pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Πεφτοσυννεφάκιας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το ανέκδοτο της ημέρας: Η Κομισιόν «πέφτει από τα σύννεφα» με τις παρακολουθήσεις και ζητάει την προστασία των προσωπικών δεδομένων...

Διαβάζοντας κανείς την αντίδραση της Κομισιόν για τις υποκλοπές στην Ελλάδα, δεν ξέρει αν πρέπει να κλάψει ή να γελάσει... Σχολίασε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όταν ρωτήθηκε για το θέμα: «Οποιαδήποτε απόπειρα των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας να έχουν παράνομη πρόσβαση σε δεδομένα πολιτών, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων, αν επιβεβαιωθεί, είναι απαράδεκτη. Τα κράτη - μέλη είναι αρμόδια να προστατεύουν την εθνική τους ασφάλεια και πρέπει να επιβλέπουν και να ελέγχουν τις υπηρεσίες ασφαλείας τους, για να διασφαλίζουν ότι σέβονται πλήρως τα θεμελιώδη δικαιώματα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της ασφάλειας των δημοσιογράφων και της ελευθερίας της έκφρασης».

Η υποκρισία ξεχειλίζει από κάθε λέξη της ανακοίνωσης.

Η εκπρόσωπος δίνει έμφαση στην «παράνομη πρόσβαση» ενώ ξέρει καλά ότι το θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων, που έχει τη σφραγίδα και της ΕΕ, διασφαλίζει ότι ο καθένας και η καθεμιά, ανεξάρτητα από ιδιότητα, επάγγελμα, φύλο ή ηλικία, μπορεί να γίνει στόχος παρακολούθησης «με το γράμμα του νόμου» και με δικαιολογίες που κάνουν λάστιχο έννοιες όπως «εθνική ασφάλεια», «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» και «του ριζοσπαστισμού». Οσο για τη «διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων», η ΕΕ είναι ο πρώτος διδάξας στην παραβίαση, ανταλλαγή, ακόμα και εμπορευματοποίησή τους, αφήνοντας τον λαό εκτεθειμένο στις διάφορες υπηρεσίες και στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ας μην παριστάνει λοιπόν η Κομισιόν τον «πεφτοσυννεφάκια», αντιγράφοντας όσους και στη χώρα μας έχουν την πρώτη ευθύνη για το σκοτεινό και επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο πίσω από τις παρακολουθήσεις.

ΠΗΓΗ: www.902.gr

Δημοφιλή Νέα

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Σαν σήμερα 16 Απριλίου

Σαν σήμερα 16 Απριλίου


Μια ματιά στην ιστορία του τόπου και του κόσμου. Γεγονό…

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου