stimolo BANNER 1

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις από τους αγρότες για τα οξυμένα προβλήματα. Συμμετοχή του "Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας & Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας" στη συνέντευξη τύπου συλλόγων Μακεδονίας ενόψει ΔΕΘ (VIDEO)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ΠΗΓΗ: www.902.gr - Συμμετοχή του "Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας

λεκάνης Βεγορίτιδας" στη συνέντευξη τύπου συλλόγων Μακεδονίας ενόψει της ΔΕΘ.

 

Ανακοινώθηκαν στην διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν εκπρόσωποί τους στην Θεσσαλονίκη.

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση λύσεων στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με το κόστος παραγωγής να έχει τριπλασιαστεί, τις τιμές των προϊόντων τους «ανοιχτές» ή να έχουν πέσει σε εξευτελιστικά επίπεδα και τις ζημιές στις καλλιέργειες να μην αποζημιώνονται, ανακοίνωσαν εκπρόσωποι αγροτικών Συλλόγων που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ μαζί με τα εργατικά σωματεία και άλλους φορείς του εργατικού λαϊκού κινήματος. Επίσης ανακοίνωσαν κινητοποιήσεις στο τέλος Οκτώβρη στο πλαίσιο της φετινής Agrotica και συνέχιση του αγώνα με πολύμορφες κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

Την Πέμπτη, εκπρόσωπος της γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, θα συμμετάσχει στη συνέντευξη τύπου του ΠΑΜΕ που θα δοθεί στις 6 μ.μ. έξω από το εργοστάσιο της «Μαλαματίνα».

Όπως είπαν, είναι επιτακτική ανάγκη να συμπαραταχθούν με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα που κι αυτά υποφέρουν από την ίδια βάναυση πολιτική και να παλέψουν για την επιβίωσή τους ως αγροτοπαραγωγοί.

 (video)

Περιγράφοντας τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στάθηκαν κυρίως στις υψηλές τιμές των καυσίμων, του ρεύματος, των αγροτικών εφοδίων, στις εξευτελιστικά χαμηλές τιμές που αναγκάζονται να δώσουν την παραγωγή τους, αλλά και στην ανάγκη αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να μπορούν να αποζημιώνονται για τις ζημιές στην παραγωγή τους.

Ο Αναστάσιος Αϊβαζίδης, Πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας, αναφέρθηκε επιπλέον στο πρόβλημα με την παραγωγή των μήλων και των κερασιών. «Ακόμα δεν έχουν έρθει οι έμποροι να τα πάρουνε. Τα προϊόντα μας δεν φεύγουν με διάθεση στην κατανάλωση, ενώ την ίδια ώρα η αγορά πλημμυρίζει εισαγόμενα. Τα δικά μας μένουν αδιάθετα. Και όταν τα παίρνουν τα φρούτα κάτω του κόστους μετά φτάνουν από το χωράφι στο ράφι με τιμές 3 και 4 φορές πάνω.Στο Βέρμιο άλλες χρονιές το "μαξιλάρι" στα μήλα ήταν από 42 μέχρι και 45 και έφτανε 55 και 60 και σαν σήμερα ήταν όλα τα χωράφια «κλεισμένα», τώρα δεν έχει πουλήσει κανένας και ακούγονται τιμές για 20 με 30 λεπτά και μπορεί να κατέβει και στα 15 λεπτά. Και το κόστος παραγωγής φτάνει στα 30 και 35 λεπτά».

 

Όπως είπε ο Φάνης Κουτούφης, Γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Κρύας Βρύσης Πέλλας "ΟΜΟΝΟΙΑ" οι αγρότες αντιμετωπίζουν οξυμένο πρόβλημα επιβίωσης. Χαρακτήρισε "ψίχουλα" τα χρήματα που δόθηκαν με την επιστροφή φόρου πετρελαίου, και τόνισε ότι "ένας στους τέσσερις αγρότες δεν πήραν ούτε αυτά τα ψίχουλα, καθώς δόθηκαν μόλις 70 εκ για 300.000 αγρότες την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δίνει 450 εκ. αφορολόγητο πετρέλαιο σε εφοπλιστές, κλινικάρχες, κλπ".

Αναφέρθηκε ακόμα στους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος που όπως είπε "τους είδαμε τρεις φορές επάνω, από 7 λεπτά που ήταν η κιλοβατώρα στο αγροτικό ρεύμα πήγε στα 21 λεπτά". Εμείς, ως οργανωμένο αγροτικό κίνημα, ζητάμε να παραμείνει η τιμή στα 7 λεπτά και ταυτόχρονα να καταργηθεί το ενεργειακό χρηματιστήριο και η ρήτρα των ρύπων".

Την ίδια ώρα που το κόστος παραγωγής εκτινάσσεται, οι τιμές στα προϊόντα είναι πολύ κάτω του κόστους, ενώ ταυτόχρονα οι αγρότες είναι έρμαια των εμπόρων και των βιομηχάνων αφού όπως περιέγραψαν οι βιομηχανίες και τα συσκευαστήρια μία μέρα παραλαμβάνουν προϊόντα και τρεις μέρες δεν παραλαμβάνουν, προκειμένου να πιέσουν τις τιμές. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα προϊόντα να μένουν στα χωράφια και να σαπίζουν.

«Οι τιμές πχ στα μήλα είναι 28 -30 λεπτά το κιλό, στα αχλάδια 40 λεπτά, στα συμπύρηνα ροδάκινα γύρω στα 26-27 λεπτά, στα επιτραπέζια γύρω στα 40 λεπτά», είπε.

Ο Θόδωρος Παπακωνσταντίνου, Γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, ανέφερε ότι ενώ παρά τις σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες, έχουν μεγάλη παραγωγή «η απορρόφηση είναι επιλεκτική, έχουμε απορρίψεις από τη βιομηχανία ώστε τα ροδάκινα να παραμένουν στα κτήματα και να σαπίζουν. Οι αγρότες βιώνουμε το πιο δύσκολο καλοκαίρι της τελευταίας 50ετίας. Παραγωγή χαμένη, ροδάκινα που σαπίζανε, που δεν μπορούσαν να φύγουν στο εμπόριο και στην αγορά. Γι αυτό η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων προετοιμάζεται με μια σειρά από δράσεις διεκδικώντας μέτρα ώστε να μπορέσουμε να μείνουμε στα χωράφια μας».

Ο Τάσος Χαλκίδης, Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, αναφέρθηκε στις εκτεταμένες καταστροφές. Οπως είπε, η κατάσταση φέτος ήταν τραγική, ήδη από τις πρώτες ποικιλίες, εξαιτίας των βροχοπτώσεων από την αρχή της σεζόν, αλλά και των χαλαζοπτώσεων. Πχ από 5 στρέμματα νεκταρίνια όψιμα, ένας παραγωγός μπορεί να πάρει 4 και 5 τόνους παραγωγή στο στρέμμα. Φέτος πήρε 1600 κιλά. Έχει χάσει το 80% της παραγωγής στα επιτραπέζια. Στα συμπύρηνα ροδάκινα σε όψιμη ποικιλία που συγκομίζεται τώρα, από 6 στρέμματα χωράφι πέρσι ο παραγωγός πήρε 25 τόνους και φέτος πήρε 8,5 τόνους. Τα υπόλοιπα είναι πεσμένα στο χώμα. Τον Ιούνιο υπήρξαν κεράσια που δεν μαζεύτηκαν καθόλου.

Και πρόσθεσε: «Ο χειμώνας θα είναι πάρα πολύ δύσκολος, αν δεν αποζημιωθούν οι παραγωγοί όπως πρέπει, αν δεν αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ. Οι αγρότες πληρώνουμε τις ασφαλιστικές μας εισφορές, όμως δεν αποζημιωνόμαστε ούτε στην ώρα μας, ούτε στο 100% της ζημιάς». Και έθεσε το αίτημα για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ προκειμένου να καλύπτει στο 100% τις ζημιές που προκαλούνται από όλα τα αίτια, προκειμένου να μπορούν οι αγρότες να συνεχίσουν να καλλιεργούν.

Ο Δημήτρης Τσιουλάκος, Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας" είπε, ότι «τα τελευταία 7-8 χρόνια εξαιτίας του ρώσικου εμπάργκο οι τιμές έπεσαν κατακόρυφα κάτω από το κόστος παραγωγής. Επιπλέον, τα τελευταία 5 χρόνια αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα των άκαιρων και υπερβολικών βροχοπτώσεων που ενώ με βάση τον κανονισμό του ΕΛΓΑ στο άρθρο 2 αποζημιώνονται, παρόλα αυτά ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει τη ζημία και δεν αποζημιώνει την παραγωγή. Οι τιμές που δίνονται για τα προϊόντα μας είναι ανοιχτές στις περισσότερες περιπτώσεις.

Απαιτούμε κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα προϊόντα, τέτοιες που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας αφήνουν ένα εισόδημα για να μπορούμε να ζήσουμε και να ξανακαλλιεργήσουμε. Αν δεν πουλάμε πάνω από το κόστος παραγωγής και δεν αποζημιωνόμαστε στο 100% των ζημιών πως θα μπορέσουμε να ζήσουμε;»

Ο Κωνσταντίνος Τσάκας, Γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου, ανέφερε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής είναι ίδια με των συναδέλφων τους στη Μακεδονία. Και πρόσθεσε ότι εξαιτίας του εμπάργκο αλλά και του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία, πλέον έχουν κλείσει αγορές όπως της Ρωσίας, της Λευκορωσίας, αλλά και της Αιγύπτου. Έτσι «επιτραπέζια σταφύλια, ροδάκινα, νεκταρίνια, δαμάσκηνα, μήλα, δεν μπορούμε να τα διοχετεύσουμε. Και όλα τα προϊόντα οι έμποροι και οι μεταποιητές τα παίρνουν με ανοιχτές τιμές, δηλαδή δεν γνωρίζουμε πόσο θα πληρωθούμε».

Την ίδια ώρα «δεν έχει δοθεί καμία τιμή, όλα τα αχλάδια φύγανε με ανοιχτές τιμές, ροδάκινα και νεκταρίνια, επίσης. Ακόμα και για το σταφύλι το οινοποιήσιμο ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε», συμπλήρωσε.

Επιπλέον ανέφερε ότι για τα όψιμα προϊόντα, μήλα, ακτινίδια που είναι μπροστά για συγκομιδή κι εκεί θα υπάρξει πρόβλημα γιατί «κανείς δεν θέλει να αποθηκεύσει με τα ψυκτικά να έχουν πάει στα ύψη. Από 1 ευρώ που κόστιζε πέρσι η κλούβα στο ψυγείο, φέτος ζητάνε 4 ευρώ μέχρι τα Χριστούγεννα και μετά ενδεχόμενα πιο πολλά. Ποιος θα ρισκάρει να αποθηκεύσει προϊόντα;»

Ο Κοσμάς Στεφανίδης, Γραμματέας του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στο πρόβλημα με τις τιμές των κηπευτικών. Που επίσης πουλιούνται κάτω του κόστους. Όπως είπε «οι τιμές στη λαχαναγορά είναι ασανσέρ. Μπορεί τον ένα μήνα να είσαι πολύ κάτω του κόστους παραγωγής και τον επόμενο να πλησιάζεις να το καλύψεις και δύο ή τρεις μέρες το χρόνο να το ξεπερνάς. Σταθερή πληγή. Φέτος οι μελιτζάνες που είναι ένα καλοκαιρινό προϊόν, φτάσαμε να το πουλάμε 13 λεπτά το κιλό όταν στη λιανική έφτανε πάνω από 1,5 ευρώ. Καμιά φορά αναγκαζόμαστε να πουλάμε κηπευτικά με το τελάρο, πχ κολοκυθάκια με 1 ευρώ το τελάρο το οποίο μπορεί να έχει 10-15 και 20 κιλά».

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, προχωρούν συμπράξεις μεγάλων εταιριών οι οποίες επενδύουν πάρα πολλά λεφτά στην κατασκευή θερμοκηπίων σε διάφορες περιοχές της Μακεδονίας και διοχετεύουν προϊόντα στην λαχαναγορά με πολύ ευνοϊκότερους όρους.

Επίσης αναφέρθηκε και στην εγκατάλειψη της καλλιέργειας της λεβάντας, που τα προηγούμενα χρόνια είχε αναπτυχθεί, καθώς όπως είπε «οι τιμές είναι σε επίπεδο που δεν μπορούν να συντηρηθούν οι καλλιεργητικές εργασίες». Αλλά και στο πρόβλημα των ελαιοπαραγωγών καθώς «ξεκίνησε η συγκομιδή βρώσιμης ελιάς και οι τιμές που «ακούγονται» είναι σε τέτοια επίπεδα που αναγκάζουν τους αγρότες να προετοιμάζουν τη βρώσιμη ελιά να τη στείλουν στο λιοτρίβι γιατί δεν βγαίνει το κόστος συγκομιδής».

 

ΠΗΓΗ: www.902.gr

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων www.kozani…

Συλλυπητήριο μήνυμα του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας

Συλλυπητήριο μήνυμα του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας


Η διεύθυνση και ο σύλλογος καθηγητών και καθηγητριών τ…

Εργασία: Κάλυψη είκοσι (20) θέσεων ανειδίκευτου προσωπικού (Εργάτες), στη Διεύθυνση Λιγντικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας
Μια εκπληκτική μουσική παράσταση της θρυλικής Λιλιπούπολης!

Μια εκπληκτική μουσική παράσταση της θρυλικής Λιλιπούπολης!


«Εδώ Λιλιπούπολη»:  Η θρυλική ραδιοφωνική σειρά που …

Θεατρική Ποντιακή παράσταση «Ανάσπαλτος Πατρίδα - Ανέβζηγος Αροθυμία» Σάββατο 10 - Κυριακή 11 και Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας (video)
Τα
Χριστόφορος Ζαραλίκος: Όλα τα κουμμούνια κάνουν ζωάρα στο Λονδίνο, ξύπνα Έλληνα!

Χριστόφορος Ζαραλίκος: Όλα τα κουμμούνια κάνουν ζωάρα στο Λονδίνο, ξύπνα Έλληνα!


Ο γνωστός stand up commedian, Χριστόφορος Ζαραλίκος με ένα καυσ…

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Αναπηρία Δ. Μακεδονίας για την θεατρική παράσταση, την ημέρα αναπηρίας

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα