Tsiogas ΒΑΝΝΕΡ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ 001

σ

Π. Πέρκα για τη Φλώρινα: «Νιώθουμε ότι η κεντρική εξουσία μας έχει ξεχάσει» (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη της Βουλευτή Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχη Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Π. Πέρκα στον περιφερειακό σταθμό Flash της Δυτ. Μακεδονίας, 13/01/2022.

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ,  Π. Πέρκα, τοποθετήθηκε για την σεισμική δραστηριότητα και τις καιρικές συνθήκες στην ΠΕ Φλώρινας:

 • Είχα σημαντική εμπειρία ως μηχανικός στον μεγάλο σεισμό της Αθήνας, όπου είχαν γίνει πολύ οργανωμένα συνεργεία και είχαμε καθίσει πάρα πολλές εβδομάδες.
 • Ήταν ένα τραγικό και πρωτόγνωρο συμβάν για την περιοχή μας, αφού τέτοιο σεισμό είχε να κάνει πάνω από 100 χρόνια.
 • Έχει έρθει το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Β. Ελλάδος -το οποίο συνόδευσα την πρώτη μέρα στην περιοχή- και πρόκειται για πολύ σοβαρούς συναδέλφους με τρομερή εμπειρία και κατάρτιση.
 • Οι αυτοψίες είναι πάρα πολλές γιατί συνεχώς εμφανίζονται νέες ζημιές. Καλώ τους συμπολίτες μας να απευθύνονται στην Πολιτική Προστασία για να γίνονται αυτοψίες. Χρειάζεται υπομονή γιατί αυτά δεν μπορούν να τελειώσουν σε μία μέρα, θα πάρει χρόνο.
 • Όπως έχουν πει οι αρμόδιοι σεισμολόγοι, με τους μετασεισμούς εκτονώνεται η ενέργεια και αποκαθίσταται σιγά-σιγά η ισορροπία.
 • Είναι εντυπωσιακό ότι με τόσο δυνατό σεισμό δεν είχαμε καμία κατάρρευση, καθώς έχουμε πολλά παλιά και νεοκλασικά, τα οποία πρέπει να διασωθούν και να αποκατασταθούν γιατί αποτελούν τοπόσημα για την πόλη μας.
 • Φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα στις πλινθόκτιστες κατοικίες των χωριών που είναι πολλών ετών και δεν είναι εύκολο να επισκευαστούν. Εκεί θα χρειαστεί κάποιο μέτρο από την πολιτεία και αυτό θα διεκδικήσουμε. Φαντάζομαι ότι θα πετύχουμε να δοθούν κάποια δάνεια και επιδοτήσεις για να γίνουν τα σπίτια.
 • Σε ότι αφορά στις πολυκατοικίες και σπίτια με φέροντα οργανισμό από μπετόν -όπως συνηθίζουμε να λέμε οι μηχανικοί: το μπετόν έχει φιλότιμο- εκτιμώ και θα το πουν και τα αρμόδια συνεργεία, ότι αντέδρασαν καλά τα κτίρια στην περιοχή της Φλώρινας.
 • Δυστυχώς ως περιοχή είχαμε την πρωτιά στη μεταδοτικότητα του covid, όπου και εγώ ασθένησα αλλά όντας τριπλά εμβολιασμένη είχα πολύ ήπια συμπτώματα, στη συνέχεια είχαμε τον σεισμό που δημιούργησε πανικό και επηρέασε την ψυχολογία του κόσμου και συγχρόνως, έναν απίστευτο χιονιά με αποτέλεσμα πολλές διακοπές ρεύματος σε κοινότητες.
 • Δεν είναι δυνατόν να μένουν τα χωριά χωρίς ρεύμα, όπως το Φλάμπουρο για παραπάνω από 36 ώρες! Δεν είχαμε ούτε ρεύμα, ούτε σταθερό, ούτε κινητό, ούτε θέρμανση. Είχαμε πλήρη αποκλεισμό με τους σεισμούς να επαναλαμβάνονται.
 • Οι άνθρωποι που τα σπίτια τους μπορούν να κριθούν ως μη-κατοικήσιμα που ακριβώς μπορούν να μείνουν; Ούτε σε σκηνές μπορούν να μείνουν με συνθήκες πολικού ψύχους.
 • Με εξόργισε όμως το γεγονός ότι στην Αθήνα η είδηση για την Φλώρινα είναι 4η – 5η…καθόλου. Πόσα φαινόμενα μαζί και να μένουν χωριά χωρίς θέρμανση, χωρίς τηλέφωνο για να καλέσουν βοήθεια και με έντονο σεισμικό φαινόμενο.
 • Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το θέμα του ψύχους. Σε άλλες περιοχές όταν έχουμε σεισμό στήνονται σκηνές από τον Στρατό, ο οποίος,  πράγματι εκδήλωσε το ενδιαφέρον, την ετοιμότητα και τη διαθεσιμότητα, αλλά στη Φλώρινα δεν μπορεί να μείνει κανείς σε σκηνή με αυτό το ψύχος.
 • Θα έπρεπε λοιπόν ήδη να έχουν εμφανιστεί οι αρμόδιοι Υπουργοί και τα κυβερνητικά στελέχη και να είναι ήδη πρώτη είδηση και να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για την περιοχή. Νιώθουμε ότι η κεντρική εξουσία μας έχει ξεχάσει.
 • Συζητάνε τόσες μέρες αν πέσει λίγο χιόνι στην Αθήνα. Και τι έγινε αν πέσει λίγο χιόνι;
 • Σημαντική είναι και η δεύτερη φάση. Πως θα αποκατασταθούν οι ζημιές. Θα περάσουν οι επιτροπές και τα κλιμάκια δεύτερη φορά για να καταγράψουν τις ζημιές και τις αποζημιώσεις τους. Εδώ είναι το πλαίσιο διεκδίκησής μας.
 • Οι πρώτες ώρες είναι κρίσιμες για να πεις στον κόσμο αν μπορεί να μπει στο σπίτι του και που μπορεί να πάει. Υπάρχει μια ολιγωρία από την κεντρική κυβέρνηση, βεβαίως και θα εξαγγελθούν μέτρα ανακούφισης και αποζημίωσης, τις πρώτες ώρες όμως πρέπει να νιώσουν ότι το Κράτος είναι δίπλα τους και δίνει λύσεις.
 • Επιμένω να λέω ότι η Φλώρινα πρέπει να αντιμετωπιστεί με μία άλλη προσέγγιση. Δεν είναι Λάρισα και Κρήτη. Έχουμε θερμοκρασίες πολικές.
 • Έκανα μια επιστολή προς τα κανάλια και τους συντάκτες, όπου τους επισήμανα ότι η Φλώρινα σε κάθε δελτίο ειδήσεων και καιρού πρέπει να φαίνεται. Να βλέπει ο κόσμος τη διαφορετικότητα. Υπάρχει μια περιοχή στη χώρα που σημειώνει θερμοκρασίες -14 κελσίου. Είμαστε μια κατηγορία μόνοι μας.
 • Σίγουρα θα διεκδικήσουμε ένα πρόγραμμα ανακατασκευής σπιτιών, είτε πρόκειται για κατεδαφίσεις ή για ανεγέρσεις νέων και στήριξης των πολιτών.
 • Επίσης, θα διεκδικήσουμε να διατηρηθούν και να συντηρηθούν όλα τα υπέροχα κτίρια που στολίσανε τις ταινίες του Αγγελόπουλου και δίνουν χρώμα στην περιοχή μας.  Ήρθε η ώρα να το δούμε αυτό το θέμα. Είναι κρίμα να χάνεται ο πολιτισμός και η Ιστορία της πόλης. Η Φλώρινα θα μπορούσε να είναι η Λιουμπλιάνα της Ελλάδας.
 • Πρώτο μέλημα είναι να αποκατασταθούν τα σπίτια και οι κάτοικοι. Θέλει πολύ μεγάλη ευαισθησία, όμως σε σχέση με ένα ολόκληρο κράτος, νομίζω ότι δεν είναι τόσο δύσκολο να δοθεί το μέγιστο των αποζημιώσεων στους κατοίκους της περιοχής μας.

Δείτε εδώ το βίντεο: 

Δημοφιλή Νέα

Στάθης Κοκκινίδης:

Στάθης Κοκκινίδης: "Δούρειος ίππος η πρόταση του Δημάρχου Κοζάνης για το νέο Νοσοκομείο"


Έκπληκτοι παρακολουθήσαμε τις συνεντεύξεις του Δημάρ…

Έτσι είναι σήμερα οι εσωτερικές εγκαταστάσεις του
Tovoion Tv | Πεντάλοφος Βοΐου - Συνομιλία με τον Κύριο Πανταζή Κοσμά 100 χρονών και 6 μηνών (video)

Tovoion Tv | Πεντάλοφος Βοΐου - Συνομιλία με τον Κύριο Πανταζή Κοσμά 100 χρονών και 6 μηνών (video)


Συνομιλία με τον Κύριο Πανταζή Κοσμά 100 χρονών και 6 Μην…

Η 24χρονη Γεωργία Μπίκα έσπασε τη σιωπή της: Τι λέει για το πάρτι, τη σουίτα και τους βιαστές (video)
Tovoion Tv | Διαδρομή στο Δίλοφο Βοΐου (φωτογραφίες - βίντεο)

Tovoion Tv | Διαδρομή στο Δίλοφο Βοΐου (φωτογραφίες - βίντεο)


Tovoion Tv | Διαδρομή στο Δίλοφο Βοΐου.

Κορωνοϊός: Ποιες ευρωπαϊκές χώρες συνταγογραφούν και δίνουν δωρεάν τα PCR test

Κορωνοϊός: Ποιες ευρωπαϊκές χώρες συνταγογραφούν και δίνουν δωρεάν τα PCR test


Η έρευνα έγινε από Συντονιστικό Όργανο Πρωτοβάθμιας Φ…

Κινητή μονάδα για εμβολιασμό κατά της Covid-19 στους Πύργους και στον Άγιο Χριστόφορο του Δήμου Εορδαίας
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά |

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά | "201 χρόνια Κολομβία!!!" (video)


Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά στο κανάλι του zaraleaks…

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα