pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Π.Κ.Σ. Φοιτητικών Συλλόγων Κοζάνης & Φλώρινας: "Με τέτοιους κυβερνητικούς, τι να τους κάνεις του Υπουργούς;"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Για ακόμα μια φορά οι μάσκες έπεσαν. Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει μάρτυρες του τι σημαίνει κυβερνητική παράταξη στις σχολές μας.

Ο λόγος για τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Η παράταξη της ΝΔ για άλλη μία φορά αποδεικνύει ότι κυβέρνηση και Υπουργείο δεν θα μπορούσαν να βρουν καλύτερα «παπαγαλάκια» και συμπαραστάτες στην αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική πολιτική τους.

Την αρχή την έκαναν οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης. Αφού εμφανίστηκαν σαν εκπρόσωποι των φοιτητών στη Σύγκλητο –άραγε ποιους φοιτητές εκπροσωπούν, αυτούς τους λίγους δεκάδες που ψήφισαν στις εκλογές παρωδία, ενώ εκατοντάδες φοιτητές συμμετείχαν μαζικά στις φοιτητικές εκλογές των Συλλόγων, όπου ανέδειξαν 1η δύναμη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας την Πανσπουδαστική ΚΣ- άρχισαν αυτό που εδώ και πάνω από 30 χρόνια ξέρουν να κάνουν πολύ καλά. Σαν να είναι εκπρόσωποι τύπου της κυβέρνησης παπαγάλισαν όλες τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Πέρα από την αποθέωση της επιχειρηματικής λειτουργίας και του κέρδους, ακόμα και σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως αυτό της φοιτητικής στέγης, έφτασαν ακόμα και στο σημείο να τονίζουν την συμφωνία τους με τον απαράδεκτο όρο του 50%+1 των μαθημάτων για τους δικαιούχους εστιών!!!! Αναρωτιόμαστε, με τι μούτρα απευθύνονται σε φοιτητές που δεν είχαν την «τύχη» να είναι παιδιά εύπορων οικογενειών ώστε να σπουδάζουν απρόσκοπτα, αλλά χρειάζεται να δίνουν καθημερινά μάχη μεταξύ σπουδών και επιβίωσης, με τους περισσότερους εξ αυτών να χρειάζεται να εργαστούν παράλληλα με τις σπουδές τους.

Δεν πρόλαβαν να περάσουν ούτε λίγες μέρες και η παράταξη της ΔΑΠ ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά τη σκυτάλη πήραν τα μέλη της στη Γεωπονία, στη Φλώρινα. Έπειτα από πρόταση της Πανσπουδαστικής ΚΣ να συζητηθεί, άμεσα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος, το φλέγον αυτό ζήτημα, η απάντηση της ΔΑΠ ήταν ότι τώρα δεν γίνεται γιατί είναι κλειστές οι σχολές! Μάλλον δεν αντιλαμβάνονται ότι με κλειστές σχολές πετιούνται εκτός εστιών εκατοντάδες συμφοιτητές μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να νοικιάσουν σπίτι, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να έρχονται μπροστά στο δίλλημα του να τα παρατήσουν ή όχι.

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Άλλωστε τόσα χρόνια που ήταν πρώτη δύναμη και εδώ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, έβαζε πλάτη σε όλες τις κυβερνήσεις και τις Διοικήσεις του Ιδρύματος για να περάσουν χωρίς αντίδραση όλες οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές. Είναι και αυτή ένας σημαντικός παράγοντας που είναι σήμερα η κατάσταση έτσι διαμορφωμένη.

Οι φοιτητές τους γυρίσαμε την πλάτη! Με Πανσπουδαστική ΚΣ πρώτη δύναμη, τόσο στο ΠΔΜ, αλλά και πανελλαδικά, μπορούμε να βάλουμε μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες μας, να διεκδικήσουμε ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο που δεν θα μας κοιτάει στην τσέπη. Μόνο μέσα από την οργανωμένη διεκδίκηση, μόνο μέσα από δυνατούς, αγωνιστικούς Φοιτητικούς Συλλόγους, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το αποδείξαμε, άλλωστε, όταν λίγους μήνες πριν, μετά την εξεταστική του Ιούνη, με την δική μας μάχη, μέσα από τους Συλλόγους μας, καταφέραμε να μην απομακρύνουν τους φοιτητές από τις εστίες τους. Η Πανσπουδαστική ΚΣ θα δώσει όλες της τις δυνάμεις για να μην μείνει κανένας φοιτητής, που το έχει ανάγκη, χωρίς στέγη. Οργανώνουμε την πάλη και την αλληλεγγύη μας.

Υγ. Σαν να μην έφταναν τα εμπόδια που προσπαθεί να βάλει η κυβερνητική παράταξη, βρήκαν έναν ακόμη «απρόσμενο» σύμμαχο. Τα ΕΑΑΚ στο Σύλλογο της Δημοτικής αρνήθηκαν να συζητηθεί έκτακτα το θέμα διότι «δεν γίνεται να το συζητήσουμε διαδικτυακά». Τα σχόλια είναι περιττά.

Οι εκλεγμένοι στα ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων Κοζάνης και Φλώρινας με τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κ.Σ.        

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.