pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Νίκος Καραθανασόπουλος: «Αποκαλυπτήρια» της «πράσινης μετάβασης» η εκρηκτική αύξηση στη χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Αποκάλυψη των συνεπειών που έχει η πολιτική της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και η «πράσινη μετάβαση» χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος

του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, την εκρηκτική αύξηση της χονδρικής τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα.

Όπως εξήγησε, η αύξηση αυτή οφείλεται στο γεγονός πως το μεγαλύτερο μέρος του ενεργειακού μείγματος είναι πλέον εισαγόμενο, στην προκειμένη περίπτωση το φυσικό αέριο, το οποίο έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες. Αυτό, σε συνδυασμό με τη μεγάλη ζήτηση λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και την αύξηση των δικαιωμάτων για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, έχει εκτινάξει τις χονδρικές τιμές, με το ενδεχόμενο για πολύ μεγάλες επιβαρύνσεις στη λαϊκή κατανάλωση να είναι ορθάνοιχτο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση να κλείσουν οι σταθμοί λιγνιτικής παραγωγής, το μεγαλύτερο μέρος των εγχώριων αναγκών καλύπτεται από μονάδες που λειτουργούν με εισαγόμενο φυσικό αέριο, που έχει επιλεγεί ως καύσιμο μετάβασης στη «νέα εποχή» των ΑΠΕ.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος σημείωσε ότι η απελευθερωμένη αγορά και «πράσινη μετάβαση» γίνονται προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος των λαϊκών αναγκών.

Η παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ έγινε στο νομοσχέδιο για τη διαχείριση των αποβλήτων και των απορριμμάτων, για το οποίο σημείωσε πως φέρνει νέους φόρους, νέα τέλη, ανταποδοτικότητα και ιδιωτικοποιήσεις.

Με αφορμή την «κοκορομαχία» της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, υπενθύμισε πως από κοινού διαμόρφωσαν ένα Λύκειο εξεταστήριο, έφεραν πανεπιστημιακά πτυχία πολλών ταχυτήτων και αναγνώρισαν τα επαγγελματικά δικαιώματα των κολεγίων.

ΠΗΓΗ: www.902.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…