pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Δημήτρης Κουτσούμπας: "Διαρκές έγκλημα η ανυπαρξία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας" (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Ένα διαρκές έγκλημα με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν! Και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ! Ζούμε τις συνέπειες από την ανυπαρξία

ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας στο πλαίσιο της διαχείρισης δασών, που έπρεπε να έχει ως επίκεντρο την πρόληψη!», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για τις πυρκαγιές στην Αττική, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης σε μαζική σύσκεψη με συνδικαλιστές που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική, επισημαίνοντας πως το περιεχόμενο της σύσκεψης αφορά το «πώς τελικά θα φέρουμε στο προσκήνιο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Και όταν μιλάμε για λαϊκές ανάγκες, μιλάμε και για τα ζητήματα της πολιτικής προστασίας, της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, του περιβάλλοντος, που η κρισιμότητά τους αναδείχτηκε για άλλη μια φορά με τη μεγάλη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, αλλά και τώρα στα Μέγαρα».

Συνεχίζοντας σημείωσε τα εξής:

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής, της Παλλήνης, του Πικερμίου, του Γέρακα, της Πεντέλης, των Μεγάρων, όλων των περιοχών που δοκιμάζονται από την πυρκαγιά.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο προσωπικό της Πυροσβεστικής, σε όλους τους εθελοντές που επιχειρούν σε πολύ δύσκολες συνθήκες και με λίγα μέσα στα χέρια τους, χωρίς στοιχειώδεις υποδομές.

Χαιρετίζουμε τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος που από την πρώτη στιγμή συμβάλλουν και συνεχίζουν στο έργο της πυρόσβεσης, προσφέροντας την αλληλεγγύη τους και τη στήριξή τους σε όσους την έχουν ανάγκη.

Ο λαός της περιοχής έχει κάθε λόγο να αισθάνεται οργή και αγανάκτηση, βλέποντας να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, να χάνονται κόποι μιας ζωής, να καταστρέφεται το φυσικό περιβάλλον.

Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία. Για μια ακόμα χρονιά ζούμε τη διάψευση των κυβερνητικών διαβεβαιώσεων για την "πλήρη ετοιμότητα και επάρκεια του κρατικού μηχανισμού"!

Ζούμε τις συνέπειες από αυτή την "επάρκεια". Ένα διαρκές έγκλημα με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν! Και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ!

Ζούμε τις συνέπειες από την ανυπαρξία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας στο πλαίσιο της διαχείρισης δασών, που έπρεπε να έχει ως επίκεντρο την πρόληψη!

Αυτή είναι και η βασική αιτία για την πυρκαγιά στην Πεντέλη, σε συνδυασμό με την εμπορευματοποίηση της γης που λειτουργεί ως εύφλεκτη ύλη, αφού έχει οδηγήσει σε μεικτές οικιστικές και δασικές ζώνες.

Απαιτούμε από τη κυβέρνηση να πάρει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα. Όλα αυτά, δηλαδή, που έπρεπε ήδη να έχει πάρει και δεν το έκανε, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, καθώς η αντιπυρική περίοδος είναι ακόμα μπροστά και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει.

Απαιτείται εδώ και τώρα:

  • Να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες υποδομές και μέσα πυρόσβεσης και άλλα, με έκτακτη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

  • Να εξασφαλιστεί ως κατεπείγον μέτρο η στέγαση, η φιλοξενία, η στήριξη και η εξασφάλιση των άμεσων αναγκών των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών.

  • Να υπάρξει άμεση καταγραφή των ζημιών, η αποκατάσταση και πλήρης αποζημίωση όλων των πληγέντων.

Θα είμαστε μαζί τους σε αυτό τον αγώνα και σε συντονισμό με όλους τους πληγέντες από άλλες καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα που ακόμα περιμένουν…».

ΠΗΓΗ: www.902.gr

Δημοφιλή Νέα

Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Για ακόμη μία φορά ανέξοδες κυβερνητικές υποσχέσεις για προσλήψεις στην υγεία... (video - φωτο)
Εργατικά Σωματεία Εορδαίας: Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη την Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας
Έγκλημα στα Τέμπη: Υπολείμματα οστών βρέθηκαν στο οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν τα μπάζα – Εξετάζεται η προέλευσή τους
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για την επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. «Κυνική η κυβέρνηση στο θέμα της υγείας. Στόχος της η ιδιωτικοποίηση» (video)
Καύση σκουπιδιών στην Κοζάνη; Όχι, ευχαριστώ! (Γράφει ο Χρήστος Ι. Κολοβός)

Καύση σκουπιδιών στην Κοζάνη; Όχι, ευχαριστώ! (Γράφει ο Χρήστος Ι. Κολοβός)


Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, η ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ.Α.Ε. σχεδιά…