pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Δημήτρης Λιγνάδης | «Βιαστής είναι» - Πανό σε Πειραιώς 260 και Κατράκειο (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα πανό υψώθηκαν στην πρεμιέρα της παράστασης «Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι» και στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Νέες αντιδράσεις κατά της προκλητικής αποφυλάκισης του βιαστή ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη υπήρξαν την Δευτέρα σε θέατρα και καλλιτεχνικούς χώρους. To πανό με το μήνυμα «Βιαστής είναι» υψώθηκε στην Πειραιώς 260 και στην συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο Κατράκειο.

Συγκεκριμένα, στην πρεμιέρα της παράστασης «Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή, με τους Θάνο Λέκκα, Δήμητρα Βλαγκοπούλου και Βασίλη Μαγουλιωτη, οι συντελεστές ύψωσαν το πανό «Βιαστής Είναι».

Αντίστοιχο μήνυμα υψώθηκε στο Κατράκειο στην συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου, με τον καλλιτέχνη να δηλώνει επί σκηνής: «Βλέπουμε συστημικούς τύπους σαν τον Λιγνάδη, σαν τον άλλον που σκότωσε τον Ζακ, σαν τον Κορκονέα να πέφτουν στα πούπουλα κατά κάποιον τρόπο. Και βλέπουμε από την άλλη μεριά αντισυστημικούς φωτοχοδιάβολους, σαν τον Μιχαηλίδη, σαν τον Καλαϊτζή, σαν μετανάστες και πρόσφυγες, να υφίστανται την κρατική καταστολή και της Δικαιοσύνης όχι τον ήλιο τον νοητό, τον ήλιο τον ανόητο που υπάρχει αυτή τη στιγμή».

Υπενθυμίζεται ότι οι οργισμένες αντιδράσεις καλλιτεχνών και πολιτών έχει φέρνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε πανικό, με τη Λίνα Μενδώνη να βλέπει «οργανωμένο σχέδιο» του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ: www.avgi.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…