Tsiogas ΒΑΝΝΕΡ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ 001

σ

Σφοδρή επίθεση των αντιπολιτεύσεων στον Δήμαρχο Μεγαλόπολης για την αποτυχία στην διαχείριση των θεμάτων της απολιγνιτοποίησης (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Μιχόπουλος: Είναι ξεκάθαρο ότι τα έχετε ξεπουλήσει όλα και δυο χρόνια τώρα μας χορτάσατε ψέμματα και υποσχέσεις, κοιτάτε μόνο την διεκπεραίωση

των προσωπικών σας ζητημάτων, δεν εφαρμόσατε τις ομόφωνες αποφάσεις των δημ. συμβουλίων και πρέπει να κινηθούν εις βάρος οι διαδικασίες για παράβαση καθήκοντος, δεν έχουμε πλέον καμία εμπιστοσύνη στο πρόσωπο σας, τα ξεπουλήσατε όλα, δυστυχώς θα αποτελείτε μια θλιβερή παρένθεση για τον τόπο μας.

Αποστολόπουλος: Δεν μπορέσατε να καλύψετε το πρόβλημα της πόλης , να την υπερασπιστείτε, αφήστε τους όμορους δήμους να κυριαρχήσουν, δεν μπορέσατε να προστατέψετε τα συμφέροντα της πόλης που είστε δήμαρχος , γι αυτό σας καλώ να παραιτηθείτε.

Την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου έγινε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεγαλόπολης με μοναδικό θέμα: Ενημέρωση για την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Παπαθανάση, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα, του Προέδρου ΣΔΑΜ κ. Μουσουρούλη και λοιπών Κυβερνητικών Παραγόντων στο Δήμο Μεγαλόπολης, στις 21/09/2021.

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο δήμαρχος Μεγαλόπολης έκανε αναφορά σε όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα σχετικά με το εδαφικό σχέδιο Μεγαλόπολης και ενημέρωσε το συμβούλιο ότι ο υπουργός κ. Παπαθανάσης ανακοίνωσε κατά την επίσκεψη του ότι τελικά μπαίνουν στο πρόγραμμα της δίκαιης μετάβασης και οι όμοροι δήμοι Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας.

Ο κ. Χριστογιαννόπουλος δυστυχώς προσπάθησε να κάνει το άσπρο – μαύρο και να υποβαθμίσει την σημασία κάποιων γεγονότων, αναφερόμενος στην επίσκεψη Παπαθανάση και Μουσουρούλη ανέφερε ότι είναι επιεικώς αστείο να λέγεται ότι έγινε στα κρυφά την στιγμή που έξω από το Δημαρχείο ήταν 5 Mercedes και 10 αστυνομικοί. Καμία κουβέντα βέβαια στο γεγονός ότι κράτησε κρυφή από τους πολίτες την επίσκεψη του υπουργού , καμία κουβέντα ότι πρόσφερε κάλυψη στον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, την ώρα που αυτός του ανακοίνωνε ότι η Μεγαλόπολη υποβαθμίζεται.

Ο κ. Χριστογιαννόπουλος έκανε σύγκριση με την επίσκεψη Παπαθανάση στην Δυτική Μακεδονία στις 14 Σεπτεμβρίου και είπε ότι και εκεί συνάντησε μόνο τους δημάρχους. Ξέχασε όμως πάλι να πει ότι εκείνη η επίσκεψη είχε ανακοινωθεί επίσημα από τους τοπικούς δήμους αρκετές ημέρες πριν. Εδώ στην Μεγαλόπολη δεν υπήρχε καμία αναφορά, καμία ανακοίνωση, αυτό είναι το μεμπτό. Αυτό σημαίνει ότι έγινε στα κρυφά.

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης ενημέρωσε το συμβούλιο ότι τις επόμενες 2-3 εβδομάδες βγαίνει το πρόγραμμα επιχορήγησης από το ΕΣΠΑ για την αντικατάσταση των λεβήτων και των εσωτερικών εγκαταστάσεων με φυσικού αερίου. Θα είναι πολύ μεγάλο ανέφερε και θα είναι χωριστά για τους πολίτες , για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα δημόσια κτίρια. Όπως δήλωσε το έργο του φυσικού αερίου είναι ένα έργο τετραετίας και φτάσει τα 20 εκατ ευρώ.

Δείτε την τοποθέτηση του δημάρχου Μεγαλόπολης:

Στην διαδικασία των ερωτήσεων τέθηκαν πολλά θέματα από τους συμβούλους Κουρουνιώτη, Γιώτη, Κακκαβά , κυρίως για αναφορές στα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΣΔΑΜ που αναφέρουν ότι στα αποτελέσματα της διαβούλευσης δεν υπάρχουν αντίθετες απόψεις, σε λεπτομέρειες για την επίσκεψη Παπαθανάση, για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, το βιομηχανικό πάρκο και πολλά ακόμα. Επίσης έγιναν ερωτήσεις από τον Φώτη Καρατζαφέρη για την μορφή των κινήτρων, για τα ποσοστά των επιχορηγήσεων και την στήριξη των μικρών επιχειρήσεων της Μεγαλόπολης για να συμμετέχουν στα προγράμματα.

δείτε τις ερωτήσεις των συμβούλων:

Ο Κώστας Μιχόπουλος έκανε σφοδρή επίθεση στον Δήμαρχο Μεγαλόπολης, το κατηγόρησε ότι επέλεξε να αντιμετωπίσει μόνος του τα θέματα της απολιγνιτοποίησης , ότι κινήθηκε στα κρυφά, ότι αγνόησε αποφάσεις του συμβουλίου γιατί ήθελε να κάνει τις δικές του προσωπικές συμφωνίες , ότι έκανε προσωπικά ρουσφέτια, μίλησε για καλοστημένη προπαγάνδα Νίκα-Χριστογιαννόπουλου με την ανακοίνωση των 10 μεγάλων εμβληματικών έργων. Απευθυνόμενος στον δήμαρχο Μεγαλόπολης του είπε χαρακτηριστικά:

Είναι ξεκάθαρο ότι τα έχετε ξεπουλήσει όλα και δυο χρόνια τώρα μας χορτάσατε ψέμματα και υποσχέσεις, κοιτάτε μόνο την διεκπεραίωση των προσωπικών σας ζητημάτων, δεν εφαρμόσατε τις ομόφωνες αποφάσεις των δημ. συμβουλίων και πρέπει να κινηθούν εις βάρος οι διαδικασίες για παράβαση καθήκοντος, δεν έχουμε πλέον καμία εμπιστοσύνη στο πρόσωπο σας, τα ξεπουλήσατε όλα, δυστυχώς θα αποτελείτε μια θλιβερή παρένθεση για τον τόπο μας.

δείτε την τοποθέτηση Μιχόπουλου:

Ο Σπύρος Τσιριγώτης ανέφερε ότι δεν υπήρχε ενημέρωση για την επίσκεψη Παπαθανάση – Μουσουρούλη – Νίκα στην Μεγαλόπολης γιατί κάποιοι από τον δήμο δεν ήθελαν να είναι παρούσες οι αντιπολιτεύσεις. Μίλησε επίσης για τις αναφορές ότι θα μπει στην δίκαιη μετάβαση και η βιομηχανική περιοχή της Σπερχογείας στην Καλαμάτα, έκανε αναφορά σε όλες τις ανακοινώσεις για έργα και ότι όσα έργα έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα είναι της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

δείτε την τοποθέτηση Τσιριγώτη:

Ο Γεώργιος Κατσιρούμπας μίλησε για το έργο του φυσικού αερίου και ότι είναι πολλά τα 20 εκατ ευρώ, αν δεν υπήρχε η Τηλεθέρμανση θα λέγαμε, πολύ καλό έργο το φυσικό αέριο. Εξέφρασε την απορία του γιατί να αναλάβει η ΕΤΒΑ την δημιουργία του βιομηχανικού πάρκου. Έκανε κριτική και στον κ. Νίκα που φαίνεται ότι κάνει κάποια έργα σε άλλες περιοχές αλλά όχι στην Μεγαλόπολη. Φτιάξτε κ. δήμαρχε τα μικρά καθημερινά θέματα της πόλης και μετά να μιλήσουμε και για τα μεγαλεπήβολα έργα, είπε χαρακτηριστικά. Οι κυβερνώντες δεν θέλησαν να μας συναντήσουν γιατί δεν έχουν τι να μας πουν , ανέφερε κλείνοντας την ομιλία του.

δείτε την τοποθέτηση Κατσιρούμπα:

Στο τέλος έγιναν τοποθετήσεις των συμβούλων , ο Γιώργος Αποστολόπουλος κάλεσε τον δήμαρχο να παραιτηθεί λέγοντας του : Δεν μπορέσατε να καλύψετε το πρόβλημα της πόλης , να την υπερασπιστείτε, αφήστε τους όμορους δήμους να κυριαρχήσουν, δεν μπορέσατε να προστατέψετε τα συμφέροντα της πόλης που είστε δήμαρχος , γι αυτό σας καλώ να παραιτηθείτε.

Ο Χρήστος Μανιάτης μίλησε για την ανάγκη να δοθεί σημασία στα θεσμικά μέτρα που θα ωφελήσουν κυρίως τις μικρές επιχειρήσεις.

Ο Σταύρος Αθανασόπουλος έκανε και αυτός σκληρή κριτική στον δήμαρχο Μεγαλόπολης , ότι αγνόησε τις αποφάσεις του συμβουλίου και υποστήριξε την διακριτή διαφορά, ότι υπήρχε απουσία διάθεσης συνεργασίας με τις υπόλοιπες παρατάξεις , ότι έκανε κρυφές συναντήσεις. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι όλοι επιθυμούμε όλοι να γίνουν επενδύσεις και θα έχετε την στήριξη μας , αρκεί αν φέρουν θέσεις εργασίας ώστε ο τόπος να κρατήσει τους νέους. Μίλησε επίσης για την εγκατάλειψη της Φαλαισίας από την δημοτική αρχή.

Ο Πολύβιος Κακκαβάς μίλησε για την απουσία ενός ειδικού αναπτυξιακού σχεδίου, για το ότι δεν έγινα πιέσεις για ένα ξεχωριστό πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ για την Μεγαλόπολη και ότι δεν έγινε τίποτα με την ανακύκλωση.

δείτε τις τοποθετήσεις των συμβούλων:

ΠΗΓΗ: kafeneio-megalopolis.gr

Δημοφιλή Νέα

«Μπράβοι εισέβαλαν στο θέατρο για να σταματήσουν την παράσταση» του Χριστόφορου Ζαραλίκου (video)
Δείτε ΤΩΡΑ την 1η Εκπομπή
Ο διοικητή του
Ζαραλίκος σε Οικονόμου: «Είστε πλυντήριο μπράβων ή αγράμματος;» - Σφοδρή επίθεση για το συγχωροχάρτι στη Σταμάτη
Έγγραφο ντοκουμέντο για «λίστα Πέτσα»: Εντολή κυβέρνησης το πού θα δοθούν τα χρήματα

Έγγραφο ντοκουμέντο για «λίστα Πέτσα»: Εντολή κυβέρνησης το πού θα δοθούν τα χρήματα


Με εντολή του Μέγαρου Μαξίμου δόθηκαν στα ΜΜΕ τα χρήμα…

Σήμερα Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στις 19:00 ξεκινά το
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος στο thepressproject.gr: Τα έξι άτομα, το κοινό που τα έβγαλε έξω και οι «μεταλλικές σοκοφρέτες» (video)
kozani.tv | Ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία από Παρασκευή 3 έως και Κυριακή 5 Δεκεμβρίου (video)

kozani.tv | Ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία από Παρασκευή 3 έως και Κυριακή 5 Δεκεμβρίου (video)


kozani.tv | Ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία από Παρασκευή 3 έω…

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα