pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

«Οι ναζί στη φυλακή» | Μεγάλη συγκέντρωση στο Εφετείο της Αθήνας (φωτογραφίες - βίντεο)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Την απαίτησή τους «Να μπουν ακόμα πιο βαθιά στη φυλακή οι εγκληματίες της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής» διαδήλωσαν με την πολύ μεγάλη συγκέντρωση

τους έξω από το Εφετείο Αθηνών εργαζόμενοι, νεολαία, συνταξιούχοι, με αφορμή την έναρξη της δική της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.

 

 

Δίπλα στο παλλαϊκό αίτημα να μην πέσουν οι ναζί στα μαλακά, τα σωματεία, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι άλλοι φορείς ξεκαθάρισαν πως ο αγώνας ενάντια στον φασισμό συνεχίζεται σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά.

«Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι καθ' όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης, ενώ από τα μεγάφωνα ακούγονταν αντιφασιστικά τραγούδια.

«Δεν ξεχνάμε...Τους φασίστες και το σύστημα που τους γεννά πολεμάμε», «Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά», «Οι εργάτες καταδικάσανε τους εγκληματίες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Να μείνουν στη φυλακή» έγραφαν κάποια από τα πανό των διαδηλωτών.

«Τον φασισμό βαθιά κατάλαβε τον. Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισε τον!», έγραφε το πανό των Φοιτητικών Συλλόγων ενώ την παραδειγματική τιμωρία των ναζί χρυσαυγιτών απαίτησε και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Σχετικά με το αίτημα των συνηγόρων των καταδικασμένων Χρυσαυγιτών για αναβολή της δίκης, ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ.

«Όσες αναβολές και να πάρουν, όπου και να κρυφτούν, θα τους βρούμε και δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί», υπογράμμισε. Υπενθύμισε την πείρα των εργαζομένων στον Πειραιά που βρίσκουν τους φασίστες απέναντι τους, είτε ως ρουφιάνους, είτε ως τσιράκια της εργοδοσίας και ξεκαθάρισε ότι ο αγώνας ενάντια στο φασισμό συνεχίζεται.

Στην παρέμβαση του κατήγγειλε την επίθεση που δέχτηκαν οι 8 συλληφθέντες αγωνιστές που δικάζονται στη Θεσσαλονίκη, από τους αστυνομικούς που είχαν κληθεί ως μάρτυρες κατηγορίας. «Καμία τρομοκρατία δε θα περάσει» ενάντια στους εργαζόμενους που υψώνουν τη φωνή τους ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ξεκαθάρισε.

Κλείνοντας, κάλεσε τους εργαζόμενους να συναντηθούν ξανά στους αγώνες του επόμενου διαστήματος αλλά και στις εργασίες της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΠΑΜΕ, που φιλοξενούνται στην περιοχή του Πειραιά το προσεχές Σαββατοκύριακο.

«Ένα είναι το σίγουρο, ανεξάρτητα από την απόφαση των δικαστηρίων: Οι φασίστες, η ιδεολογία τους, έχουν καταδικαστεί μέσα στους χώρους δουλειάς», τόνισε μιλώντας στην κινητοποίηση ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.

Στην κατεύθυνση αυτή, διαβεβαίωσε πως το Συνδικάτο θα συνεχίσει να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια, στην μάχη ώστε το εργατικό κίνημα να ανασυνταχθεί, να δυναμώσει, και να μπορέσει τελικά να βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.

«Σήμερα είμαστε πάλι εδώ οι οικοδόμοι αλλά και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι, νεολαίοι, κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του, για να βροντοφωνάξουμε να μην βγουν ποτέ οι χρυσαυγίτες από εκεί που ανήκουν, από τη φυλακή», είπε ο Γιάννης Αναγνώστου, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. «Δυναμώνουμε τον αγώνα το επόμενο διάστημα για να μην πατήσουν το πόδι τους ποτέ και πουθενά», πρόσθεσε.

Σε δυνάμωμα του αγώνα μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς ενάντια στο φασισμό, κάλεσε ο Θανάσης Φωτόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Τύπου - Χάρτου.

«Πριν ενάμιση χρόνο πανηγυρίσαμε την απόφαση ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και σήμερα είμαστε πάλι εδώ για να απαιτήσουμε να μπουν ακόμα πιο βαθιά μέσα στη φυλακή», σημείωσε ο Κώστας Δράκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λογιστών. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους δεν ξεχνούν όσους ήθελαν μια πιο «σοβαρή» Χρυσή Αυγή, όσους στήριξαν και χρηματοδότησαν τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Φοιτητικού Συλλόγου Παντείου χαιρετισμό απηύθυνε η Γεωργία Τσαγκάρη. «Ξέρουμε πολύ καλά ότι τους θρέφει και τους γεννά το συγκεκριμένο σύστημα, ότι τους αξιοποιεί ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις, στις λαϊκές κινητοποιήσεις. Έξω οι φασίστες από τις σχολές μας», τόνισε.

«Με τη παρουσία μας εδώ δείχνουμε την αποφασιστικότητά μας να μπουν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής ακόμα πιο βαθιά στη φυλακή», είπε ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής. Μεταφέροντας την πείρα των εργαζομένων του κλάδου, υπενθύμισε ότι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες αξιοποίησαν τους φασίστες για να παίρνουν μαζί τους αντιλαϊκές αποφάσεις, για να στρέφονται ενάντια στους αγώνες που εκδηλώνονταν σε αμαξοστάσια και άλλες υπηρεσίες. Στην κατεύθυνση αυτή, υπογράμμισε πως ο αγώνας ενάντια στο φασισμό δεν έχει τελειώσει αλλά συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ: www.902.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.