pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης: "Μαζί με τους φοιτητές, μαζί με τους αγώνες τους για δωρεάν στέγαση, κανένας φοιτητής χωρίς σπίτι"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Κοζάνης στέκεται στο πλευρό των φοιτητών μας που αγωνίζονται για να συνεχίζουν να σπουδάζουν

απρόσκοπτα χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη αυτοί και οι οικογένειες τους.

Άλλωστε η τσέπη των λαϊκών οικογενειών είναι άδεια, καθώς από την ακρίβεια έχουν εκτοξευτεί όλα τα βασικά είδη διατροφής, πρώτης ανάγκης, στενάζουμε από την ακρίβεια στο ρεύμα, το αέριο, το πετρέλαιο. Γεγονός που προκύπτει για τα κέρδη των μεγάλων εταιριών, που σε βάρος όλων μας βγάζουν αμύθητα κέρδη.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων απαιτεί να βρεθούν τώρα λύσεις για την στέγαση των φοιτητών, είτε από το πανεπιστήμιο, είτε από την κυβέρνηση, είτε από τον Δήμο και την Περιφέρεια , ώστε κανένας φοιτητής να μην μείνει χωρίς σπίτι, όπου χρειάζεται να επιδοτηθεί το ενοίκιο των φοιτητών.

Απαιτούμε να γίνουν νέες εστίες, σύγχρονων προδιαγραφών , που να καλύπτουν την στέγαση όλων των φοιτητών της Κοζάνης. Όπως με περίσσια ευκολία βρίσκουν δημοτικές και δημόσιες εκτάσεις για φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες (σε εξευτελιστικές τιμές διάθεσης) και άλλα έργα που εξυπηρετούν την κερδοφορία των κεφαλαιοκρατών, να βρουν εκτάσεις να φτιάξουν εστίες. Το απαραίτητο τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό υπάρχει, με εξειδίκευση πολύ μεγαλύτερη από το να φτιαχτούν εστίες για τους φοιτητές.

Και επειδή πολλοί μπορούν να αναρωτιούνται και που θα βρεθούν τα λεφτά, εμείς τους απαντάμε όπως βρήκαν τα 1,9δις ευρώ για τις επιδοτήσεις των εταιρειών του ρεύματος μόνο για τον Σεπτέμβριο!!!, έτσι να βρουν και για την στέγαση των φοιτητών. Αν μην τι άλλο είναι ντροπή σήμερα να κόβεται το ρεύμα σε φοιτητές την ώρα που 8-10 εταιρείες ρεύματος έχουν χάσει το μέτρημα στα ευρώ που μας έχουν ρουφήξει.

Κάθε εργάτης όμως σήμερα πρέπει να προβληματιστεί γιατί ενώ υπάρχουν όλες οι δυνατότητες σήμερα για να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες το φοιτητών , αυτό δεν γίνεται;

Γιατί σήμερα προτεραιότητα για την σημερινή όπως και την προηγούμενη κυβέρνηση δεν είναι οι ανάγκες και τα δικαιώματα των φοιτητών αλλά το πώς θα προχωράνε οι επενδύσεις και θα διασφαλίζονται τα κέρδη των λίγων. Γι αυτό και μια σειρά έργα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας δεν γίνονται, όπως και φοιτητικές εστίες, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί και σχολεία.

Είναι ντροπή σήμερα να μένουν δεκάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών και να βρίσκονται σε απελπισία οι εργαζόμενοι για το που θα τα αφήσουν τις ώρες που εργάζονται.

Συνάδελφοι

Ο αγώνας για δημόσια και δωρεάν παιδεία που θα παρέχει όλες τις δυνατότητες στους φοιτητές να σπουδάζουν απρόσκοπτα χωρίς ταξικούς φραγμούς, συμβαδίζει με τον αγώνα μας για αυξήσεις στα μεροκάματα, για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς ενάντια στην εντατικοποίηση των 10ωρων, για διεύρυνση των δικαιωμάτων μας.

Ο αγώνας αυτός πρέπει τώρα να δυναμώσει.

Διεκδικούμε μαζί με τους φοιτητές που αγωνίζονται για:

1. Να γίνει άμεσα αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα πανεπιστήμια, και για ανέγερση νέων εστιών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των φοιτητών.

2. Κανένας φοιτητής και καμία φοιτήτρια που έχει ανάγκη να μην μείνει χωρίς στέγη.

3. Να αξιοποιηθούν κτιριακές μονάδες που είναι στην ευχέρεια του Πανεπιστημίου, των Δήμων και της Περιφέρειας με στόχο να διαμορφωθούν κατάλληλα ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν οικότροφοι, όπως είναι το Γκέρτσειον στην Κοζάνη.

4. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες να υπενοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία για την στέγαση των φοιτητών που το έχουνε ανάγκη.

5. Να ανακαινιστούν τα κτίρια των εστιών που ήδη υπάρχουν. Οι φοιτητές να ζουν σε ανθρώπινες συνθήκες.

6. Να έχουν όλοι οι εστιακοί φοιτητές δωρεάν μετακινήσεις.

Δημοφιλή Νέα

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Στις Κοινότητες Μεσοβούνου και Πύργων του Δήμου Εορδαίας ο Μιχάλης Παπαδόπουλος:
Τελευταίο αντίο σήμερα στον Λευτέρη Χαψιάδη που μας χάρισε το «Μία είναι η ουσία»

Τελευταίο αντίο σήμερα στον Λευτέρη Χαψιάδη που μας χάρισε το «Μία είναι η ουσία»


Ο σπουδαίος στιχουργός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετώ…

Φωτογραφίες & video του kozani.tv από την κεντρική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Πτολεμαΐδα
Δελφίνια Πτολεμαΐδας: Έναρξη τμημάτων 2023-2024

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: Έναρξη τμημάτων 2023-2024


Το δημοτικό Κολυμβητήριο ανακοινώνει την έναρξη των τ…

Ο Σούλης Αϊβαζίδης, υποψήφιος στο Τοπικό Συμβούλιο Μεσοβούνου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας με υποψήφιο δήμαρχο τον Πέτρο Ταταρίδη, καλεσμένος του Π. Τσαρτσιανίδη στο kozani.tv | δείτε τη συζήτηση
10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 2ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας: «Η κίνηση δίνει ζωή»

10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 2ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας: «Η κίνηση δίνει ζωή»


Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν με μεγ…

ΡΑΑΕΥ: Τέταρτη ακριβότερη η Ελλάδα στη χονδρική τιμή ηλεκτρισμού φέτος - Την επηρέασε ο ακριβός Ιανουάριος