figourini banner 1 2021

σ

Π. Πέρκα: «Το ημιτελές Κτηματολόγιο που κηρύσσεται περαιωμένο ανοίγει παράθυρα για καταπατήσεις δημόσιας περιουσίας» (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ομιλία της Βουλευτή Φλώρινας και Αν. Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Π. Πέρκα στην Ολομέλεια της Βουλής για το Σ/Ν του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης:

 «Εκσυγχρονισμός του Ελληνικού Κτηματολογίου, νέες ψηφιακές υπηρεσίες και ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης»

«Να ξεκινήσω λέγοντας ότι έχουμε μια κακή νομοθέτηση συνεχώς… τροπολογίες με τριπλάσιο αριθμό άρθρων σε σχέση με το αρχικό ν/σ και μάλιστα σε πρόσφατα ψηφισθέντες νόμους (πχ το ν/σ για την παιδεία ψηφίστηκε μόλις χθες). Το ΤΕΕ το χρησιμοποιούμε δια πάσαν νόσον – ξέρετε, ο ρόλος του είναι διαφορετικός και το έχω πει επανειλημμένως, είναι τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας, ούτε τεχνικές υπηρεσίες έχει για να στηρίξουν όλα αυτά που υποτίθεται του αναθέτουν. Και βεβαίως και τα δωράκια με τα καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ σε εταιρίες με έργα ΑΠΕ, παρόλο που αδειοδοτήθηκαν με την υποχρέωση να κατασκευάσουν με δικές τους δαπάνες υποθαλάσσια σύνδεση. Και στους μεγαλοκαθηγητές δωράκια, αφού χαρίζονται οι οφειλές τους στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Όλα αυτά χωρίς να συζητηθούν.

Εν πάση περιπτώσει, έχουμε κουραστεί να το λέμε, είμαι πολύ απογοητευμένη, ουσιαστικά η δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι, έχει ενδιαφέρον να ακούτε και την αντιπολίτευση. Τέλος πάντων, έχουμε και μια προσχηματική και σύντομη διαβούλευση, αμέσως κατατεθειμένο το ν/σ, στριμωγμένο μέσα σε άλλα ν/σ, αγχωτική ακρόαση φορέων.

Αλλά βέβαια και με τον παραπλανητικό τίτλο περί «επιτάχυνσης», «απλοποίησης» και «εκσυγχρονισμού» του Κτηματολογίου. Τίποτα από αυτά δεν επιτυγχάνεται. Πρόκειται μάλλον για αντιμεταρρύθμιση κι όχι για μεταρρύθμιση, η οποία μας πάει και πάλι προς τα πίσω.

Εδώ και καιρό, το Κτηματολόγιο ‘περιφερόταν’ μεταξύ Υπουργείων, για να καταλήξει τελικά στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ευρύτερο χωρικό ζήτημα, στο οποίο εμπεριέχονται τεχνικά, περιβαλλοντικά και νομικά ζητήματα. Εσείς, παίρνετε την ψηφιοποίηση που είναι ένα ‘εργαλείο’ - σημαντικό βεβαίως, αλλά εργαλείο - και την ανάγετε σε πρωταγωνιστή, υποβαθμίζοντας τελικά ένα τόσο σύνθετο θέμα και βλέπουμε τηρείται σιγή ιχθύος από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, τα οποία θα έπρεπε να έχουν σημαίνοντα ρόλο. Κι ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στο κτηματολόγιο ως μια «ηλεκτρονική διαδικασία» και μάλιστα έκανε μια πολύ ατυχή σύγκριση με το gov.gr, δηλαδή είπε ότι αν περίμεναν να φτιάξουν ένα τέλειο σύστημα gov.gr, δε θα το είχαμε σήμερα κτλ - δεν είναι το ίδιο πράγμα.

Και πριν αναφερθώ στις επιμέρους διατάξεις, θέλω να εκφράσω κι εγώ την απορία μου για την εκτόξευση του π/υ του έργου της ψηφιοποίησης του αρχείου των υποθηκοφυλακείων που εγκρίθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης. Τι έχει αλλάξει και από τα 90 εκ. που προέβλεπε η μελέτη του 2016 φτάσαμε στα 240 και βάλε;

Η πρόβλεψη, κύριοι συνάδελφοι, που εισάγετε για περαίωση της κτηματογράφησης πριν από την έκδοση των αποφάσεων των επιτροπών υποθέσεων κτηματογράφησης, με αντίστοιχη εγγραφή των εκκρεμοτήτων, το μόνο που προσφέρει είναι ένα ‘τσεκ’ στην κυβέρνηση, για τα μάτια της ΕΕ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ότι μετά από δυο χρόνια απραξίας ‘ολοκλήρωσε’ δήθεν μια συμβατική υποχρέωση, γιατί στην πραγματικότητα κτηματολόγιο δε θα έχουμε, απλά θα εκδίδεται ένα κτηματολογικό φύλλο, ενώ θα παραμένουν οι ενστάσεις και οι εκκρεμότητες. Δυναμιτίζεται στην ουσία ο πυρήνας, ο λόγος ύπαρξης του κτηματολογίου και τίθενται ζητήματα ασφάλειας δικαίου και συναλλαγών και φαίνεται ότι αυτό δε σας απασχολεί καθόλου.

Σίγουρα η πολιτική απόφαση του να κηρύσσεται περαιωμένο ένα ημιτελές έργο, είναι λύση state-of-the-art. Το επιχείρημα δε ότι οι αμφισβητούμενες εγγραφές αφορούν μόνο το 2% και συνεπώς δε γίνεται να καθυστερεί η συντριπτική πλειοψηφία του 98%, δεν ισχύει. Θα ήταν εύλογο αν ίσχυε, η πραγματικότητα είναι όμως πολύ διαφορετική. Ίσως στις αστικές περιοχές να ισχύει ένα ποσοστό - όχι βέβαια 2% - πρέπει να είναι 5%, δε γίνεται όμως διάκριση από τις αγροτικές περιοχές, όπου το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο και η αντιδικία είναι κυρίως με το δημόσιο. Αγνοείτε επίσης σκόπιμα το 44% των μέχρι σήμερα αδήλωτων δικαιωμάτων, για τα οποία καμιά προσπάθεια δεν έχει γίνει για ένταξή τους στο Κτηματολόγιο.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεπε περαίωση για τα ακίνητα, για τα οποία δεν είχε υποβληθεί ένσταση, εσείς τώρα έρχεστε και τα αλλάζετε όλα, ενώ αφήσατε το χρόνο να περάσει, επιδεικνύοντας εξαιρετική ολιγωρία σε ό,τι αφορά την ψήφιση του Άρθρου 6α για την αντιμετώπιση των ενστάσεων.

Οπότε, όπως και σε άλλα νομοθετήματα, αλλάζετε ρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς αυτές να έχουν προλάβει καν να εφαρμοστούν! Ειδικότερα με το 6α, υπήρχε η εκτίμηση ότι ο αριθμός των αιτήσεων διόρθωσης που τελικά θα χρειαζόταν να εξεταστεί από επιτροπές θα ήταν εξαιρετικά μικρός. Αυτό βέβαια δε θα το μάθουμε ποτέ, γιατί, ενώ δεν έχει καν πραγματοποιηθεί η ανάρτηση για τις περιοχές που προβλέπεται η εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης, με το παρόν ν/σ μεταφέρονται στη λειτουργία του κτηματολογίου ανεπίλυτα όλα τα προβλήματα της κτηματογράφησης. Τελικά η διαπιστωτική πράξη πλέον θα περιλαμβάνει και ακίνητα, για τα οποία δε θα έχει ολοκληρωθεί ουσιαστικά η κτηματογράφηση. Πιστεύω ότι εκείνοι που έχουν συμφέρον να μην ολοκληρωθεί ποτέ το Κτηματολόγιο, έχουν κάθε λόγο να χαίρονται...

Αυτό όμως που κατά τη γνώμη μου είναι πάρα πολύ σοβαρό και θέλει ιδιαίτερη προσοχή είναι ότι το ν/σ ανοίγει παράθυρα για να διεκδικηθούν εκτάσεις που εμφανίζονται ως «αγνώστου ιδιοκτήτη», με τις εξαιρετικά ασφυκτικές προθεσμίες που τίθενται για να απαντήσει το δημόσιο στους διεκδικητές ακινήτων. Μέχρι σήμερα απαιτούνταν συναίνεση του δημοσίου, η οποία όμως στην πράξη δινόταν μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις, οπότε κατά κανόνα χρειαζόταν αγωγή. Τώρα όμως το δημόσιο έχει προθεσμία 2 μήνες να απαντήσει, η οποία αν παρέλθει χωρίς απάντηση, θεωρείται αυτόματα συναίνεση. Δηλαδή η διοίκηση αναλαμβάνει τεράστια ευθύνη, ενώ είναι τραγικά υποστελεχωμένη και δη με μηχανικούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων και φυσικά θα υφίσταται μεγάλες πιέσεις για συναίνεση σε περιπτώσεις μεγάλων συμφερόντων, έστω και με τη μη απάντηση, με κίνδυνο βέβαια να αποδωθούν δημόσιες εκτάσεις σε ιδιώτες. Αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

Σε ό,τι αφορά το θεσμό των διαπιστευμένων μηχανικών, εγείρονται θέματα σύγκρουσης συμφερόντων και έλλειψης ανεξαρτησίας. Σύμφωνα με το ΣΕΓΕΚ και την ΕΜΔΥΔΑΣ ο φορέας υφίσταται υποστελέχωση, υπάρχουν τουλάχιστον 250 οργανικές θέσεις ακάλυπτες.

Κι επίσης θέλω να επισημάνω ότι είναι πολύ σημαντικό να εξετάσουμε ότι δεν είναι οποιοσδήποτε μηχανικός που μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά, αλλά ειδικότητες που έχουν στην αρμοδιότητά τους τη σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος. Σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες τίθεται πολύ αυστηρό πλαίσιο, εσείς φαίνεστε πολύ χαλαροί ως προς τις προϋποθέσεις, με ‘αστείες’ μεθόδους διαπίστευσης και ελέγχου. Φοβόμαστε ότι πάλι έχουμε βόλεμα ημετέρων...

Επίσης, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που συστήνεται έχει τις ίδιες αρμοδιότητες με τη νομική διεύθυνση του Άρθρου 16, ενώ παράλληλα συστήνεται και Επιτροπή Επίλυσης Αμφισβητήσεων. Επιτροπές και παραεπιτροπές σε κάθε ν/σ, εξωθεσμικά όργανα, χωρίς έλεγχο, ιδανικά για εξυπηρέτηση συμφερόντων, μόνο με μια απόφαση του Υπουργού, άρα και πλήρως εξαρτημένα. Μάλιστα, αλλάξατε άρον άρον την πρόβλεψη να έχει η εν λόγω επιτροπή αποφασιστικό χαρακτήρα, βέβαια έπειτα από πλήθος αντιδράσεων στη διαβούλευση και έτσι έχει πλέον μόνο γνωμοδοτικό.

Εμείς λέμε ότι η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, σε συνδυασμό με τις διατάξεις για τους διαπιστευμένους μηχανικούς και την προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην ‘Ελληνικό Κτηματολόγιο’ και το ΤΕΕ – που είπαμε είναι δια πάσαν νόσον, ουσιαστικά οδηγούν στη δημιουργία ενός ‘ιδιωτικού κτηματολογίου’, το οποίο θα δώσει πρόσβαση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και των βαρών των πολιτών σε ιδιωτικές εταιρίες και μεγάλα συμφέροντα. Αυτό, μαζί με τις πρόσφατες ρυθμίσεις για την πολεοδομική και χωροταξική νομοθεσία, θα δημιουργήσει προβλήματα σε μικρούς και ευάλωτους ιδιοκτήτες.

Κλείνοντας, με τις προτεινόμενες διατάξεις στην ουσία δεν έχουμε ένα ολοκληρωμένο κτηματολόγιο, αλλά απλά ένα τυπικό κλείσιμο της διαδικασίας, με χιλιάδες τεχνικές και νομικές εκκρεμότητες. Δυστυχώς για ακόμα μια φορά εγκαταλείπεται μια σημαντική μεταρρύθμιση, ένα πρόγραμμα που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το βρήκε στο 25% και μέσα σε δύο χρόνια το πήγε στο 60% και το οποίο θα ολοκληρωνόταν σήμερα, αν είχατε συνεχίσει ό,τι ξεκινήσαμε. Εσείς όμως μας πηγαίνετε πίσω, υποσκάπτοντας το κύρος του Κτηματολογίου και αφήνοντας πλήθος εκκρεμοτήτων, με πολλαπλάσιο κόστος, τόσο για το δημόσιο όσο και για τους πολίτες.

VIDEO

Δημοφιλή Νέα

Θόλωσαν από τις «αναθυμιάσεις» του φυσικού αερίου και δεν βλέπουν ούτε τη μύτη τους…  (kozani.tv Μοντάροντας λέξεις & εικόνες)
Δριμύ κατηγορώ Φωτόπουλου για το ξεπούλημα του ΔΕΔΔΗΕ

Δριμύ κατηγορώ Φωτόπουλου για το ξεπούλημα του ΔΕΔΔΗΕ


Για «έγκλημα» κατηγορεί την κυβέρνηση ο Νίκος Φωτόπου…

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Να προσευχόμαστε για ήπιο χειμώνα (του Μιχάλη Ψύλου)

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Να προσευχόμαστε για ήπιο χειμώνα (του Μιχάλη Ψύλου)


«Τέλεια καταιγίδα» χαρακτηρίζει ο Ευάγγελος Μυτιληνα…

4η Γιορτή Μελιού στην Πτολεμαΐδα

4η Γιορτή Μελιού στην Πτολεμαΐδα


4η Γιορτή Μελιού στην Πτολεμαΐδα.

Μητρόπολη Πειραιά: «Ανούσιες» οι εκδηλώσεις για τον Μ. Θεοδωράκη - Μελοποίησε «έργα μαρξιστών ποιητών και νεοεποχιτών»
Στάθης Γιαννακόπουλος - Γενικός Γιατρός στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας:
Πλεύρης: Καμιά μονιμοποίηση επικουρικών γιατρών

Πλεύρης: Καμιά μονιμοποίηση επικουρικών γιατρών


Στην επισήμανση ότι δεν θα υπάρξει καμία μονιμοποίηση …

Κορωνοϊός: Στα 3.559 τα κρούσματα σε παιδιά σε μία μόλις εβδομάδα

Κορωνοϊός: Στα 3.559 τα κρούσματα σε παιδιά σε μία μόλις εβδομάδα


Για την εβδομάδα 13 έως 19 Σεπτεμβρίου το σύνολο των κρου…

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα