pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Eurostat: Στοιχεία - σοκ για την ανεργία στην Ελλάδα - Πρωταθλήτρια στην Ευρώπη η χώρα μας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Πρωταθλήτρια Ευρώπης η χώρα στην ανεργία των νέων, την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε ότι η κυβέρνησή του αναστρέφει το brain drain.

Σχεδόν διπλάσια είναι η ανεργία στην Ελλάδα σε σύγκριση με την Ευρώπη, την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη μείωσή της. Σαν να μην έφτανε αυτό, η χώρα είναι δυστυχώς πρωταθλήτρια ανεργίας σε ό,τι αφορά τους νέους για τον Νοέμβριο του 2021, κάτι το οποίο προκαλεί μεγάλη ανησυχία σε μια πορεία εν μέσω πανδημίας αλλά και ενός τεράστιου κύματος ακρίβειας, το οποίο κυριαρχεί στην ελληνική αγορά.

Χαρακτηριστική της διαστρέβλωσης της πραγματικής εικόνας από την πλευρά της κυβέρνησης είναι η φράση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωνε στις 25 Νοεμβρίου του 2021 στην Washington Post πως «η ανεργία μειώνεται και οι νέοι Έλληνες για πρώτη φορά επιστρέφουν στη χώρα». Τον ίδιο μήνα, η Ελλάδα κατέγραφε πρωτιά στην ανεργία των νέων...

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι, με βάσει τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, στην Ελλάδα καταγράφηκαν 1.091.618 εγγεγραμμένοι άνεργοι κατά τον Νοέμβριο του 2021, σπάζοντας ξανά ένα όριο, το οποίο δείχνει τις μεγάλες συνέπειες που έχει υποστεί τόσο η κοινωνία όσο και η οικονομία, τόσο εξαιτίας της πανδημίας όσο και λόγω των αποτυχημένων χειρισμών της κυβέρνησης.

Συγκρίσεις

Με βάση τα στοιχεία της Eurostat, στο 13,4% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2021, σημειώνοντας οριακή αύξηση από το 13,3% του Οκτωβρίου, δηλαδή κινήθηκε σχεδόν σε διπλάσιο ύψος έναντι του μέσου όρου της Ε.Ε.

Οριακή μείωση κατέγραψε το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο του 2021 έναντι του Οκτωβρίου, καθώς έπεσε στο 7,2% έναντι 7,3% αντιστοίχως. Σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2020, η ανεργία υποχώρησε κατά 0,9% (ήταν 8,1%).

Αντίστοιχα, το ποσοστό ανεργίας στο σύνολο των κρατών - μελών της Ε.Ε. υποχώρησε στο 6,5% τον Νοέμβριο του 2021, από 6,7% τον Οκτώβριο του 2021 και από 7,4% τον Νοέμβριο του 2020, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες η Eurostat.

Προκαλούν θλίψη τα στοιχεία

Αναφορικά με την ανεργία στους νέους, το υψηλότερο ποσοστό καταγράφηκε στη χώρα μας (39,1% τον Νοέμβριο από 32,8% τον Οκτώβριο), κάτι το οποίο δείχνει -στην καλύτερη των περιπτώσεων- πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνώριζε τι συμβαίνει όταν έδινε τη συνέντευξη στην αμερικανική εφημερίδα. Από εκεί και πέρα, ακολουθούν η Ισπανία με ποσοστό ανεργίας των νέων 29,2% και η Ιταλία με 28%.

Παράλληλα, στην Ελλάδα, τον Νοέμβριο του 2021, το ποσοστό ανεργίας για τους άνδρες ήταν 9,7% και για τις γυναίκες 17,7%. Συνολικά καταγράφηκαν 636.000 άνεργοι.

Δημοφιλή Νέα

Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Για ακόμη μία φορά ανέξοδες κυβερνητικές υποσχέσεις για προσλήψεις στην υγεία... (video - φωτο)
Εργατικά Σωματεία Εορδαίας: Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη την Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας
Έγκλημα στα Τέμπη: Υπολείμματα οστών βρέθηκαν στο οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν τα μπάζα – Εξετάζεται η προέλευσή τους
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για την επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. «Κυνική η κυβέρνηση στο θέμα της υγείας. Στόχος της η ιδιωτικοποίηση» (video)
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά |  ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ  (video)

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά | ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ (video)


Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά στο κανάλι του zaraleaks…