Έρχεται καύσωνας στο τέλος της εβδομάδας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Με ισχυρό καύσωνα θα τελειώσει η εβδομάδα που ξεκινά, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει

την Πέμπτη ακόμη και στους 40 βαθμούς.

Σήμερα Δευτέρα, αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις αρχικά στα νοτιοδυτικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 29 με 31 και κατά τόπους τους 32 βαθμούς και στα νησιά τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη, γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στα νότια 6 και βαθμιαία στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 34 με 36, ενώ στη Θεσσαλία τοπικά τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα νησιά τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου ενώ την Πέμπτη αναμένεται να είναι η πιο δύσκολη ημέρα.

Ειδικότερα, την Πέμπτη στη Μακεδονία, τη Θράκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 39 και στη Θεσσαλία τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα μέχρι και το Σάββατο, με τις θερμοκρασίες να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δημοφιλή Νέα

Το σύστημά σας βρωμάει ΟΠΕΚΕΠΙΛΑ… ( Π. Τσαρτσιανίδης )
Η Ρίτα Αντωνοπούλου και το συγκρότημα

"Πώς έκανες τα λεφτά, ρε Γκρούεζα;" - "Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ κύριε υπουργέ"


"Πώς έκανες τα λεφτά, ρε Γκρούεζα;" - "Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ κύρ…

 Συλλυπητήριο Μήνυμα του Δημάρχου Εορδαίας για τις απώλειες των Λαζαρίδη και Δεληγιώργη

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Δημάρχου Εορδαίας για τις απώλειες των Λαζαρίδη και Δεληγιώργη


Συλλυπητήριο Μήνυμα του Δημάρχου Εορδαίας για τις απώ…

"Αντιγόνη" του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στην Κοζάνη | Πέμπτη 17 Ιουλίου


Περιοδεία - Καλοκαίρι 2025 | Σοφοκλή | ΑΝΤΙΓΟΝΗ Μια …

Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: Ενημέρωση για τις νέες ώρες των επισκεπτηρίων
Φέρτε τον “Φραπέ” να μας αξιολογήσει!

Φέρτε τον “Φραπέ” να μας αξιολογήσει!


Γράφει η ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΡΙΛΛΑ «Μπορούμε και πρέπει να απ…

ΟΠΕΚΕΠΕ - Νέοι διάλογοι «αριστείας» και «ήθους: «Γίνεται της πουτ@ν@ς με τα ζα» - «Να γ@μ@θεί ο υπουργός και όλοι»