Tsiogas ΒΑΝΝΕΡ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ 001

σ

Π. Πέρκα: «Οι στρατηγικές επενδύσεις δεν είναι απλά μεγάλες επενδύσεις, πρέπει να εντάσσονται στην εθνική αναπτυξιακή στρατηγική» (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Εισήγηση της Π. Πέρκα στην Α΄ συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής στο νομοσχέδιο (ν/σ) του Υπουργείου Ανάπτυξης

και Επενδύσεων για τις στρατηγικές επενδύσεις, τις ιδιωτικές και τις spin-offs

Α΄ μέρος - Στρατηγικές επενδύσεις

Η κ. Πέρκα ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει στρατηγικά απλά προσαρμόζει τα κίνητρα και τις ενισχύσεις ανάλογα με τις επενδύσεις που της έχουν παρουσιαστεί. Τόνισε χαρακτηριστικά «είστε τόσο δεκτικοί στις απαιτήσεις των επενδυτών που τελικά δημιουργείτε θέματα ασφάλειας δικαίου των επενδύσεων, με αποτέλεσμα να τις μπλοκάρετε. Πέφτουν στο ΣτΕ. Να σας θυμίσω την περίπτωση του Αστέρα Βουλιαγμένης και το Ελληνικό. Η δικιά μας κυβέρνηση ξεμπλόκαρε πολλές επενδύσεις.

Το να είσαι φιλικός με τους επενδυτές δε σημαίνει ότι είσαι φιλικός στις επενδύσεις». Αποσαφήνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ υποστηρίζει μια άλλη αναπτυξιακή προσέγγιση:

«Οι στρατηγικές επενδύσεις στη δική μας αντίληψη δεν είναι απλά μεγάλες επενδύσεις, πρέπει να εντάσσονται στην αναπτυξιακή μας στρατηγική. Γι’ αυτό συνδυάσαμε τις στρατηγικές επενδύσεις με την Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική 2017-2021, στην οποία προβλέπαμε αύξηση των επενδύσεων, ιδιαίτερα μάλιστα των Ξένων Άμεσων Επενδύσεων (ΞΑΕ), σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση της ανεργίας, την αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε την κατάργηση της προϋπόθεσης το επενδυτικό σχέδιο να εντάσσεται στη λογική της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής. Εξαλείφεται η υποχρέωση οι στρατηγικές επενδύσεις να εντάσσονται σε μια πραγματική στρατηγική σύλληψη για την ελληνική οικονομία. Έτσι όμως με μαθηματική ακρίβεια η ελληνική οικονομία οδηγείται ξανά στην κρίση αφού επανέρχεται το τυχαίο, το περιστασιακό/ευκαιριακό που προέρχεται από πιέσεις επενδυτών.

Ξεχειλώνετε το πλαίσιο των στρατηγικών επενδύσεων. Αυτό προκύπτει από τους όρους, τις προϋποθέσεις, την μείωση των ορίων του προϋπολογισμού, την μείωση έως εξαφάνιση των ελάχιστων ΕΜΕ (Ετήσιων Μονάδων Εργασίας) τα οποία είχαμε στον δικό μας νόμο για τις στρατηγικές επενδύσεις».

Άσκησε έντονη κριτική στην Κυβέρνηση διότι στις «Εμβληματικές Επενδύσεις», έχει διαγραφεί πλέον ότι πρέπει να κατατάσσονται στις πρώτες θέσεις στον κλάδο τους παγκοσμίως ή σε Ευρωπαϊκό επίπεδο όπως προέβλεπε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο χαρακτηρισμός ενός επενδυτικού σχεδίου ως «Εμβληματικής Επένδυσης» πρέπει να υπακούει σε συγκεκριμένα κριτήρια και η σύσταση τριμελούς επιτροπής για τον χαρακτηρισμό, αφήνει περιθώρια για αυθαιρεσίες. Ο στόχος της ΝΔ είναι προφανής, να μετατραπεί ένα σύστημα αντικειμενικό σε ένα σύστημα ξεκάθαρα υποκειμενικό.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την παροχή των ενισχύσεων είναι η ολοκλήρωση της υλοποίησής τους μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2025. Πρόσθεσε «Είναι σαφές ότι ψάχνετε τι θα βάλετε στο Ταμείο Ανάκαμψης αφού δεν έχετε ώριμες προτάσεις. Έτσι όπως το πάτε δημιουργείται ευνοϊκή κατάσταση για τις ΑΠΕ μεγάλων επιχειρήσεων και άνισος ανταγωνισμός».

Τόνισε ακόμη, ότι σε ότι αφορά στην περιβαλλοντική και πολεοδομική νομοθεσία είναι σαφές ότι καταστρατηγούνται με το ν/σ της Κυβέρνησης.

Πρόσθεσε ότι μετά τις έντονες αντιδράσεις και τις πιέσεις που ασκήθηκαν τουλάχιστον το ν/σ βελτιώθηκε από αυτό της δημόσιας διαβούλευσης, αναφορικά με τον αιγιαλό. Σε κάθε περίπτωση όμως ζήτησε να διευκρινιστεί αν η παραχώρηση χρήσης είναι απλή και αν είναι αποκλειστική. Όπως διευκρίνισε «ο αιγιαλός πρέπει να αντιμετωπίζεται ως κοινόχρηστο αγαθό και περιβαλλοντικός πόρος, και όχι αποκλειστικά ως οικονομικός πόρος».

Παρατήρησε ότι είναι λανθασμένη και αποπροσανατολιστική η χορήγηση του κινήτρου ΕΣΧΑΣΕ σε περισσότερες κατηγορίες επενδύσεων. Με αυτόν τον τρόπο οδεύουμε σε έναν κατακερματισμό όπου ακόμα και μικρές επενδύσεις, με ΕΣΧΑΣΕ να τροποποιούν υπάρχοντες πολεοδομικούς κανονισμούς κατά το δοκούν και ανεξέλεγκτα.

Ανέφερε ότι βασική στόχευση της ΝΔ στο σχεδιασμό είναι ότι το ειδικό κυριαρχεί του γενικού και γίνεται πιο ισχυρό θεσμικά. Ο σχεδιασμός αντικαθίσταται από ad hoc παρεκκλίσεις προς εξυπηρέτηση ιδιωτών, χωρίς να εξασφαλίζεται η τοπική συναίνεση, οι υφιστάμενες παραγωγικές δραστηριότητες και οι περιβαλλοντικοί όροι.

Ολοκληρώνοντας το πρώτο μέρος της τοποθέτησής της άσκησε έντονη κριτική για την πρόβλεψη ότι ο συνολικός χρόνος για την υλοποίηση της Στρατηγικής Επένδυσης δεν δύναται να υπερβαίνει τα δεκαπέντε (15) έτη. Είπε χαρακτηριστικά «δυστυχώς πάμε να δημιουργήσουμε νέες επενδύσεις τύπου μονή Τοπλού και pravita».

Β΄ μέρος – Ιδιωτικές επενδύσεις

Η κα Πέρκα συνεχίζοντας τόνισε ότι ενώ στο Α’ Μέρος του νομοσχεδίου έχουμε ξεχείλωμα των διαδικασιών, στο δεύτερο έχουμε συγκεντροποίηση. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο στόχος σας είναι να ελέγξετε όλο το σύστημα. Δε σας απασχολεί η δικιά μας προσέγγιση για τις επενδύσεις, ποια είναι η παραγωγή εγχώριας προστιθέμενης αξίας, ποιο είναι το παραγωγικό αποτύπωμα στην οικονομία, πώς προστατεύονται τα εργασιακά δικαιώματα».

Ανέφερε ότι και στο παρόν ν/σ είναι εμφανείς οι ιδεοληπτικές προσεγγίσεις της κυβέρνησης. Σε συνέχεια άλλων ν/σ (πχ επιτελικό κράτος), με χαρακτηριστική την τάση συγκέντρωσης αρμοδιοτήτων και πόρων αντί της αποκέντρωσης και μια αποστροφή στη συμμετοχή των κοινωνικών φορέων, όπως και της Τ.Α. α΄και β΄ βαθμού, έτσι και τώρα αυτό φαίνεται από τον περιορισμό του αριθμού των επιχειρηματικών σχεδίων (ε.σ.) που θα δέχονται οι Περιφέρειες. Πλέον, θα είναι υπεύθυνες για ε.σ. έως 1 εκ. ευρώ, αντί 3 εκ. ευρώ που ισχύει σήμερα, ενώ για τα υπόλοιπα σχέδια αρμόδιο θα είναι το Υπουργείο Ανάπτυξης. «Αντί να ενισχύεται ο ρόλος των περιφερειών, σε μια Ευρώπη των περιφερειών, συρρικνώνεται. Πώς θα καταφέρετε με αυτές τις τακτικές να διασφαλίσετε την περιφερειακή ανάπτυξη;» ρώτησε η βουλευτής.

«Όσο για την πλήρη κατάργηση υποβολής επενδυτικών σχεδίων στο Υπουργείο Εσωτερικών (πρώην Μακεδονίας-Θράκης), τι να πω.. φαντάζομαι θα του αναθέσετε τη διοργάνωση χοροεσπερίδων!»

Υπερθεμάτισε επίσης για τη διαφορετική πολιτική ματιά που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και στους αναπτυξιακούς νόμους, όπου το πνεύμα του Ν4399/2016 ήταν να δοθούν κίνητρα στην κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, σε συνεταιρισμούς κτλ, για την ενίσχυση ενός άλλου παραγωγικού μοντέλου, στον αντίποδα αυτού που οδήγησε τη χώρα στην χρεωκοπία.

Κατά τα άλλα ανέφερε ότι και πάλι έχουμε καινούρια μητρώα, ορκωτούς ελεγκτές κ.τ.λ., outsourcing δηλαδή, αντί για στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών, μέσω των οποίων δεν μπορεί να προχωρήσουν επενδύσεις που συνεισφέρουν στην πραγματική οικονομία.

Μέρος Γ΄Δημιουργία Πλαισίου για τις Εταιρίες Τεχνοβλαστούς (spin-offs)

Σχετικά με το Γ΄ Μέρος του ν/σ σημείωσε πως έχει ξεκινήσει μια συζήτηση σχετικά με το ποσοστό της χρηματοδότησης για έρευνα και ανάπτυξη και οι γενναίες αυξήσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στη δημόσια δαπάνη για την έρευνα και ανάπτυξη, προκάλεσαν αύξηση των αντίστοιχων δαπανών από τον επιχειρηματικό τομέα.

Παρατήρησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προχώρησε σε εμβληματικές ενέργειες με το πρόγραμμα «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ» και το χρηματοδοτικό εργαλείο Equifund και αυτά είναι η τρανή απόδειξη της συνεισφοράς του στη βέλτιστη διασύνδεση έρευνας-καινοτομίας με την παραγωγική διαδικασία. «Είμαστε ξεκάθαρα υπέρ των πολιτικών αξιοποίησης των νέων τεχνολογικών δυνατοτήτων για τον μετασχηματισμό των δημόσιων υπηρεσιών: στην υγεία, στο περιβάλλον, στην παιδεία και στον πολιτισμό, καθώς και στην ανάπτυξη εγχώριων τεχνολογικών οικοσυστημάτων. Προγραμματική μας θέση αποτελεί η δημιουργία κινήτρων για τον επαναπατρισμό επιστημόνων, η ίδρυση νεοφυών επιχειρήσεων, κ.α.», δήλωσε.

Στηλίτευσε την έμφαση της ΝΔ στην χρησιμοθηρική διάσταση της έρευνας και την υποκριτική της στάση για την στήριξη των εγχειρημάτων επιχειρήσεων, αναφέροντας πρόσφατο παράδειγμα νεοφυούς επιχείρησης ενζυμικής βιοτεχνολογίας – spin-off του ΙΤΕ, που σε Επιτροπή της Βουλής ο επικεφαλής της δήλωσε ότι αν είχε την κατάλληλη στήριξη θα παρήγαγαν πάνω από μισό εκ. διαγνωστικά τεστ το μήνα κατά της COVID-19, ήδη από τον δεύτερο μήνα της έξαρσης της πανδημίας στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, παρατήρησε ότι από το σ/ν λείπει ο ορισμός της εταιρίας τεχνοβλαστού, τα κριτήρια για την ύπαρξη μιας ιδέας από ερευνητική ομάδα δημόσιου ερευνητικού φορέα, η οποία θα πρέπει να αξιολογηθεί από επιτροπή εμπειρογνωμόνων όχι μόνο με κριτήρια αγοράς, αλλά και με ακαδημαϊκά κριτήρια.

Τέλος, καυτηριάζοντας την προσχηματική νομοθέτηση της κυβέρνησης, σημείωσε: «ως Βουλευτής Φλώρινας πρέπει να το πω: το 66,3% των νεοφυών επιχειρήσεων εδράζουν στην Αττική και μόλις 0,7% στη Δυτική Μακεδονία της απολιγνιτοποίησης, στην Φλώρινα καμία. Αυτό είναι υδροκεφαλισμός και λέω να μην τον αναπαράγουμε για μία ακόμα φορά. Όμως καταργήσατε 37 περιφερειακά Πανεπιστημιακά Τμήματα που μπορούσαν να συνεισφέρουν στον εν λόγω τομέα, αφού προηγουμένως με το πρόγραμμα Αθηνά είχατε υποβαθμίσει ξανά το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας»

Δείτε εδώ το video:

Δημοφιλή Νέα

«Μπράβοι εισέβαλαν στο θέατρο για να σταματήσουν την παράσταση» του Χριστόφορου Ζαραλίκου (video)
Δείτε ΤΩΡΑ την 1η Εκπομπή
Ο διοικητή του
Ζαραλίκος σε Οικονόμου: «Είστε πλυντήριο μπράβων ή αγράμματος;» - Σφοδρή επίθεση για το συγχωροχάρτι στη Σταμάτη
Έγγραφο ντοκουμέντο για «λίστα Πέτσα»: Εντολή κυβέρνησης το πού θα δοθούν τα χρήματα

Έγγραφο ντοκουμέντο για «λίστα Πέτσα»: Εντολή κυβέρνησης το πού θα δοθούν τα χρήματα


Με εντολή του Μέγαρου Μαξίμου δόθηκαν στα ΜΜΕ τα χρήμα…

Σήμερα Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στις 19:00 ξεκινά το
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος στο thepressproject.gr: Τα έξι άτομα, το κοινό που τα έβγαλε έξω και οι «μεταλλικές σοκοφρέτες» (video)
kozani.tv | Ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία από Παρασκευή 3 έως και Κυριακή 5 Δεκεμβρίου (video)

kozani.tv | Ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία από Παρασκευή 3 έως και Κυριακή 5 Δεκεμβρίου (video)


kozani.tv | Ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία από Παρασκευή 3 έω…

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα