pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Αριστερή Συμπόρευση για την ανατροπή για τη Δυτική Μακεδονία: "Στηρίζουμε το αίτημα των αγροτών για άμεση σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα μέλη και οι φίλοι της «Αριστερής Συμπόρευσης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία» βρισκόμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών, στηρίζουμε

τα δίκαια αιτήματά τους, εκφράζοντας την αγωνιστική μας στήριξη και αλληλεγγύη.

Ταυτόχρονα στηρίζουμε και διαβιβάζουμε και εμείς στην Περιφερειακή Αρχή το δίκαιο αίτημα των αγροτών για άμεση σύγκλιση του Π.Σ.Δ.Μ με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων όπως εκφράστηκαν στο πρόσφατο συλλαλητήριο των αγροτών της Εορδαίας που διοργάνωσε ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας

Οι μικρομεσαίοι αγρότες της Χώρας μας και ειδικότερα της Περιοχής μας, στενάζουν κάτω από την αφόρητη πίεση που τους δημιούργησαν οι συνεχείς αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσίμων αλλά και των αγροτικών εφοδίων, των λιπασμάτων και των σπόρων. Τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων είναι πλέον τεράστια και απειλούν όχι μόνο την παραγωγή αλλά και την ίδια τη φυσική τους επιβίωση.

  • Να πληρωθούν άμεσα από τον ΕΛΓΑ οι φετινές αλλά και οι περσινές αποζημιώσεις που δεν έγιναν ακόμα και αφορούν τις τεράστιες καταστροφές που υπέστησαν οι αγρότες στην Περιοχή μας από την παγωνιά, το χαλάζι και τις πρόσφατες πλημμύρες. Πλήρη, δημόσια ασφάλιση και άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για κάθε ζημιά και καταστροφή παραγωγής, φυτικού και ζωικού κεφαλαίου
  • Να μειωθεί δραστικά το κόστος παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, μειωμένες τιμές ρεύματος, Κατάργηση του ΦΠΑ στα λιπάσματα, φυτοφάρμακα, σπόρων και άλλων αγροτικών εφοδίων.
  • Φθηνά και ποιοτικά τρόφιμα για το λαό. Χτύπημα της αισχροκέρδειας βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων και σούπερ –μάρκετ. Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν ικανοποιητικό εισόδημα στους αγροτοκτηνοτρόφους.
  • Να σταματήσει ΤΩΡΑ η καταστροφή των χορτολιβαδικών εκτάσεων, των γόνιμων γαιών, των δασών και δασικών εκτάσεων, της βιοποικιλότητας και γενικότερα της φύσης και του Περιβάλλοντος από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και Φωτοβολταϊκών.

Τα βάσανα αυτά των αγροτών και του λαού οφείλονται πάνω απ όλα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εκπορεύονται από το κεφάλαιο και υλοποιούνται από την ΕΕ και τις Κυβερνήσεις της. Η στρατηγική της Ε.Ε που εκφράζεται μέσω της Κ.Α.Π, ορίζεται στο μοντέλο του "Αγρότη- Επιχειρηματία"

Στην χώρα μας και ειδικά στην περιφέρεια μας ο πρωτογενής τομέας μπορεί και πρέπει να γίνει η αιτία συγκράτησης των νέων ανθρώπων που φεύγουν, όχι μόνο με την άμεση απόκτηση εισοδήματος από τον τομέα αλλά και από αυτό που θα δημιουργηθεί έμμεσα.

Η σχεδιασμένη παρέμβαση με υλικούς κι ανθρώπινους πόρους, για την οργάνωση της παραγωγής και την εκμετάλλευση των τοπικών χαρακτηριστικών για την δημιουργία προϊόντων με αξία, είναι πια άμεση ανάγκη για την Δυτική Μακεδονία.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…