Tsiogas ΒΑΝΝΕΡ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ 001

σ

Γιάννης Στρατάκης - Συνδυασμός Ελπίδα: "Μετά τον Κάθετο Οδικό Άξονα, οι Σχεδιασμοί του κ. Κασαπίδη για τα Σιδηροδρομικά Δίκτυα πλήττουν τη Φλώρινα και συνολικά τη Δυτική Μακεδονία"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ερώτηση προς τον Περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη Γ. με θέμα: «Την αναβάθμιση και Ανάπτυξη του Σιδηροδρομικού Δικτύου (Σ.Δ.) στη Δυτ. Μακεδονία» απηύθυνε

ο Περ. Σύμβουλος του Συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ Γιάννης Στρατάκης.

Αντί συγκεκριμένων απαντήσεων, ιδιαίτερα για τη Σ. Σύνδεση Φλώρινας Κρυσταλλοπηγής/Καστοριάς- Αλβανίας αλλά και το συνολικό σχεδιασμό του Σ.Δ. στη Δυτ. Μακεδονία- εκτός του τμήματος Καλαμπάκα-Σιάτιστα-Κοζάνη - αναφέρονται προτάσεις που είναι απόλυτα ανταγωνιστικές μεταξύ τους, στη λογική τήρησης πολιτικών ισορροπιών και ουσιαστικά οδηγούν στην ακύρωσή τους.

Ειδικότερα:

1)Η διασύνδεση με την Αλβανία, με την κατασκευή της Σ.Γ. Σιάτιστα –Α. Ορεστικό- Καστοριά- Κρυσταλλοπηγή αλλά και της Σ.Γ. Φλώρινα – Κρυσταλλοπηγή που προτείνονται συγχρόνως, ενώ δεν μπορούν να συνυπάρξουν ουσιαστικά, οδηγούν σε ακύρωση της ήδη δρομολογημένης και με δυνατότητα υλοποίησης ως ενταγμένη ήδη στο Δίκτυο των Διευρωπαϊκών Σιδηροδρομικών Δικτύων Σ.Γ. Φλώρινα-Αλβανία.

Μετά τον Κάθετο Οδικό Άξονα, ο οποίος χάνει οριστικά το τραίνο της παρούσας Προγραμματικής περιόδου και με την ανετοιμότητά του ίσως και της επόμενης,, άλλη μία ήττα για την Π.Ε. Φλώρινας από την Περιφερειακή Αρχή του κ. Κασαπίδη!

2)Συγχρόνως ο προγραμματισμός του τμήματος Κοζάνη –Βέροια θυμίζει τα γνωστά θα….. που περιλαμβάνονται στα διαχρονικά ατεκμηρίωτα κείμενα «ευχών» των προεκλογικών προγραμμάτων, που δεν εφαρμόζονται ποτέ, ως ανεδαφικά, στερούμενα ρεαλιστικών οικονομικών και αναπτυξιακών αποτελεσμάτων, ενώ αποδυναμώνει το κύριο στόχο που είναι η σύνδεση Κοζάνης με Καλαμπάκα.

Αντί λοιπόν για την άμεση προώθηση της ηλεκτροκίνησης και σύνδεση λειτουργική του υφιστάμενου Σ. Δικτύου με την Βόρεια Μακεδονία και κατ΄ επέκταση την Κ. Ευρώπη, την προώθηση παράλληλα της σιδηροδρομικής διασύνδεσης της Κοζάνης με Καλαμπάκα και την σιδηροδρομική σύνδεση με τα λιμάνια Θεσσαλονίκης και Ηγουμενίτσας, αλλά και την διασύνδεση της Φλώρινας με Αλβανία, η Περιφερειακή Αρχή εξαντλείται σε ασκήσεις επί χάρτου, που ουσιαστικά λόγω χαμηλών οικονομικών αποτελεσμάτων και πολιτικών –τοπικιστικών σκοπιμοτήτων, οδηγούν σε θολό διεκδικητικό πλαίσιο και τελικά σε καθυστερήσεις και ακυρώσεις των Σιδηροδρομικών Έργων της Δυτικής Μακεδονίας.

Υ.Γ: Συνημμένη η σχετική Αλληλογραφία για ενημέρωσή σας:

Συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ                                                                  

3-9-3021

Περιφ. Σύμβουλος Γιάννης Στρατάκης

Προς Περιφερειάρχη Δ.Μ. κ. Κασαπίδη Γ.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: Αναβάθμιση και Ανάπτυξη Σιδηροδρομικού Δικτύου Δυτικής Μακεδονίας

Η αναβάθμιση και η ανάπτυξη του Σιδηροδρομικού δικτύου στη Δ.Μ. είναι καθοριστικής σημασίας για τη μελλοντική της ανάπτυξη ως απαραίτητη υποδομή διακίνησης αγαθών και επιβατών, μάλιστα απόλυτα συμβατής με τη σημερινή στροφή σε μέσα μηδενικού αποτυπώματος διοξειδίου του άνθρακα, μέσω της προώθησης της ηλεκτροκίνησης.

Ιδιαίτερα στην επερχόμενη βίαια απολιγνιτοποίηση μέσω της ανάπτυξης των Logistics, που προϋποθέτει σύγχρονες σιδηροδρομικές συνδέσεις, μπορεί ν’ αποτελέσει σημαντικό πυλώνα για την τοπική οικονομία.

Όπως είναι διαμορφωμένη σήμερα η κατάσταση στη Δ.Μ. :

-Η ηλεκτροκίνηση του υφιστάμενου ήδη αναβαθμισμένου δικτύου Θεσ/νίκη-Φλώρινα-Σύνορα με Βόρεια Μακεδονία καθώς και Πτολεμαΐδα- Κοζάνη, με την προϋπόθεση επανακατασκευής του τμήματος που σήμερα έχει καταργηθεί λόγω των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ α.ε. μπορεί να προχωρήσει άμεσα.

-Συγχρόνως είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση των δύο τμημάτων που η ΔΜ έχει ενταγμένα στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα (ΔΕΔ) Σιδηροδρόμων: στο ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ το τμήμα ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ -ΦΛΩΡΙΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και το ΚOZANH-ΚAΛΑΜΠΑΚΑ στο ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ .

-Από τα παραπάνω έργα πιο ώριμο χρονικά για την υλοποίησή του είναι το τμήμα σύνδεσης Φλώρινας-Κρυσταλλοπηγής/Καστοριάς-Αλβανία που έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για τη μελέτη. Τα τμήματα αυτά θα εξασφαλίσουν την διεθνή σιδηροδρομική σύνδεση της Περιφέρειας με την κεντρική Ευρώπη, απαιτούν σημαντικές πολιτικές ενέργειες, συμφωνία μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών (ΕΕ- Ελλάδας- Β. Μακεδονίας) και φυσικά ένταξη σε χρηματοδοτικό εργαλείο.

-Ιδιαίτερα το έργο σύνδεσης της Δ.Μ. από Κοζάνη μέχρι Καλαμπάκα, που συνδέει την Περιφέρεια με τα δύο λιμάνια και ολοκληρώνει την Σιδηροδρομική Εγνατία, είναι απαραίτητο για να δημιουργηθεί ένα λειτουργικό και πλήρως ανταγωνιστικό από οικονομικής πλευράς δίκτυο. Το τμήμα αυτό απαιτεί σημαντικό χρόνο να ωριμάσει με την προϋπόθεση να υπάρξει σταθερή πολιτική βούληση των εκάστοτε Κυβερνήσεων, αφού είναι γνωστό πως κάθε κυβερνητική αλλαγή μέχρι τώρα έχει επηρεάσει αρνητικά την εξέλιξή του (εντάσσεται-απεντάσσεται ανάλογα), παλινωδίες δυστυχώς που δεν αποκλείονται μελλοντικά.

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας ως Παράταξη, για την παρουσίαση στο Περ. Συμβούλιο ενός ολοκληρωμένου Στρατηγικού σχεδιασμού, την διεκδίκηση του οποίου θα επιδιώξετε ως Περιφερειακή Αρχή, δεν έχουμε μέχρι σήμερα καμία επιστροφή για το μεγάλο αυτό θέμα της Περιφέρειάς μας.

Αντ’ αυτού εισπράττουμε διάφορες παραπληροφορίες είτε από Κυβερνητικούς παράγοντες, που συζητούν προφανώς μαζί σας διάφορους σχεδιασμούς, ενώ πρόσφατα σε δελτίο τύπου της Αντ/ρχου Ανάπτυξης κ. Κυριακίδου Κ. με αφορμή τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος στις 28-7-21 διαβάζουμε: «Κυρίαρχο θέμα της συνεδρίασης ήταν η ΜΠΕ του αναπτυξιακού έργου Καλαμπάκα-Δήμητρα στρατηγικής σημασίας για τη Δ.Μ. όπως τόνισε η Πρόεδρος κ. Κ. Κυριακίδου. Το συγκεκριμένο έργο όπως περιέγραψε ο κ. Μουρουδέλης Δντης ΔΙΣΣΥ ΟΣΕ, αποτελεί τμήμα της σιδηροδρομικής σύνδεσης Καλαμπάκα- Σιάτιστα –Κοζάνη- Καστοριά- Κρυσταλλοπηγή και ανήκει στο αναλυτικό Δίκτυο των Διευρωπαϊκών Σιδηροδρομικών Δικτύων. Μάλιστα στην παρούσα φάση εξετάζεται από τον ΟΣΕ και το ΥΠΥΜΕ (Υπ. Υποδομών Μεταφορών) η ένταξη του έργου αυτού μαζί με το αντίστοιχο της σιδηροδρομικής σύνδεσης Κοζάνης-Βέροιας στο κεντρικό δίκτυο.»

Από τα παραπάνω προκύπτουν τα ερωτήματα για τα οποία αναμένουμε την απάντησή σας:

1)Η Περιφερειακή Αρχή και προσωπικά εσείς ,συμφωνείτε με τις επιλογές και το σχεδιασμό αυτό για τη Δ.Μ. , όπως αυτός αποτυπώνεται στο Δ.Τ. της Αντ/ρχου σας, ιδιαίτερα για το τμήμα Σιάτιστα-Καστοριά-Κρυσταλλοπηγή;

2)Η σιδηροδρομική σύνδεση Φλώρινα-Κρυσταλλοπηγή/Καστοριά-Αλβανία που ήδη βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης βαίνει προς ακύρωση;

3)Ποιος είναι τελικά ο στρατηγικός σχεδιασμός σας για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου στην Περιφέρειά μας;

Με εκτίμηση

Γιάννης Στρατάκης

Περιφερειακός Σύμβουλος

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Θέμα: Απάντηση σε ερώτηση σχετικά με την ανάπτυξη και αναβάθμιση Σιδηροδρομικού

Δικτύου Δυτικής Μακεδονίας.

Σχετ: Η από 03-09-2021 ερώτησή του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Γιάννη Στρατάκη

κ. Στρατάκη,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί πύλη εισόδου προς την χώρα μας από τα Βαλκάνια. Σκοπός μας είναι η Περιφέρειά Δυτικής Μακεδονίας να καταστεί κόμβος μεταφορών και διακίνησης πολιτών, αγαθών και τεχνογνωσίας, σε ένα νέο παραγωγικό περιβάλλον, έτσι όπως αυτό διαμορφώνεται στην περιφέρειά μας, αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα.

Η ολοκλήρωση των κάθετων οδικών αξόνων της Εγνατίας Οδού, η αναβάθμιση των αεροδρομίων μας, η κατασκευή υδατοδρομίων στις λίμνες μας και η ανάπτυξη ενός σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου, στο πλαίσιο δημιουργίας ενός πλέγματος συνδυασμένων μεταφορών, είναι καθοριστικά στοιχεία για την επίτευξη του σκοπού αυτού.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ανταποκρινόμενη στη διαβούλευση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για τον σχεδιασμό του στους τομείς Υποδομών και Μεταφορών, ενόψει της προγραμματικής περιόδου 2021-2027, συνέταξε και απέστειλε τον Στρατηγικό της Σχεδιασμό, προκειμένου να συμπεριληφθεί στην εξειδίκευση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου, σε Περιφερειακό επίπεδο, που θα καταρτήσει το Υπουργείο.

Όσον αφορά ειδικότερα τα ερωτήματά σας, τα οποία εστιάζονται στον σχεδιασμό μας για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου στην Περιφέρειά μας, σας γνωρίζουμε ότι το σιδηροδρομικό δίκτυο στην Δυτική Μακεδονία κρίνεται ανεπαρκές, τόσο σε ότι αφορά την σιδηροδρομική σύνδεση της Περιφέρειας με την υπόλοιπη χώρα, όσο και σε ότι αφορά την σιδηροδρομική σύνδεση της Περιφέρειας με τα Βαλκάνια και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι προτάσεις που υποβλήθηκαν στην Διαβούλευση για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για το σιδηροδρομικό δίκτυο, αφορούν:

Στην υλοποίηση της σιδηροδρομικής Εγνατίας με την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμπάκα- Σιάτιστα- Κοζάνη, αλλά και της σιδηροδρομικής γραμμής Κοζάνη-Βέροια.

Στην αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινα-Αμύνταιο-Θεσσαλονίκη με επικαιροποίηση υφιστάμενης μελέτης για ηλεκτροκίνηση.

Στην επανακατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Κοζάνης - Πτολεμαΐδας.

Στην διασύνδεση με την Αλβανία με την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Σιάτιστα -Άργος Ορεστικό - Αεροδρόμιο Καστοριάς - Κρυσταλλοπηγή, αλλά και της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινα -Κρυσταλλοπηγή.

Στον εκσυγχρονισμό της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινα-Μοναστήρι.

Οι ανωτέρω προτάσεις, είναι εξίσου σημαντικές και καθολικά διεκδικήσιμες, χωρίς κανένα αποκλεισμό ή ακύρωση προηγούμενου σχεδιασμού.

Πεποίθησή μας είναι ότι η ανάπτυξη των σιδηροδρομικών δικτύων, θα ενδυναμώσει το τοπικό και διασυνοριακό δίκτυο μεταφορών, με νέες υποδομές που θα δώσουν ώθηση σε παραγωγικές και εξαγωγικές δυνάμεις, θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον νέων ιδιωτικών επενδύσεων, θα συμβάλουν στην τουριστική επισκεψιμότητα, την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς και του φυσικού κάλους της Περιφέρειάς μας.

O Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Γεώργιος Κασαπίδης  

28-9-2021

Δημοφιλή Νέα

«Μεσόβουνο 1941-2021 - 80 χρόνια από την σφαγή…» Δείτε τώρα το αφιέρωμα του kozani.tv και της εκπομπής «Θέσεις & Αντιθέσεις» (video)
Μεσόβουνο «1941-2021 - 80 χρόνια». Η Παναγιώτα Παρασκευά απαγγέλει ένα ποίημα της για το μαρτυρικό χωρίο
Μεσόβουνο 23 Οκτωβρίου1941 - 80 χρόνια από τη μεγάλη σφαγή | Μια υπόσχεση, δεν πρόκειται να ξεχάσω, δεν πρόκειται να συγχωρήσω !
Ο Στέργιος Μπαρτζώκας, δάσκαλος στο Μεσόβουνο το 1978 - 79, θυμάται το πρώτο επίσημο μνημόσυνο προς τιμήν των εκτελεσμένων από τους Γερμανούς (δείτε το video)
Επίσκεψη του Βουλευτή ΝΔ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη στον «νέο» ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Επίσκεψη του Βουλευτή ΝΔ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη στον «νέο» ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ


Στη συζήτηση για το πιεστικό χρονοδιάγραμμα της Μετάβ…

Πόσο εφικτή είναι μια ουσιαστική, κοινή Ευρωπαϊκή λύση για την ενέργεια; (του Μιχάλη Ψύλου)

Πόσο εφικτή είναι μια ουσιαστική, κοινή Ευρωπαϊκή λύση για την ενέργεια; (του Μιχάλη Ψύλου)


Σε μια σύνοδο κορυφής με μεγάλη συμβολική σημασία συγκ…

Αριστερή Συμπόρευση για την ανατροπή για τη Δυτική Μακεδονία:
Δημήτρης Κουτσούμπας:

Δημήτρης Κουτσούμπας: "Γέννημα θρέμμα του συστήματος ο φασισμός" (video)


Στην αποφυλάκιση Πατέλη, στη δίωξη του Ν. Μπογιόπουλου…

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα