pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ιάσονας Αποστολόπουλος: «Τα pushback στην πραγματικότητα είναι κρατικές απαγωγές και εξαφανίσεις» (Ηχητικό)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Μια κυβέρνηση που έχει αποτύχει σχεδόν σε όλα τι άλλο μπορεί να υποσχεθεί; Θα πουλήσουν φόβο, πατρίδα και Ερντογάν γιατί είναι το μόνο που μπορούν να υποσχεθούν.

Σε σοβαρές καταγγελίες στο Κόκκινο 105,5, προχώρησε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος για την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό. Ο Έλληνας διασώστης τόνισε ότι δεν θέλουν με τίποτα να νομιμοποιηθεί ένας λόγος που καταγγέλλει τις επαναπροωθήσεις, γιατί είναι εγκλήματα που πρέπει να παραμείνουν αόρατα.

Ο ίδιος υποστήριξε μάλιστα ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για κρατικές απαγωγές και εξαφανίσεις και τόνισε ότι η κυβέρνηση υποκινεί τη ρητορική μίσους και δίνει το στίγμα για τις συκοφαντίες και τις απειλές θανάτου εναντίον του, όπως αναδεικνύει και η επιστολή του ΟΗΕ για τη στοχοποίησή του από κυβερνητικούς, μέσα ενημέρωσης και ακροδεξιούς.
 
«Στην Ελλάδα δυστυχώς ότι δεν συμφωνεί με το κυβερνητικό αφήγημα, βαφτίζεται τουρκική προπαγάνδα. Όλα τα διεθνή ΜΜΕ και οι οργανώσεις συνωμότησαν και έγιναν φίλοι του Ερντογάν, θα ήταν για γέλια αν δεν στοίχιζε τις ζωές πραγματικών ανθρώπων. Αυτή τη στιγμή αν μιλάς για τα ελληνικά pushback χαρακτηρίζεσαι εχθρός της πατρίδας και προδότης. Μια κυβέρνηση που έχει αποτύχει σχεδόν σε όλα, τι άλλο μπορεί να υποσχεθεί; Παίζουν το μόνο χαρτί που ξέρουν ιστορικά, την κατασκευή εσωτερικού εχθρού, θα πουλήσουν φόβο, θα πουλήσουν πατρίδα και Ερντογάν. Αυτά θα πουλήσουν γιατί είναι το μόνο που μπορούν να υποσχεθούν», θα πει μεταξύ άλλων και θα συμπληρώσει:

«Όλη αυτή η λύσσα του κράτους να εξαφανίσει κάθε φωνή που μιλάει για τα pushback έχει να κάνει με το ότι δεν θέλουν με τίποτα να νομιμοποιηθεί ένας λόγος που ακουμπάει αυτό το θέμα γιατί είναι πολύ βαριά εγκλήματα, ξέρουν ότι είναι πολύ βαριά εγκλήματα και κινδυνεύουν με δεκάδες χρόνια φυλάκιση. Άρα υπάρχει και ένα κίνητρο αυτοπροστασίας εδώ για την ίδια την κυβέρνηση και αυτούς που εμπλέκονται. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο τα pushback είναι επιχειρήσεις που είναι σχεδιασμένες να παραμένουν αόρατες. Η παραίτηση του Λεζερί (Frontex) είναι και μια νίκη των ‘από κάτω’ για να αποκαλύψουν την κρατική βία που δέχονται, γι’ αυτό η κυβέρνηση έχει ποινικοποιήσει την διάσωση, γι’ αυτό κάνουν ότι μπορούν για να διώξουν τις ΜΚΟ από τα σύνορα, από τα νησιά και τον Έβρο, γιατί δεν θέλουν μάρτυρες, αυτό είναι το βασικό, όταν μιλάμε για pushback μιλάμε για μια λέξη που έχει κανικοποιηθεί αλλά η κοινωνία δεν ξέρει πόση αγριότητα κρύβει από πίσω η λέξη pushback, γιατί στην πραγματικότητα δεν είναι απλά επαναπροωθήσεις, στην πραγματικότητα είναι κρατικές απαγωγές και εξαφανίσεις».

ΠΗΓΗ: www.avgi.gr

Δημοφιλή Νέα

Σωκράτης Μάλαμας και Ιουλία Καραπατάκη στην Ποντοκώμη την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 !
LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από το «ντέρμπι» Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Εορδαϊκό και  Καστοριά (Photos)
Super Market
Η Παρθένα Τσοκτουρίδου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της «Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής» (video)
ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη

ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη


Το οικονομικό αδιέξοδο που βιώνει ένα μεγάλο μέρος της…

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Πασχαλινό Εορταστικό Ωράριο 2024

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Πασχαλινό Εορταστικό Ωράριο 2024


Ενημερώνουμε τους καταναλωτές, εργαζόμενους και εμπόρ…

Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024