή υποστήριξη. Γι’ αυτό και μπόρεσαν να αναπτυχθούν ταχύτατα αποτελεσματικά εθνικά πρωτόκολλα για την περίθαλψη των κρουσμάτων ή τη φροντίδα υπόπτων κρουσμάτων της Covid-19, να εξασφαλιστεί νοσηλευτική ικανότητα για όλους τους νοσούντες αλλά και η πλήρης υποστήριξη των μονάδων εντατικής θεραπείας, η θεσμική απομόνωση των επαφών των νοσούντων και η δωρεάν πρόσβαση στα τεστ PCR (μοριακά) και Αντιγόνου (rapid), καθώς και η λειτουργία εργαστηρίων μοριακής βιολογίας σε όλες τις επαρχίες της χώρας. Όλη αυτή η προσπάθεια του έθνους επέτρεψε να παραμείνει, συγκριτικά, πολύ χαμηλή η θνητότητα λόγω της πανδημίας.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η Κούβα έχει αναπτύξει επίσης 5 υποψήφια εμβόλια και εξετάσει 3 εξ αυτών σε κλινικές μελέτες και δοκιμές, σε εκατομμύρια Κουβανούς. Ένα εξ αυτών, το εμβόλιο Αμπντάλα, αφού χορηγηθούν και οι τρεις δόσεις, καταδεικνύει αποτελεσματικότητα σε ποσοστό 92,28%, κάτι που το κατατάσσει πολύ υψηλότερα από τις απαιτήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προκειμένου να εγκριθεί ένα εμβόλιο κατά της Covid-19.

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό αποτέλεσμα της προσπάθειας που καταβάλλει η επιστήμη στην υπηρεσία του λαού, κάτι μοναδικό στη Λατινική Αμερική, παρά την ιμπεριαλιστική εχθρότητα.

Αλλά και η ΕΕ στον αγώνα της κατά της Κουβανικής Επανάστασης έχει χρησιμοποιήσει και εξακολουθεί να χρησιμοποιεί πολύ έντονα την ιδεολογική υπονόμευση, ενώ επινοεί ψευδείς προφάσεις για να μας κατατάξει σε άδικες λίστες, διενεργεί εκστρατείες κατά των ιατρών μας, κατά των ηγετών μας, κατά των επιτευγμάτων και των δράσεων της Κουβανικής Επανάστασης, και πλάθει δήθεν θύματα και δήθεν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προκειμένου να αμαυρώσει την εικόνα της Επανάστασης.

Η κυβέρνηση της Κούβας έχει πλήρη γνώση της ανάμειξης της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών στη χρηματοδότηση, τον προσανατολισμό και την υποκίνηση ομάδων και ατόμων στην Κούβα προκειμένου να αμφισβητήσουν την εξουσία της κυβέρνησης, τόσο από ειρηνικές όσο και από βίαιες οδούς. Η Κούβα γνωρίζει την επίμονη αλλά αποτυχημένη προσπάθεια να συμμεριστούν αυτούς τους σκοπούς και οι πλέον αντιπροσωπευτικοί τομείς της τέχνης, του πολιτισμο και της διανόησης της χώρας.

Γνωρίζει επίσης τον ισχυρό μηχανισμό ο οποίος, εξ Ηνωμένων Πολιτειών ορμώμενος, παρεμβαίνει αθέμιτα, χειραγωγεί και παρενοχλεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ασύγκριτη τεχνολογική και χρηματική υποστήριξη, με σκοπό να διαδώσει παραπληροφόρηση, να οδηγήσει στο μίσος, να διχάσει τον πληθυσμό, να σπείρει τη μεμψιμοιρία και να προτρέψει στη διάπραξη παρανομιών.

Τούτες τις στιγμές, η Κούβα υφίσταται εκστρατείες ψευδών ειδήσεων, χειραγωγήσεις που επιχειρούν να υπονομεύσουν την Κουβανική Επανάσταση, να επιρρίψουν στην κουβανική κυβέρνηση την ευθύνη για τις οικονομικές δυσχέρειες σε καιρούς πανδημίας, δίχως να λαμβάνουν υπ’ όψιν τις συνέπειες του αποκλεισμού, που αποτελεί τη βασική αιτία των δυσχερειών. Επιδιώκουν να εμφανίσουν την Κούβα σαν μια χώρα που έχει καταρρεύσει και όπου επικρατεί χάος, αποσκοπώντας να προκαλέσουν κοινωνική έκρηξη και να αιτιολογήσουν μια εξωτερική επέμβαση.

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι χορηγείται από τις ΗΠΑ χρηματοδότηση σε άτομα στην Κούβα και το εξωτερικό με σκοπό τη δημιουργία ομάδων στη χώρα μας τα οποία να προωθούν την εσωτερική αταξία, να προκαλούν και να πραγματοποιούν κινήσεις κατά των θεσμών και να διαπράττουν βίαιες ενέργειες. Είναι επίσης γνωστό τοις πάσι ότι προάγουν και υποκινούν εκστρατείες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης με ψεύδη και παρερμηνείες περί της κουβανικής πραγματικότητας, με παραπληροφόρηση, με απαξίωση της κουβανικής κυβέρνησης.

Ο Πρώτος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μιγκέλ Δίας-Κανέλ Μπερμούδες, είπε το εξής: «Όποιος θέλει να δει πώς είναι η Κούβα, πώς ζει κανείς στην Κούβα, πώς κάθε μέρα ο λαός αυτός γράφει ηρωικές σελίδες, πως ο λαός αυτός αντιμετώπισε την πανδημία εν μέσω τέτοιων συνθηκών, πώς μια κυβέρνηση πασχίζει καθημερινά να δουλέψει πάνω στα ζητήματα που πλήττουν ιδιαίτερα τον πληθυσμό, θα μπορέσει και να δει πόσο διαφορετικός είναι ο κόσμος για τον οποίο παλεύουμε, ο κόσμος που θέλουμε να χτίσουμε». Ο Πρόεδρος Δίας-Κανέλ επεσήμανε επίσης ότι όποιοι έχουν διαπράξει μιντιακή τρομοκρατία «έχουν χρησιμοποιήσει τις ίδιες τις διαδηλώσεις υποστήριξης της Επανάστασης, τις παρουσίασαν σαν να ήταν δημόσιες εκδηλώσεις κατά της Επανάστασης». Αναφέρθηκε επίσης στο ότι πήραν «εικόνες, φωτογραφίες, στιγμιότυπα από άλλες χώρες, από άλλα μήκη και πλάτη που ουδεμία σχέση έχουν με την Κούβα. Πήραν μια φωτογραφία από την Αίγυπτο, από μια διαδήλωση στην Αίγυπτο, και είπαν πως είναι μια διαδήλωση στο Μαλεκόν. Πήραν εικόνες από τους πανηγυρισμούς στην Αργεντινή για την κατάκτηση του Copa América -με το οποίο χαίρεται και η Κούβα- και είπαν επίσης ότι πρόκειται για διαδηλώσεις στην Κούβα. Είναι γελοιωδέστατο… αλλά δηλητηριάζει, και το χειρότερο είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που όλα αυτά τους έχουν εμφυσηθεί και αποδέχονται αυτήν την πληροφόρηση. Κατά συνέπεια, πιστεύω πως πρέπει να είμαστε πολύ σαφείς, πως πρέπει να συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε αυτό που συμβαίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να μην αφήσουμε το δηλητήριο να περάσει».

Ο λαός και η κυβέρνηση στοίχισαν την αποτυχία του σχεδίου που προκάλεσε τα γεγονότα της 11ης Ιουλίου στην Κούβα, και των fake news που κυκλοφόρησαν στα μέσα ολόκληρου του κόσμου. Στην Κούβα, το Κράτος, η κυβέρνηση και οι θεσμοί διατηρούν τον έλεγχο και εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία της χώρας στις συνθήκες που επιβάλλει η υγειονομική κρίση.

Η Κυβέρνηση έχει λάβει και θα λάβει τα μέτρα που είναι απαραίτητα για τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και της γαλήνης των πολιτών. Σε καμία στιγμή, όπως είπαν ορισμένοι καλοθελητές, οι κουβανικές Αρχές δεν κάλεσαν σε συμπλοκές και σε βία μεταξύ συμπατριωτών. Η κατάσταση εξηγήθηκε στον λαό, ο οποίος υπήρξε ανέκαθεν και είναι πάντα πρωτοπόρος στην υπεράσπιση της Πατρίδας. Η παρακίνηση να διχαστούν οι Κουβανοί προέρχεται έξωθεν και όχι έσωθεν.

Ο κουβανικός λαός, που αγαπά την ειρήνη και έχει βαθιές ουμανιστικές αρχές, θα συνεχίσει να αντιστέκεται, δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την οικοδόμηση μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας πολυσυλλεκτικής, δημοκρατικής, με ευημερία και βιωσιμότητα, με όλους μαζί και για το καλό όλων.

Ο λαός και η κυβέρνηση της Κούβας εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για τις πολυάριθμες εκδηλώσεις υποστήριξης απέναντι στην Κούβα που πραγματοποίησαν φίλοι της Κούβας σε όλον τον κόσμο, συνοδευόμενες από την απόρριψη τόσο των πλάγιων χειρισμών κατά της σταθερότητας στο Νησί όσο και του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού των ΗΠΑ.

Οι Έλληνες φίλοι μας απέδειξαν ενεργά την αλληλεγγύη τους και την υποστήριξή τους στην Κουβανική Επανάσταση, και τους ευχαριστούμε βαθιά. Αυτή είναι η απόδειξη των ιστορικών και πολιτισμικών δεσμών μεταξύ της Κούβας και της Ελλάδας καθώς και της αγάπης και της φιλίας που ενώνουν τους δύο λαούς μας.

ΠΗΓΗ: www.imerodromos.gr

Δημοφιλή Νέα

Τόκιο 2020: χρυσός ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8,41μ.! (video)

Τόκιο 2020: χρυσός ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8,41μ.! (video)


 Με άλμα στα 8,41μ. κατέκτησε την πρώτη θέση, χαρίζοντα…

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης για τη νέα εθελούσια στη ΔΕΗ (video)
Ο Δήμος Εορδαίας διαθέτει κλιματιζόμενους χώρους στην Πτολεμαΐδα για την προστασία των ευάλωτων πολιτών από τον καύσωνα
Δυτική Μακεδονία: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - καύσωνας

Δυτική Μακεδονία: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - καύσωνας


Σύμφωνα με το νέο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών …

Η εταιρεία Νικολάου Security Group αντιπρόσωπος της G4S, ζητά για άμεση πρόσληψη στα ΓΡΕΒΕΝΑ και ΣΙΑΤΙΣΤΑ φύλακες άντρες γυναίκες
«Να σταματήσουν οι παρεμβάσεις στην Ακρόπολη θέλει η UNESCO»

«Να σταματήσουν οι παρεμβάσεις στην Ακρόπολη θέλει η UNESCO»


«Κόλαφος» για την κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμ…

ΣΙΛΛΥΟΝ ΠΑΜΦΥΛΙΑΣ -ΣΙΛΩΝΑ - ΣΥΛΛΕΙΟΝ, ΣΙΛΟΥΟΝ  & ( Sallawassi , Selywiys , Σύλειον , Syllion, Συλλάεουμ -Σίλλαιον , Yanköy Hisarı ή Asar ) Köy  (του Σταύρου Π. Καπλάνογλου)
ΔΕΗ: Νέα εθελούσια για 1.283 εργαζόμενους στις λιγνιτικές μονάδες - Τι αποφάσισε εχθές το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα