Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Μια γόνιμη συνάντηση με το Δήμαρχο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σήμερα (17-05-2022) το πρωί (11:30) πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Εορδαίας κ. Παναγιώτη Πλακεντά, μετά από αίτημα της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ»

, ο κ. Δήμαρχος απάντησε άμεσα, και τον ευχαριστούμε για αυτό.

Στη συζήτηση που επακολούθησε, και η οποία διήρκησε μία ώρα, μέσα σε εξαιρετικό κλίμα, αναλύθηκαν σειρά πολλών ζητημάτων που αφορούν την περιοχή και την εξέλιξη της πόλεως, πρωτίστως όμως συζητήθηκε το θέμα του τρένου και κυρίως της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Αλβανίας – Θεσσαλονίκης, μέσω Πτολεμαΐδας, κάτι που έχει σχέση με το Μέλλον της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας.

Ενημερώσαμε τον Δήμαρχο για τις δραστηριότητες της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ», ο δε Δήμαρχος αναφέρθηκε στις δικές του ενέργειες, (μερικές των οποίων προς το παρόν λόγω τακτικής δεν είναι δημοσιεύσιμες).

Συμφωνήσαμε σε σειρά ζητημάτων, όπως να ηγηθεί (ο Δήμαρχος) της προσπάθειας αυτής με παρεμβάσεις που είναι:

1ον. Επαφές με τις θεσμικές Αρχές της Χώρας μας για την

αξιολόγηση αρχικά, και την υλοποίηση στην συνέχεια αυτής της πρότασης που είναι πλέον και πρόταση όχι μόνο της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ» αλλά και του Δήμου και πρέπει να είναι και είναι όλης της ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ.

2ον. Την διεξαγωγή Επιστημονικής Ημερίδας από το Δήμο Εορδαίας με την παρουσία του Σωτηρόπουλου Βασίλειου, τεχνοκρατών του ΟΣΕ, του υπουργείου, των Δημόσιων - ιδιωτικών φορέων και άλλων για την σημασία διέλευσης του τραίνου από την περιοχή και πόσο σημαντική είναι η πρόταση αυτή.

Πρέπει να φανεί και να γίνει γνωστό τοις πάσι πόσο σημαντικό είναι αυτό για την Εθνική Οικονομία αλλά και όλης της Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνο.

3ον. Έγινε συζήτηση για τη γεωπολιτική διάσταση της  Εορδαίας, που την καθορίζει ο γεωγραφικός χώρος στον οποίο βρίσκεται, με περί τις 80 κοινότητες και τρεις Μεγαλουπόλεις (Αρχαίο γεωγραφικό αποτύπωμα της Εορδαίας, το οποίο υφίσταται ακόμη και σήμερα) και διεξοδική συζήτηση σε θέματα γεωστρατηγικής, δηλαδή του τρόπου με τον οποίο θα εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία με την διεκδίκηση διέλευσης της γραμμής από την Εορδαία. Επίσης πρέπει να χαρακτηριστεί από δευτερεύουσα σε πρωτεύουσα γραμμή.

Θα παρακαλούσαμε τον απλό κόσμο της περιοχής μας, τους τεχνοκράτες, τους Φορείς και τους Συλλόγους πάσης φύσεως, τους διανοουμένους, να στηρίξουν την προσπάθεια μας, έξω από στενά κομματικά πλαίσια ή τοπιστικές διενέξεις.

Η πρόταση και η διεκδίκηση ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, και αυτό πρέπει να δούμε.

Χρόνος δεν υπάρχει πολύς εάν ενταχθεί στον «Εθνικό σχεδιασμό» ως πρωτεύουσα γραμμή θα υλοποιηθεί μέχρι το 2030 αλλιώς ή πηγαίνουμε μακρύτερα ακόμη μια δεκαετία ή και ενδεχόμενα σε μη υλοποίηση.

Ευχαριστούμε το Δήμο Εορδαίας για τη σημαντική συμβολή του στην «Εθνική προσπάθεια της περιοχής μας».

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Δημοφιλή Νέα

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Επέστρεψε στις νίκες ο Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας κόντρα τον «μαχητικό» Βατόλακκο και κοιτάει... ψηλά! (φωτογραφίες - βίντεο)
Ο καιρός Κυριακή 11, Δευτέρα 12 και Τρίτη 13 Μαΐου στη Δ. Μακεδονία και σε 6 μεγάλες πόλεις της χώρας Ι kozani.tv
Μπαράζ Ανόδου στην Γ’ Εθνική: Σπουδαία νίκη για Εορδαϊκό επί του Βατόλακκου, ισοπαλία για Καστοριά, έχασε ο Μ. Αλέξανδρος Αετού - Τα αποτελέσματα, οι βαθμολογίες και η επόμενη αγωνιστική
«πες, πες, κάτι θα μείνει»... Ο νεογκεμπελισμός είναι εδώ ! (γράφει ο Π.Τσαρτσιανίδης)
Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας: «Στηρίξτε την προσπάθεια της ομάδας μας»

Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας: «Στηρίξτε την προσπάθεια της ομάδας μας»


3η Αγωνιστική των μπαράζ | ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ-ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΣ ΣΑΒ…

De facto…

De facto…


Το σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου.

Χρήστος Ζαρογιάννης, προπονητής Εορδαϊκού: «Οι παίχτες μου κατάφεραν και έβγαλαν αντίδραση - Να είναι κοντά μας ο κόσμος» (video)