pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Δικαιοσύνη παντού (Γράφει η Έφη Μιχελάκη)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ολοένα και περισσότερο τον τελευταίο καιρό συζητάμε για την Δημοκρατία και πόσο βάλλεται στις μέρες μας. Μετά από τρία χρόνια μιας σκληρής συγκυρίας λόγω της πανδημίας

που σε συνδυασμό με τους χειρισμούς από την πλευρά της κυβέρνησης επέφερε τραγικά αποτελέσματα, η κατάσταση μοιάζει να έχει φτάσει στο απροχώρητο. Την ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητα έρχεται να επηρεάσει η ακρίβεια η οποία πνίγει χιλιάδες νοικοκυριά βλέποντας μισθούς και συντάξεις να μην επαρκούν ακόμα και για το πρώτο δεκαήμερο του μήνα. Την ίδια στιγμή βασικές αξίες όπως η ελευθερία και η ισότητα καταδυναστεύονται μέρα με την μέρα, ενώ βάλλονται ακόμα και οι θεσμοί κάνοντας πιο ευάλωτο το ίδιο το πολίτευμα.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο στόχος δεν είναι άλλος από το να σταματήσει η κοινωνική εξαθλίωση που επέφεραν οι πολιτικές της κυβέρνησης. Μετά από τόσες δυσκολίες είναι επιτακτικό η Ελλάδα να αποκτήσει ουσιαστικό πρόγραμμα που θα βελτιώνει τις συνθήκες της ζωής και θα προστατεύει τον πλούτο της. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα είναι εδώ, με μια δέσμη μέτρων για να υλοποιήσει τα παραπάνω και να βγάλει τη χώρα στο φως. Αρχικά η αύξηση του κατώτατου μισθού θα αποτελέσει βασική ανάσα για το σύνολο της κοινωνίας. Η επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ θα την επανακατατάξει σε υπηρεσία κοινής ωφέλειας και το ρεύμα σε βασικό κοινωνικό αγαθό και όχι ως τρόπο για την αύξηση των κερδών των μετόχων. Ταυτόχρονα η αποσύνδεση της τιμής της ενέργειας από αυτήν του φυσικού αερίου και το πλαφόν στην χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος θα συμβάλλει ώστε ο καταναλωτής να δει τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό μείωση στα τιμολόγια του ρεύματος.

Η χώρα θα προχωρήσει στον ανασχεδιασμό της Εθνικής στρατηγικής εξασφαλίζοντας την ενεργειακή επάρκεια, μεταθέτοντας την απολιγνιτοποίηση, ενεργοποιώντας την επανέναρξη των λιγνιτικών μονάδων με αποτέλεσμα τη διατήρηση χιλιάδων θέσεων εργασίας στην Δυτική Μακεδονία και όχι μόνο. Ακόμη δεν μπορεί να παραληφθεί η μείωση του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα αλλά και η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και στα βασικά προϊόντα διαβίωσης.

Τα παραπάνω αποτελούν απλά και μόνο τις πρώτες και βασικές κινήσεις για να αλλάξει άμεσα και φυσικά προς το καλύτερο η καθημερινότητα και η ζωή των πολιτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, είναι έτοιμος να εφαρμόσει το σύνθημα του για ένα δίκαιο κράτος, μια δίκαιη κοινωνία, μια δίκαιη οικονομία. Ουσιαστικά χωρίς αυτά η Δημοκρατία βρίσκεται ευάλωτη και η κοινωνία πληρώνει το κόστος.

Μιχελάκη Έφη

Καθηγήτρια Πληροφορικής

Υπεύθυνη τμήματος παιδείας της Νομαρχιακής Επιτροπής

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κοζάνης

Δημοφιλή Νέα

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Super Market
Σημαντική ημερίδα στο Λέχοβο την Κυριακή 29 Ιανουαρίου | ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
Α'2 Γυναικών Μπάσκετ: Ολύμπια Λάρισας - Απόλλων Πτολεμαΐδας 54-57

Α'2 Γυναικών Μπάσκετ: Ολύμπια Λάρισας - Απόλλων Πτολεμαΐδας 54-57


 Την πρώτη εκτός έδρας νίκη του σημείωσε ο ΑΠΟΛΛΩΝΑ…

ΔΕΗ - 8 μήνες προσλήψεις 260 ατόμων από τη  ΔΛΚΔΜ - αιτήσεις έως και 30.01.2023

ΔΕΗ - 8 μήνες προσλήψεις 260 ατόμων από τη ΔΛΚΔΜ - αιτήσεις έως και 30.01.2023


ΔΕΗ ανακοινώνει την πρόσληψη συνολικά διακοσίων εξήντ…

Ο καιρός στην Δυτική Μακεδονίαs σήμερα Πέμπτη 26 Ιανουαρίου (video)

Ο καιρός στην Δυτική Μακεδονίαs σήμερα Πέμπτη 26 Ιανουαρίου (video)


Ο καιρός στην Δυτική Μακεδονία αύριο Πέμπτη 26 Ιανουαρί…

"Ξέρεις κάτι, η Ελλάδα πεθαίνει" ... (video)


"Αλλά αν είναι να πεθάνει η Ελλάδα, να πεθάνει γρήγορα. …

ΠΑΣΑΣ - ΔΕΗ: Όλοι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

ΠΑΣΑΣ - ΔΕΗ: Όλοι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας


Ο Σύλλογός μας συμμετέχει στην κινητοποίηση που οργαν…