stimolo BANNER 1

Μαύρο ρεκόρ εργατικών δυστυχημάτων για το 2022 - «Το υπ. Εργασίας ενδιαφέρεται για το κέρδος των επιχειρηματιών - Πλουτίζουν με το αίμα μας!» (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ήδη από το πρώτο οκτάμηνο του 2022, τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα είναι τραγικά πολλά. Ο γραμματέας Υγιεινής και Ασφάλειας της ΓΣΕΕ

, καλεσμένος στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Press, μίλησε αναλυτικά για τις άθλιες συνθήκες που επιφέρουν ατυχήματα και δυστυχήματα. «Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για τη δημιουργία συστήματος υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στη χώρα. Είναι κοινό μυστικό ότι στον ιδιωτικό τομέα τα 8ωρα σπανίζουν. Πολλοί είναι ανασφάλιστοι, ανειδίκευτοι σε βαριά επαγγέλματα. Πολλά δυστυχήματα στον αγροτικό τομέα καταγράφονται ως τροχαία. Έχουμε έναν με δύο θανάτους τον μήνα από ανατροπές τρακτέρ». Αξίζει να σημειωθεί πως η Στατιστική Υπηρεσία καταγράφει τα εργατικά ατυχήματα με δύο χρόνια καθυστέρηση κι ο ΕΦΚΑ με τρία (!) Ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων της e-food, περιέγραψε, μιλώντας στο ΤΡΡ, όσα κρύβονται πίσω από τα χαμόγελα των διανομέων που φτάνουν στην πόρτα μας: «Το κουτί μας είναι παράνομο, τα κράνη δεν είναι κατάλληλα, έχει υπερ-εντατικοποιηθεί η εργασία, εξαντλητικά μεγάλες αποστάσεις, χιλιάδες παράνομα οχήματα (περίπου 5000 μηχανάκια σ' όλη την επικράτεια), μεταφέρουμε καρπούζια μέχρι και ωμά κρέατα -προϊόντα που για λόγους ασφάλειας είναι επικίνδυνο να μεταφέρεις».

των Γεωργίας Κριεμπάρδη & Νεκταρίας Ψαράκη

Δραματικά μακραίνει η λίστα των εργατικών ατυχημάτων στη χώρα μας, με τα προσωρινά στοιχεία για τους πρώτους οκτώ μήνες του 2022 να παραπέμπουν σε μαύρο ρεκόρ. Η Ομοσπονδία Συλλόγων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδας κατέγραψε ήδη 67 ατυχήματα, στα οποία 40 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που έχουν υποστεί σοβαρές αναπηρίες και άλλοι βρίσκονται σε κέντρα αποκατάστασης. Εάν συνυπολογιστούν και τα θανατηφόρα του τελευταίου δεκαημέρου του Αυγούστου οι νεκροί ανέρχονται σε 37. Αριθμός που καταδεικνύει ότι θα ξεπεραστεί η στατιστική της ΕΛΣΤΑΤ για το 2020, που είχαν καταγραφεί 41 θανατηφόρα όλη τη χρονιά.

Ο Ανδρέας Στοϊμενίδης, πρόεδρος της ΟΣΕΤΕΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος) και γραμματέας Υγιεινής και Ασφάλειας της ΓΣΕΕ, καλεσμένος στην πρώτη Κοινωνία Ώρα Press για τη δεύτερη σεζόν, μίλησε αναλυτικά για τις άθλιες συνθήκες που επιφέρουν ατυχήματα και δυστυχήματα στα βαριά επαγγέλματα. «Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για τη δημιουργία συστήματος υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στη χώρα» εντοπίζει ο ίδιος, μιλώντας για την απουσία συλλογικών συμβάσεων εργασίας και οργανωμένης συμμετοχής εργαζομένων και συνδικάτων σε διάλογο για αυτά τα προβλήματα σε ανώτερο επίπεδο. Σχετικά με αυτό το κομμάτι, μάλιστα, έκανε λόγο και για παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης εργαζομένων.

Η αλήθεια πίσω από τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα; «Εντατικοποίηση της εργασίας» απαντά, μεταξύ άλλων, ο κ. Στοϊμενίδης. «Είναι κοινό μυστικό ότι στον ιδιωτικό τομέα τα 8ωρα σπανίζουν, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Άνθρωποι δουλεύουν 10 και 12 ώρες. Πολλοί είναι ανασφάλιστοι, ανειδίκευτοι και μη πιστοποιημένοι σε βαριά επαγγέλματα, για ένα κομμάτι ψωμί. Ένα δυστύχημα είναι η κορυφή μιας πυραμίδας. Κάτω από αυτό υπάρχουν ατυχήματα και πιο κάτω, επικίνδυνες συνθήκες εργασίας. Πολλά δυστυχήματα έχουμε σε μικρά ή μεγάλα τεχνικά έργα, τα περισσότερα από ηλεκτροπληξία και πολλά από πτώση από μεγάλα ύψη» αναφέρει και κάνει ειδική αναφορά στα δυστυχήματα στον αγροτικό τομέα. «Πολλά δυστυχήματα στον αγροτικό τομέα μεταφέρονται και καταγράφονται ως τροχαία. Έχουμε έναν με δύο θανάτους τον μήνα από ανατροπές τρακτέρ που δεν καταγράφονται κι εμείς για να τα βρούμε γκουγκλάρουμε τοπικά νέα».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα εργατικού δυστυχήματος που δεν καταγράφηκε ως τέτοιο είναι η περίπτωση ανθρώπου που κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 σκοτώθηκε στην Αγγελάκη στη Θεσσαλονίκη και μεταφέρθηκε ότι σκοτώθηκε ένας άνθρωπος βγαίνοντας από το πίσω κάθισμα αυτοκινήτου. «Τα αυτοκίνητα εκεί είναι τριπλό-τετραπλοπαρκαρισμένα επειδή έχει πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων. Σε μια τέτοια εταιρεία δούλευε κι αυτός ο άνθρωπος και πέθανε όταν βγαίνοντας από το όχημα, τον παρέσυρε κάποιο αυτοκίνητο» επισημαίνει σχετικά ο πρόεδρος της ΟΣΕΤΕΕ. Ένα άλλο αγκάθι στο ζήτημα, το οποίο επίσης δεν καταγράφεται, είναι οι θάνατοι από επαγγελματικές ασθένειες, «οι οποίοι είναι πολλαπλάσιοι των θανάτων από εργατικά ατυχήματα, αλλά στην Ελλάδα δεν καταγράφηκαν ούτε κατά την περίοδο στο πικ της πανδημίας, ενώ στην Ευρώπη καταγράφονται». «Η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων μαζί με πανεπιστήμια έχουν αναφέρει ότι στην ΕΕ χάνουν περίπου 100.000 άνθρωποι τη ζωή τους από ασθένειες που σχετίζονται με το επάγγελμα που κάνουν» σημειώνει ο ίδιος.

Και τι κάνουμε γι’ αυτήν την κατάσταση; Οι εργαζόμενοι καλούνται να δουλέψουν σε άθλιες συνθήκες με κίνδυνο της ζωής τους, η ΓΣΕΕ κρούει πολλαπλά καμπανάκια, αλλά η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα. «Το σύστημα υγείας και ασφάλειας έχει χρεοκοπήσει γιατί δεν υπάρχει βούληση για την προστασία των εργαζομένων. Έχουμε κρούσει τον κώδωνα στην κυβέρνηση πολλές φορές τα τελευταία δύο χρόνια. Έχουμε κάνει προτάσεις ως ΓΣΕΕ» σχολιάζει ο κ. Στοϊμενίδης, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό σε πρακτικό επίπεδο. Η αδιαφορία για την ασφάλεια των εργαζομένων θα μπορούσε να συνοψιστεί και στην παρακάτω αναφορά που έκανε ο πρόεδρος της ΟΣΕΤΕΕ: «Ενώ το Ευρωπαϊκό στρατηγικό σχέδιο για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων ολοκληρώθηκε ύστερα από εξαντλητικό διάλογο ενός έτους, στην Ελλάδα έγινε απόπειρα να περάσει μέσα σε δύο ημέρες». Με αντίδραση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κερδίθηκε λίγος χρόνος ακόμη, δύο μήνες δηλαδή, για το σχέδιο.

Η αδιαφορία της Πολιτείας για τις συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα φάνηκε και από την υποβάθμιση του ΣΕΠΕ σε Γενική Διεύθυνση του υπ. Εργασίας. «Το ΣΕΠΕ είναι υποστελεχωμένο, έχει οργανικά προβλήματα αλλά και προβλήματα όσον αφορά την υλικοτεχνική του μορφή. Η κυβέρνηση τον υποβάθμισε, δημιούργησε Ανεξάρτητη Αρχή ΣΕΠΕ» σχολίασε ο κ. Στοϊμενίδης. Καταληκτικά, παρουσίασε βασικές προτάσεις της ΓΣΕΕ για το ζήτημα: «Χρειάζεται εκπαίδευση στα θέματα υγείας και ασφάλειας, ώστε να γίνει ουσιαστική διαβούλευση και νομοθέτηση μέτρων προστασίας. Μεγάλο κενό υπάρχει και στο κομμάτι της απογραφής των ατυχημάτων δυστυχημάτων. Πρέπει ανά τρεις μήνες να γίνεται καταγραφή, μελέτη και εξέταση των αιτιών και να αντιμετωπίζονται άμεσα».

ΟΣΕΤΕΕ

«Ένα υπουργείο Εργασίας προσηλωμένο στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων»

Ο Βασίλης Στύλος, πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων της e-food, μίλησε στο ΤΡΡ αναλυτικά για τις συνθήκες με τις οποίες χιλιάδες διανομείς έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι. Μίλησε για όσα ακόμη δεν έχουν αλλάξει από την τεράστια νίκη των εργαζομένων της Efood τον Σεπτέμβριο 2021, όπου η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την ψηφιακή πλατφόρμα διανομής φαγητού αποδέχτηκε τα αιτήματα των ντελιβεράδων, αφού δεσμεύτηκε να μετατρέψει όλες τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, αναγνωρίζοντας παράλληλα την προϋπηρεσία τους. «Περισσότερο προσηλωμένο φαίνεται να είναι το υπουργείο Εργασίας στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων παρά στην τήρηση της δέσμευσης» ήταν το αρχικό σχόλιό του και περιέγραψε αναλυτικά τις άθλιες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην άσφαλτο. «Αυξημένα τροχαία, τα κράνη δεν είναι κατάλληλα, έχει υπερ-εντατικοποιηθεί η εργασία, εξαντλητικά μεγάλες αποστάσεις». «Έχει σαφή ευθύνη» η εταιρεία για τα ατυχήματα, σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας για την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, που σημειώθηκαν τρία τροχαία, με τα δύο να είναι θανατηφόρα.

«Κερδίσαμε τον Σεπτέμβρη με τις αορίστου χρόνου συμβάσεις, αλλά η εταιρεία σταμάτησε να προσλαμβάνει μισθωτούς, προσλάμβανε free lancers. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλεπόταν παροχή μέσων προστασίας, ενώ αποφασίστηκε ότι θα δίνεται το 15% του βασικού μισθού για τις ανάγκες συντήρησης του οχήματος. Εδώ και 1μιση χρόνο ωστόσο, από την 1η Φεβρουαρίου του 2021, περιμένουμε να συσταθεί μία επιτροπή που θα αναλάμβανε τα ζητήματα ατομικής προστασίας», σημειώνει.

«Η πλατφόρμα της Efood έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να διασφαλίζονται τα κέρδη -προσήλωση στα επιχειρηματικά συμφέροντα από το υπουργείο Εργασίας, follow the money- ζουν με το αίμα μας» αναφέρει και πάλι και μιλά για την πραγματικότητα πίσω από τα χαμόγελα των ανθρώπων που φέρνουν το φαγητό μας. «Το κουτί μας είναι παράνομο, χιλιάδες παράνομα οχήματα (περίπου 5000 μηχανάκια σ’ όλη την επικράτεια), αστάθεια, μεταφέρουμε καρπούζια μέχρι και ωμά κρέατα -προϊόντα που για λόγους ασφάλειας είναι επικίνδυνο να μεταφέρεις. Αν, για παράδειγμα, γίνει ατύχημα στη λωρίδα ταχείας ενώ μεταφέρεις καρπούζι, δεν σε αποζημιώνει η ασφαλιστική επειδή είναι παράνομο. Πολλές φορές σε ατυχήματα κρύβουν το κουτί. Είναι δυνατόν ένα επάγγελμα να ζει έτσι;» διερωτάται, αναφερόμενος σε μια δουλειά που αφορά τεράστιο αριθμό ανθρώπων.

Αυτά που ζητούν είναι:

  • ηλεκτροκίνητα κατάλληλα οχήματα
  • επαρκή μέσα προστασίας (κράνη, full face με ένα πρότυπο 22.6 από το ίδιο το υπουργείο, τζετ κράνος κλπ)
  • την αναγνώριση της εργασίας ως εξαρτημένης, καταργούμε τον νόμο Χατζηδάκη -θέλουμε μισθωτή εργασία
  • να καταργηθεί η αμοιβή με τίτλο κτήσης που δημιουργεί προβλήματα όπως πρόβλημα καταχώρησης, καθώς ο οποιοσδήποτε μπορεί να καταχωρεί σε μια ΑΠΔ τον συγκεκριμένο κωδικό και να συμπεριλαμβάνει αυθαίρετα οποιαδήποτε ειδικότητα που αντιστοιχεί σε μισθωτή εργασία, καθώς και πρόβλημα εισφοροδιαφυγής, μιας και με τον τίτλο κτήσης δεν καταβάλλονται καθόλου εργοδοτικές εισφορές, αφού όλες οι εισφορές καταβάλλονται από τον εργαζόμενο, πράγμα που έχει ως συνέπεια μεγάλη απώλεια εσόδων.

Καταληκτικό σχόλιο του κ. Στύλου για τον νόμο Χατζηδάκη: «Να, τι έφερε -σε κάνει κλωτσοσκούφη η εταιρεία».

ΠΗΓΗ: thepressproject.gr

Δημοφιλή Νέα

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων www.kozani…

Συλλυπητήριο μήνυμα του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας

Συλλυπητήριο μήνυμα του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας


Η διεύθυνση και ο σύλλογος καθηγητών και καθηγητριών τ…

Μια εκπληκτική μουσική παράσταση της θρυλικής Λιλιπούπολης!

Μια εκπληκτική μουσική παράσταση της θρυλικής Λιλιπούπολης!


«Εδώ Λιλιπούπολη»:  Η θρυλική ραδιοφωνική σειρά που …

Εργασία: Κάλυψη είκοσι (20) θέσεων ανειδίκευτου προσωπικού (Εργάτες), στη Διεύθυνση Λιγντικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας
Θεατρική Ποντιακή παράσταση «Ανάσπαλτος Πατρίδα - Ανέβζηγος Αροθυμία» Σάββατο 10 - Κυριακή 11 και Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας (video)
Τα
Χριστόφορος Ζαραλίκος: Όλα τα κουμμούνια κάνουν ζωάρα στο Λονδίνο, ξύπνα Έλληνα!

Χριστόφορος Ζαραλίκος: Όλα τα κουμμούνια κάνουν ζωάρα στο Λονδίνο, ξύπνα Έλληνα!


Ο γνωστός stand up commedian, Χριστόφορος Ζαραλίκος με ένα καυσ…

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Αναπηρία Δ. Μακεδονίας για την θεατρική παράσταση, την ημέρα αναπηρίας

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα