Tsiogas ΒΑΝΝΕΡ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ 001

σ

Δριμύ κατηγορώ Φωτόπουλου για το ξεπούλημα του ΔΕΔΔΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Για «έγκλημα» κατηγορεί την κυβέρνηση ο Νίκος Φωτόπουλος, μέλος ΔΣ ΔΕΗ Α.Ε. και εκπρόσωπος των εργαζομένων, με αφορμή το ξεπούλημα του ΔΕΔΔΗΕ

και τον τρόπο που έχει παρουσιαστεί η πώληση σε αυστραλιανό fund.

«Επιγραμματικά, η ΔΕΗ πούλησε ένα ασημικό από το οποίο εισέπραττε 6,7% για να αποπληρώσει δάνεια κόστους 3,5% και για να έχει στη διάθεση της χρήματα που μπορούσε να τα βρει με επιτόκιο 2%! Και αυτό το έκανε χωρίς καμιά υποχρέωση. Μόνο σε συμμόρφωση με την κυβερνητική πολιτική!» επισημαίνει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

Επειδή η προπαγάνδα του να παρουσιαστεί το ξεπούλημα του ΔΕΔΔΗΕ ως μεγάλη επιτυχία (προφανώς για να κουκουλώσουν τις νέες δυσβάσταχτες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος) καλά κρατεί, επανέρχομαι σήμερα με εκείνο το στοιχείο που ότι και αν λέει ο καθένας μας, αιώνες τώρα, μιλάει μόνο του. Τους αριθμούς.

Κύριοι της Κυβέρνησης, αν μπορείτε διαψεύστε τους. Αν έχετε κάποιους άλλους παρουσιάστε τους.

1. Λέει η κυβέρνηση: «Το 49% του ΔΕΔΔΗΕ πουλήθηκε 2,1 δις».
Απάντηση: Είναι ψέμα

Το ποσό που θα καταβάλει το αυστραλιανό fund είναι 1,3 δις. Ούτε ευρώ παραπάνω. Συνυπολογίζουν το μέρος των δανείων που αναλογεί στο 49%, δηλαδή 803 εκ. αφήνοντας έντεχνα να εννοηθεί ότι το fund θα πληρώσει και το ποσό αυτό. Μεγάλο ψέμα. Τα δάνεια θα αποπληρώνονται σταδιακά από τον ΔΕΔΔΗΕ σύμφωνα με τις οικείες δανειακές συμβάσεις, και όχι από τους μετόχους του (ΔΕΗ-Αυστραλοί).

2. Λέει η κυβέρνηση (κ. Σκρέκας): «Η οικονομική προσφορά της spear WTE Investments sars αποτελεί το υψηλότερο τίμημα που έχει προσφερθεί για ιδιωτικοποίηση κρατικής εταιρίας. Το προσφερόμενο τίμημα καταδεικνύει δίχως αμφιβολία τις εξαιρετικά θετικές αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας».

Επίσης προσθέτει: «Το ποσό της πώλησης σημαίνει αποτίμηση του ΔΕΔΔΗΕ 1,45 φορές την αξία του, γεγονός πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα που δείχνει την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και στις προοπτικές της».
Απάντηση: Είναι ψέμα.

Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω ούτε στο ελάχιστο την απαράδεκτη απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, απλά και μόνο για την ιστορία και για να αναδείξω ότι και εδώ ο κ. Σκρέκας λέει ψέματα πρέπει να πω ότι για το 24% του ΑΔΜΗΕ η κινέζικη STATE GRID κατέβαλε στη ΔΕΗ 327,5 εκ. Αυτό αντιστοιχεί σε αποτίμηση του ΑΔΜΗΕ 1365 εκ. Τότε η καθαρή (χωρίς τα δάνεια) λογιστική αξία του ΑΔΜΗΕ ήταν περίπου 916 εκ. Κατά συνέπεια το ποσό της πώλησης στη STATE GRID αντιστοιχούσε σε αποτίμηση 1365:916=1,49 φορές τη λογιστική του αξία.

Συνεπώς τα ακούσματα ότι το ποσό της πώλησης του ΔΕΔΔΗΕ είναι πρωτοφανές γεγονός, είναι ψέμα.

3. Λέει η κυβέρνηση: «Θα μειωθεί ο δανεισμός της ΔΕΗ και η επιχείρηση θα έχει κεφάλαια για να αναπτύξει ΑΠΕ».

Απάντηση: Λάθος επιχειρηματική κίνηση.

Η ΔΕΗ θα διαθέσει το 50% δηλαδή 650 εκ. ευρώ για την αποπληρωμή δανείων. Μάλιστα πανηγυρίζουν γι αυτό. Αλλά ποιο είναι το μέσο επιτόκιο δανείων που θα αποπληρωθούν; Είναι ζήτημα να ξεπερνά το 3,5% και πάντως είναι πολύ μικρότερο από το 6,7% που της απέφερε η ιδιοκτησία των δικτύων που έχει πλέον μεταβιβάσει στο ΔΕΔΔΗΕ για την πώληση του 49%. Με το 3,5% προκύπτουν τα εξής:

H ΔΕΗ κερδίζει ετήσια από τόκους 3,5% επι 650 εκ. ήτοι 22,5 εκ. και χάνει ετήσια 6,7% επι 650 εκ. ήτοι 43,5 εκ! Διαφορά 21 εκ. ! Πως μπορεί να χαρακτηριστεί επιχειρηματικά αυτή η ενέργεια;

Σε ότι αφορά στον ισχυρισμό ότι με την πώληση θα υπάρξουν κεφάλαια για τη χρηματοδότηση των νέων ΑΠΕ, , λαμβανομένου υπόψη ότι σήμερα τα επιτόκια δανεισμού επιχειρήσεων όπως η ΔΕΗ για πράσινη ανάπτυξη είναι της τάξης του 2%, πρόκειται για αστείο.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τις δηλώσεις που έχουν γίνει, τα άλλα 650 θα πάνε για την ανάπτυξη της ΔΕΗ στις ΑΠΕ. Δηλαδή και πάλι πουλήσαμε το 49% του ΔΕΔΔΗΕ που θα μας απέδιδε 6,7% ετησίως για να αποφύγουμε να πάρουμε δάνεια 2%!!
 
Κυρίες και κύριοι δημοσιογράφοι,
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
 
επιγραμματικά, η ΔΕΗ πούλησε ένα ασημικό από το οποίο εισέπραττε 6,7% για να αποπληρώσει δάνεια κόστους 3,5% και για να έχει στη διάθεση της χρήματα που μπορούσε να τα βρει με επιτόκιο 2%! Και αυτό το έκανε χωρίς καμιά υποχρέωση. Μόνο σε συμμόρφωση με την κυβερνητική πολιτική!

Οφείλω να επισημάνω ότι ακόμα και αν δεν διαφωνούσε κανείς ιδεολογικά με την ιδιωτικοποίηση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ (προσωπικά διαφωνώ κάθετα και ριζικά), οι επιχειρήσεις δεν πωλούν περιουσιακά στοιχεία, και μάλιστα κερδοφόρα, για να αποπληρώσουν δάνεια, εκτός εάν έχουν περιέλθει σε κατάσταση χρεωκοπίας, η εάν το τίμημα είναι τόσο μεγάλο ώστε να αντισταθμίσει με το παραπάνω την πραγματική αξία του πωλούμενου στοιχείου η, τέλος, για να εξυπηρετήσουν στρατηγικούς στόχους ανάπτυξης τους. Τίποτε από τα παραπάνω δεν ισχύει για τη συγκεκριμένη πώληση.

Σε αντίθεση με τη ΔΕΗ, το αυστραλιανό fund, σε μια εποχή που οι αποδόσεις των ομολόγων διεθνώς (ακόμη και των ελληνικών), και τα τραπεζικά επιτόκια κυμαίνονται κάτω της μονάδας, αγοράζει ένα φυσικό μονοπώλιο, με μηδενικό ρίσκο, ισοδύναμο από αυτή την άποψη με ομόλογο προηγμένης οικονομικά χώρας, με αναμενόμενη απόδοση σύμφωνα με την κερδοφορία του ΔΕΔΔΗΕ πάνω από 4 η 5%. Με βάση τα παραπάνω, παραβλέποντας προς στιγμή τις γενικότερες αντιρρήσεις για την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ, θέτω το ερώτημα: δεν θα ήταν προτιμότερο να πωληθεί το 49% στον ΕΦΚΑ;
 
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ
ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ «ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑ
 
Όμως πέρα από τα παραπάνω για να γίνει απολύτως αντιληπτό το μέγεθος του εγκλήματος που έγινε, δωρίζοντας στην κυριολεξία ένα πολυτιμότατο περιουσιακό μας στοιχείο στο αυστραλιανό fund, πρέπει να επισημανθεί ότι η πραγματική αξία του ΔΕΔΔΗΕ έχει τεράστια απόσταση από την αναπόσβεστη αξία των παγίων του που παραπλανητικά χρησιμοποιούν για να πουν ότι το ποσό της πώλησης αντιστοιχεί σε αποτίμηση 1,45 φορές την αξία του.

Η πραγματική αποτίμηση της αξίας του είναι πάνω από 12 δις.
Ας πάρουμε μια εικόνα.

Το μήκος του εναέριου δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ είναι 214,186 χιλιόμετρα εκ των οποίων 101.622 χιλ. είναι δίκτυο μέσης τάσης και 112.564 χιλ. δίκτυο χαμηλής τάσης.

Αν λάβει κανείς υπόψη ότι για να κατασκευάσεις δίκτυο μέσης τάσης ενός χιλιομέτρου θέλεις τουλάχιστον 30.000€, και για το δίκτυο χαμηλής 24.000, εάν κάνεις δύο πολλαπλασιασμούς και μια πρόσθεση θα δεις ότι η πραγματική αξία του εναέριου δικτύου είναι 5,7 δις. €.

Αν λάβει κανείς υπόψη του ότι ο ΔΕΔΔΗΕ εκτός από το εναέριο δίκτυο έχει άλλα 26.000 χιλιόμετρα υπόγειο δίκτυο εκ των οποίων τα 11.000 χιλιόμετρα στη μέση τάση και τα 15.000 χιλιόμετρα στη χαμηλή, που η κατασκευή του κάθε χιλιομέτρου κοστίζει για μεν το δίκτυο μέσης τάσης 100.000€ και της χαμηλής 80.000€, εάν κάνει τους αντίστοιχους πολλαπλασιασμούς και την πρόσθεση θα δει ότι πρέπει να προσθέσει στην αξία του ΔΕΔΔΗΕ άλλα 2,3 δις. €.

Εάν λάβει υπόψη του ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει 163.431 μετασχηματιστές χαμηλής τάσης που ο καθένας στοιχίζει τουλάχιστον 7.000€, θα δει ότι πρέπει να προσθέσει στην αξία του ΔΕΔΔΗΕ άλλο 1,14 δις. €.

Εάν δε λάβει υπόψη του ακόμη ότι:

Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει 241 Υποσταθμούς-ΚΥΤ υψηλής τάσηςμε πάνω από 500 μετασχηματιστές που ο καθένας κοστίζει δεκάδες εκ. €

Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει 993 χιλιόμετρα δίκτυο υψηλής τάσηςπου κοστίζει δεκάδες εκ. €

Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει στην κατοχή του τεράστιες εδαφικές εκτάσεις, εκατοντάδες οικόπεδα φιλέτα και χιλιάδες κτίριαστα ήδη μέχρι στιγμής 9,4 δις. € πρέπει να προσθέσει πολλά δις. ακόμη!

Όμως ούτε και αυτό είναι αρκετό για την αποτίμηση της πραγματικής αξίας. Το σημαντικότερο είναι οι προοπτικές. Τα Δίκτυα Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας αποτελούν τον πολυτιμότερο και κρισιμότερο κρίκο στην αλυσίδα του ηλεκτρισμού. Ο ρόλος τους θα γίνεται όλο και κρισιμότερος για την ανάπτυξη των ΑΠΕ, την εξυπηρέτηση των καταναλωτών και την όλο και πιο αναβαθμισμένη εμπλοκή τους στη λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος(μετατροπή τους από απλούς consumers σε prosumers),και βέβαια την αξιοποίηση τους για τη μεταφορά δεδομένων με την τεχνολογία 5G για την οποία είναι τα πλέον κατάλληλα καθώς εκτείνονται στην τελευταία γωνιά της χώρας. Αυτά θα προσδώσουν πολύ μεγάλη αξία στους μετόχους, το 49%της οποίας θα το επωφεληθεί ο ιδιώτης μέτοχος.
Τελικά κ. Χατζηδάκη, κ. Σκρέκα και πάνω από όλα κ. Μητσοτάκη, ποιος πιάστηκε κορόιδο;

Εμείς ή οι Αυστραλοί που με 1,3 δις. ενθυλάκωσαν το 49% του πολυτιμότερου περιουσιακού στοιχείου της ΔΕΗ;

Συναδέλφισσες, -φοι,

συμπερασματικά η συγκεκριμένη πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ ακόμη και με όρους νεοφιλελευθερισμού κάθε άλλο παρά επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί και είναι επιζήμια για τη ΔΕΗ και τη χώρα.

Αυτό είναι το «κατόρθωμα» της κυβέρνησης της Ν.Δ.

ΠΗΓΗ: www.efsyn.gr

Δημοφιλή Νέα

«Μεσόβουνο 1941-2021 - 80 χρόνια από την σφαγή…» Δείτε τώρα το αφιέρωμα του kozani.tv και της εκπομπής «Θέσεις & Αντιθέσεις» (video)
Μεσόβουνο «1941-2021 - 80 χρόνια». Η Παναγιώτα Παρασκευά απαγγέλει ένα ποίημα της για το μαρτυρικό χωρίο
Μεσόβουνο 23 Οκτωβρίου1941 - 80 χρόνια από τη μεγάλη σφαγή | Μια υπόσχεση, δεν πρόκειται να ξεχάσω, δεν πρόκειται να συγχωρήσω !
Ο Στέργιος Μπαρτζώκας, δάσκαλος στο Μεσόβουνο το 1978 - 79, θυμάται το πρώτο επίσημο μνημόσυνο προς τιμήν των εκτελεσμένων από τους Γερμανούς (δείτε το video)
Επίσκεψη του Βουλευτή ΝΔ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη στον «νέο» ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Επίσκεψη του Βουλευτή ΝΔ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη στον «νέο» ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ


Στη συζήτηση για το πιεστικό χρονοδιάγραμμα της Μετάβ…

Πόσο εφικτή είναι μια ουσιαστική, κοινή Ευρωπαϊκή λύση για την ενέργεια; (του Μιχάλη Ψύλου)

Πόσο εφικτή είναι μια ουσιαστική, κοινή Ευρωπαϊκή λύση για την ενέργεια; (του Μιχάλη Ψύλου)


Σε μια σύνοδο κορυφής με μεγάλη συμβολική σημασία συγκ…

Αριστερή Συμπόρευση για την ανατροπή για τη Δυτική Μακεδονία:
Δημήτρης Κουτσούμπας:

Δημήτρης Κουτσούμπας: "Γέννημα θρέμμα του συστήματος ο φασισμός" (video)


Στην αποφυλάκιση Πατέλη, στη δίωξη του Ν. Μπογιόπουλου…

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα