pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Μια γόνιμη συνάντηση με το Δήμαρχο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σήμερα (17-05-2022) το πρωί (11:30) πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Εορδαίας κ. Παναγιώτη Πλακεντά, μετά από αίτημα της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ»

, ο κ. Δήμαρχος απάντησε άμεσα, και τον ευχαριστούμε για αυτό.

Στη συζήτηση που επακολούθησε, και η οποία διήρκησε μία ώρα, μέσα σε εξαιρετικό κλίμα, αναλύθηκαν σειρά πολλών ζητημάτων που αφορούν την περιοχή και την εξέλιξη της πόλεως, πρωτίστως όμως συζητήθηκε το θέμα του τρένου και κυρίως της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Αλβανίας – Θεσσαλονίκης, μέσω Πτολεμαΐδας, κάτι που έχει σχέση με το Μέλλον της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας.

Ενημερώσαμε τον Δήμαρχο για τις δραστηριότητες της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ», ο δε Δήμαρχος αναφέρθηκε στις δικές του ενέργειες, (μερικές των οποίων προς το παρόν λόγω τακτικής δεν είναι δημοσιεύσιμες).

Συμφωνήσαμε σε σειρά ζητημάτων, όπως να ηγηθεί (ο Δήμαρχος) της προσπάθειας αυτής με παρεμβάσεις που είναι:

1ον. Επαφές με τις θεσμικές Αρχές της Χώρας μας για την

αξιολόγηση αρχικά, και την υλοποίηση στην συνέχεια αυτής της πρότασης που είναι πλέον και πρόταση όχι μόνο της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ» αλλά και του Δήμου και πρέπει να είναι και είναι όλης της ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ.

2ον. Την διεξαγωγή Επιστημονικής Ημερίδας από το Δήμο Εορδαίας με την παρουσία του Σωτηρόπουλου Βασίλειου, τεχνοκρατών του ΟΣΕ, του υπουργείου, των Δημόσιων - ιδιωτικών φορέων και άλλων για την σημασία διέλευσης του τραίνου από την περιοχή και πόσο σημαντική είναι η πρόταση αυτή.

Πρέπει να φανεί και να γίνει γνωστό τοις πάσι πόσο σημαντικό είναι αυτό για την Εθνική Οικονομία αλλά και όλης της Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνο.

3ον. Έγινε συζήτηση για τη γεωπολιτική διάσταση της  Εορδαίας, που την καθορίζει ο γεωγραφικός χώρος στον οποίο βρίσκεται, με περί τις 80 κοινότητες και τρεις Μεγαλουπόλεις (Αρχαίο γεωγραφικό αποτύπωμα της Εορδαίας, το οποίο υφίσταται ακόμη και σήμερα) και διεξοδική συζήτηση σε θέματα γεωστρατηγικής, δηλαδή του τρόπου με τον οποίο θα εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία με την διεκδίκηση διέλευσης της γραμμής από την Εορδαία. Επίσης πρέπει να χαρακτηριστεί από δευτερεύουσα σε πρωτεύουσα γραμμή.

Θα παρακαλούσαμε τον απλό κόσμο της περιοχής μας, τους τεχνοκράτες, τους Φορείς και τους Συλλόγους πάσης φύσεως, τους διανοουμένους, να στηρίξουν την προσπάθεια μας, έξω από στενά κομματικά πλαίσια ή τοπιστικές διενέξεις.

Η πρόταση και η διεκδίκηση ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, και αυτό πρέπει να δούμε.

Χρόνος δεν υπάρχει πολύς εάν ενταχθεί στον «Εθνικό σχεδιασμό» ως πρωτεύουσα γραμμή θα υλοποιηθεί μέχρι το 2030 αλλιώς ή πηγαίνουμε μακρύτερα ακόμη μια δεκαετία ή και ενδεχόμενα σε μη υλοποίηση.

Ευχαριστούμε το Δήμο Εορδαίας για τη σημαντική συμβολή του στην «Εθνική προσπάθεια της περιοχής μας».

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Δημοφιλή Νέα

Παρασκευή 2 Ιουνίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Παρασκευή 2 Ιουνίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Αποστολή του top-sport.gr στην Καλαμπάκα | LIVE ενημέρωση για τον αγώνα του Εορδαϊκού Πτολεμαΐδας (φωτογραφίες)
Η Βασιλική Ζαρογιάννη, φιλόλογος του φροντιστηρίου
Πανελλαδικές 2023 - Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για τα ΓΕΛ | Φροντιστήριο M.E. Νόηση

Πανελλαδικές 2023 - Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για τα ΓΕΛ | Φροντιστήριο M.E. Νόηση


Η Βασιλική Ζαρογιάννη, φιλόλογος του φροντιστηρίου "ΝΟ…

Αντωνία Κυρατσού, Νίκος Βουνοτρυπίδης, Τίνα Κουζιάκη, Νόντας Στολτίδη, Στέφανος Πράσσος, Μιχάλης Καραμπατζιάς, Κώστας Χατζηδαμιανός στο kozani.tv για το μεγάλο συλλαλητήριο κατά των ΑΠΕ την Πέμπτη 1 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης (videos)
Ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία και σε όλη τη χώρα αναλυτικά για τις επόμενες έξι ημέρες
Φωτογραφίες του kozani.tv από το Παλλαϊκό Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, για την άναρχη & υπέρμετρη εγκατάσταση ΑΠΕ στη Δ. Μακεδονία
Μπασκετική γιορτή 3x3 για όλους στην Πτολεμαΐδα

Μπασκετική γιορτή 3x3 για όλους στην Πτολεμαΐδα


Η ΔΕΗ ενώνει δυνάμεις με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθ…