pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Βαξεβάνης από Άρειο Πάγο: «Ενιαίο κύκλωμα παρακολούθησης με εγκληματικό εγκέφαλο τον Μητσοτάκη» (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Υπάρχει ένα ενιαίο κύκλωμα παρακολούθησης, με ένα εγκληματικό κέντρο για τη Δημοκρατία, με εγκληματικό εγκέφαλο τον κ. Μητσοτάκη», υπογράμμισε εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο

ο Κώστας Βαξεβάνης. «Καμία εξέταση δεν έγινε, καμία άρση απορρήτου, καμία προσπάθεια έρευνας. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτό έχει επιλέξει ο κύριος Μητσοτάκης», συμπλήρωσε.

Ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento μετέβη στις 11 το πρωί της Δευτέρας στον Άρειο Πάγο, μετά τις νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις του Documento για το σκάνδαλο των υποκλοπών, προκειμένου να θέσει θέματα που προκύπτουν από την έρευνα για τα ονόματα που παρακολουθούσε το «σύστημα Μαξίμου». Τον Κώστα Βαξεβάνη συνόδευσε στον Άρειο Πάγο ο δικηγόρος και υπεύθυνος του τμήματος Δικαιοσύνης της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μαντζουράνης.

Όπως υπογράμμισε η υπόθεση θα πρέπει «να ανατεθεί σε υψηλόβαθμο στέλεχος της εισαγγελίας η έρευνα, να ενοποιηθεί και να αφήσουμε το κρυφτούλι «δεν ξέρουμε δεν είδαμε κάτι ακούσαμε δεν έχουμε στοιχεία».

Εν συνεχεία, εξήγησε: «Αυτή τη στιγμή έχουν διαταχθεί πέντε προανακριτικές ενέργειες για ένα θέμα που είναι σοβαρό. Έπρεπε να είναι υπό την ευθύνη εισαγγελίας εφετών αυτή η έρευνα, ενοποιημένη και χρησιμοποιείται η τακτική των σαλαμοποιήσεων, δηλαδή σε πέντε κομμάτια μία έρευνα που αφορά τις παρακολουθήσεις και τον ίδιο τον πρωθυπουργό όποιος δείχνεται, όχι από μας, από τον κύριο Μαρινάκη» ενώ σε άλλη αποστροφή του λόγου του τονίζει: «Πέντε προκαταρκτικές για το ίδιο σοβαρό θέμα. Να θυμίσω ότι για πολύ υποδεέστερα θέματα έχει διαταχθεί έρευνα από την εισαγγελία Εφετών. Και γι’αυτό το θέμα που εμπλέκει άμεσα τον πρωθυπουργό το παίζουμε τρελίτσα; Αν βρεθεί αύριο μία άλλη εφημερίδα να κάνει μία άλλη αποκάλυψη θα γίνει νέα προκαταρκτική εξέταση; Τι είναι αυτά τα πράγματα;»

Επίσης ο εκδότης του Documento κατέστησε σαφές ότι δεν έχουν σημασία τα άτομα αλλά το γεγονός των παρακολουθήσεων σε άτομα του υπουργικού συμβουλίου: «Τι αποκαλύπτει αυτή η λίστα; Δεν έχουν σημασία τα άτομα. Αυτό που έχει σημασία είναι πως υπάρχει μία μεγάλη λίστα, ένα ευρύ δίκτυο που παρακολουθεί το υπουργικό συμβούλιο, της συζύγους των υπουργών. Είναι ο κ. Μητσοτάκης που όταν βγάζαμε για το ψευδές πόθεν έσχες έλεγε ότι χτυπάμε τη γυναίκα του. Τώρα αυτός παρακολουθεί με το σύστημά του γυναίκες υπουργών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος αναφορικά με τους ισχυρισμούς του κυβερνητικού εκπροσώπου, τόνισε: «Είναι ανεπίτρεπτο να βγαίνει υφυπουργός ο οποίος εκπροσωπεί την κυβέρνηση και να βρίζει δημοσιογράφους αντί να απαντήσει στην ουσία. Να σας πω ότι πάει για μήνυση και αγωγή ο κ. Οικονόμου. Κανένας δεν μπορεί να υποστηρίξει ό,τι θέλει χωρίς να έχει αποδείξεις. Ο κ. Οικονόμου έκανε τον καμικάζι του Μητσοτάκη κάνοντας βουτιά στην αθλιότητα. Αυτοκτονώντας στο έδαφος της αθλιότητας. Θα το πληρώσει αυτό».

Αναλυτικά οι δηλώσεις Βαξεβάνη

«Οι ώρες απ’ότι καταλαβαίνετε είναι πάρα πολύ κρίσιμες για τη δημοκρατία και κυρίως για τη δικαιοσύνη η οποία πρέπει να σταματήσει να κλείνει το μάτι, ενώ πρέπει να είναι «τυφλή», στο πολιτικό σύστημα. Αυτή τη στιγμή έχουν διαταχθεί πέντε προανακριτικές ενέργειες για ένα θέμα που είναι σοβαρό. Έπρεπε να είναι υπό την ευθύνη εισαγγελίας εφετών αυτή η έρευνα, ενοποιημένη και χρησιμοποιείται η τακτική των σαλαμοποιήσεων, δηλαδή σε πέντε κομμάτια μία έρευνα που αφορά τις παρακολουθήσεις και τον ίδιο τον πρωθυπουργό όποιος δείχνεται, όχι από μας, από τον κύριο Μαρινάκη, όχι μόνο από μας, από τον κύριο Τέλογλου ότι σχετίζεται με αυτό το σύστημα να θυμίσω ότι ο κ. Μαρινάκης χθες μίλησε για παρακράτος υπό το πρωθυπουργικό γραφείο. Όταν λοιπόν λέγονται και αποκαλύπτονται τέτοια πράγματα και δεν εννοώ τη δική μας αποκάλυψη με τα ονόματα αλλά όλα αυτά που επί πέντε μήνες τώρα βρίσκονται στον αέρα και είναι βάσιμα.

Δεν μπορεί ο κύριος Ντογιάκος ή ο κάθε κύριος Ντογιάκος να διατάζει κάθε φορά μια νέα προκαταρκτική σαν αυτές που διατάζει για την κακοποίηση του γατιού στην Κρήτη. Πρέπει λοιπόν να σταθεί στο ύψος της η δικαιοσύνη η άποψή μας είναι, θα το πει ο κ. Μαντζουράνης ότι πρέπει να ανατεθεί σε υψηλόβαθμο στέλεχος της εισαγγελίας η έρευνα, να ενοποιηθεί και να αφήσουμε το κρυφτούλι «δεν ξέρουμε δεν είδαμε κάτι ακούσαμε δεν έχουμε στοιχεία».

Και στον κύριο Ντογιάκο αλλά και στα δημοσιεύματα έχουν κατονομαστεί δύο επιχειρηματίες: ο κύριος Γιάννης Λαβράνος και ο κύριος Φέλιξ Μπίτσιος ότι σχετίζονται με όλο αυτό το σύστημα το αμαρτωλό το οποίο κατέληξε να παρακολουθεί το μισό υπουργικό συμβούλιο συν άλλα άτομα. Κανένας δεν τους κάλεσε. Καμιά ανακριτική ενέργεια δεν έγινε. Καμιά έφοδος δεν έγινε. Καμιά εξέταση ηλεκτρονικών μέσων δεν έγινε. Καμιά άρση απορρήτου δεν έγινε. Καμία επί της ουσίας προσπάθεια έρευνας. Αυτό γιατί συμβαίνει;

Γιατί αυτό έχει επιλέξει ο κύριος Μητσοτάκης ο οποίος αφού έκανε ό,τι έκανε με την ΕΥΠ και να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει predator ή όπως αλλιώς λέγεται κι άλλο πράγμα είναι η ΕΥΠ.

Υπάρχει ένα ενιαίο κύκλωμα παρακολούθησης το οποίο είναι με ένα εγκληματικό κέντρο για την δημοκρατία με εγκληματικό εγκέφαλο τον κύριο Μητσοτάκη. Eίδατε ότι δεν ήταν μόνο το Predator. Αυτοί που παρακολουθούσαν το Predator ήταν παρακολουθούμενοι από την ΕΥΠ.

Δηλαδή ο Θανάσης Κουκάκης και ο κύριος Ανδρουλάκης. Αυτό λοιπόν είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση. Ο κύριος Μητσοτάκης πήρε την ΕΥΠ στα χέρια του, άλλαξε το νόμο και δεν μπορεί να ενημερωθεί κανείς πολίτης για την παρακολούθηση του. Στη συνέχεια όταν βγήκαν οι παρακολουθήσεις μίλαγε για ιδιωτικό κέντρο ενώ αποδείχτηκε λίγο αργότερα όταν και από την ΕΥΠ γίνονταν παρακολουθήσεις. Και στη συνέχεια τι έκανε; Έκλεισε την εξεταστική επιτροπή χωρίς να κληθούν τα βασικά ονόματα που κατονόμαζαν όλοι οι συνάδερφοι και εγώ μαζί, δηλαδή και ο κ. Λαβράνος και ο κ. Μπίτσιος. Απέφυγε να πάει στη συγκεκριμένη συζήτηση για τις παρακολουθήσεις απέναντι αντιπολίτευση και τον Τσίπρα και όταν ήρθε η PEGA στην Αθήνα έστριψε διά του αρραβώνος με το παρακράτος.

Αυτό λοιπόν αν δεν είναι απόδειξη και αυτοενοχοποίηση από τον κύριο Μητσοτάκη ότι αυτός είναι πάνω απ’ όλα και αυτός είναι ο εγκέφαλος και αυτός προσπαθεί με συνοπτικές διαδικασίες να τα τελειώσει, τότε τι είναι;

Να σας πω δύο λόγια για τις αποδείξεις, όπως είπαμε και στον κύριο Ντογιάκο. Όπως καταλαβαίνετε όλοι γιατί είστε έμπειροι, φυσικά και υπάρχουν αποδείξεις. Ήδη στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας υπάρχουν τέσσερα μηνύματα προς άνθρωπο που ήταν παρακολουθούμενος κατά τη λίστα μας. Και αυτά τα τέσσερα μηνύματα αποδεικνύουν παρακολούθηση.

Έχει προσβληθεί με το κινητό από συγκεκριμένο λογισμικό παρακολούθησης. Υπάρχουν όπως καταλαβαίνετε κι άλλα στοιχεία αυτό που είπα και στον κύριο Ντογιάκο, γιατί δεν μπορεί να δεσμευτεί ότι θα είναι διαφορετικά τα πράγματα, είναι αν εμείς αύριο βγάλουμε –όχι κίτρινα βίντεο- αλλά το ηχητικό εκείνο ή το μήνυμα που από το Μαξίμου παίρνουν τηλέφωνο τον τάδε υπουργό και του λένε αυτό που πας να κάνεις στη Λάρισα –να πάρεις δηλαδή μία βαλίτσα- μην το κάνεις γύρνα πίσω, είναι δικιά μας υπόθεση. Τι θα γίνει τότε; Θα με συλλάβουν. Όπως έγινε με τη λίστα Λαγκάρντ. Θα πουν ότι έχω επεξεργαστεί προσωπικά δεδομένα. Κατείχα προσωπικά δεδομένα και μπορεί να μου φορτώσουν (όπως και στη Novartis) πως έκανα εγώ… τις παρακολουθήσεις. Δε θα πέσουμε σε αυτή την παγίδα. Οι αποδείξεις θα δοθούν με τον τρόπο που πρέπει να δοθούν. Και η Δικαιοσύνη ανεξάρτητα τι κάνει η δημοσιογραφία, αν θέλει να κάνει την έρευνα, ας ξεκινήσει να κάνει την έρευνα και ας αφήσει το κρυφτούλι και την μπάλα στην εξέδρα. Ας ενοποιηθεί η δικογραφία υπό έναν εισαγγελέα – ανώτατο δικαστικό λειτουργό και να αρχίσουν οι κανονικές ανακρίσεις. Ξέρουν αυτοί.

Φυσικά και θα πάω στην κ. Τριανταφύλλου. Αλλά λέω ότι αυτό είναι η μπάλα στην εξέδρα. Πέντε προκαταρκτικές για το ίδιο σοβαρό θέμα. Να θυμίσω ότι για πολύ υποδεέστερα θέματα έχει διαταχθεί έρευνα από την εισαγγελία Εφετών. Και γι’αυτό το θέμα που εμπλέκει άμεσα τον πρωθυπουργό το παίζουμε τρελίτσα; Αν βρεθεί αύριο μία άλλη εφημερίδα να κάνει μία άλλη αποκάλυψη θα γίνει νέα προκαταρκτική εξέταση; Τι είναι αυτά τα πράγματα;

Τι αποκαλύπτει αυτή η λίστα; Δεν έχουν σημασία τα άτομα. Αυτό που έχει σημασία είναι πως υπάρχει μία μεγάλη λίστα, ένα ευρύ δίκτυο που παρακολουθεί το υπουργικό συμβούλιο, της συζύγους των υπουργών. Είναι ο κ. Μητσοτάκης που όταν βγάζαμε για το ψευδές πόθεν έσχες έλεγε ότι χτυπάμε τη γυναίκα του. Τώρα αυτός παρακολουθεί με το σύστημά του γυναίκες υπουργών.

Παρακολουθεί επιχειρηματίες έμμεσα. Βάζουν το λογισμικό να τους παρακολουθεί έμμεσα. Δηλαδή τους γραμματείς κτλ. Εμμέσως και τον Αλέξη Τσίπρα. Μέχρι εδώ θα πω όσον αφορά την ονοματολογία γιατί δεν έχει σημασία. Κυρίως σημασία έχει η αντίληψη ψυχιατρικής φύσεως αλλά και πολιτικού εγκλήματος που διέπει τον πολιτικό εγκέφαλο που τα διέταξε όλα αυτά.

Να διαβάστε τον Γιώργο Παπαχρήστο σήμερα. Διαφωνούμε σε διάφορα πράγματα αλλά το ρεπορτάζ του είναι ακριβοδίκαιο. Διαβάστε και τον Αλέξη Παπαχελά στο χθεσινό του άρθρο στην Καθημερινή.

Είναι ανεπίτρεπτο να βγαίνει υφυπουργός ο οποίος εκπροσωπεί την κυβέρνηση και να βρίζει δημοσιογράφους αντί να απαντήσει στην ουσία. Να σας πω ότι πάει για μήνυση και αγωγή ο κ. Οικονόμου.

Κανένας δεν μπορεί να υποστηρίξει ό,τι θέλει χωρίς να έχει αποδείξεις. Ο κ. Οικονόμου έκανε τον καμικάζι του Μητσοτάκη κάνοντας βουτιά στην αθλιότητα. Αυτοκτονώντας στο έδαφος της αθλιότητας. Θα το πληρώσει αυτό.

Υπάρχουν στοιχεία. Υπάρχουν πολλά στοιχεία. Θυμάστε στη λίστα Λαγκάρντ; Αντί να μιλάμε για αυτούς που έβγαλαν χρήματα στην Ελβετία μιλούσαμε για τον Βαξεβάνη που παραβίασε προσωπικά δεδομένα. Το ίδιο θα έχουμε και τώρα. Θα αλλάξουμε την ατζέντα, θα φύγουμε από τις παρακολουθήσεις και θα λέμε ότι ο Βαξεβάνης έβγαλε οτιδήποτε. Δε θα αφήσω να με παγιδεύσουν. Και δεν πρέπει κανένας δημοσιογράφος να μας παγιδεύσει αυτό το σύστημα. Είναι σαφές πως δεν παρακάμπτω, δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσω προσωπικού περιεχομένου βίντεο. Ωστόσο, είναι αποδεικτικά στοιχεία γιατί αποδεικνύουν πως κάποιος παρακολουθεί κάποιον υπουργό που μιλάει με κάποιον φίλο του ή οτιδήποτε.

Είμαστε ακόμα σε έρευνα. Υπάρχουν πάρα πολλά άτομα. Είναι εκτεταμένο το δίκτυο.

Αυτή τη στιγμή πρέπει να επιλύσουμε δεοντολογικό, ηθικό και κυρίως ποινικό – νομικό θέμα για να μην αυτοεγκλωβιστούμε. Ξέρουν αυτοί που καταγράφησαν ότι έχω τα στοιχεία. Ο κόσμος καταλαβαίνει τι γίνεται, σε παγίδες δε θα πέσουμε. Είναι οι θεσμικές λειτουργίες που πρέπει να αποκαλύψουν την αλήθεια. Δεν έχω να εκδικηθώ τον κύριο Μητσοτάκη. Αν και χθες διέφυγε. Ο τρόπος που αρχειοθέτησε το πόθεν έσχες. Δημοσιεύσαμε ένα γαλλικό έγγραφο που λέει ότι μέχρι τις 22 Ιουλίου η κύρια Μαρέβα Γκραμπόφσκι, που έλεγε ότι έχει φύγει από την εταιρεία στη Γαλλία, ήταν ακόμα στην εταιρεία. Αυτό έτσι πληροφοριακά.

ΠΗΓΗ: www.documentonews.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας


Η Διοίκηση της Δόξας Βερμίου Πύργων για το 2023 - 2024 συμφ…