Θέμα ασφάλειας των δημοσιογράφων στην Ελλάδα θέτει η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Με ανακοίνωση στην οποία θέτει ζήτημα προστασίας των δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ στην Ελλάδα απαντά η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου

στην προσαγωγή του βραβευμένου φωτορεπόρτερ Νίκου Πηλού κατά τη διάρκεια επιχείρησης στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας.

Οπως προκύπτει από μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων και βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο η αστυνομία είχε σαφής εντολή να αποτρέψει την καταγραφή της βάναυσης επιχειρήσεις κατά την οποία δεκάδες πολίτες δέθηκαν πισθάγκωνα και οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου καταδικάζει απερίφραστα την προσαγωγή και κράτηση για πάνω από τέσσερις ήδη ώρες του συναδέλφου μας και μέλος της Ένωσής μας Νίκου Πηλού.

Ο φωτορεπόρτερ βρισκόταν στην περιοχή «Προσφυγικά» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για ρεπορτάζ όταν έγινε επιχείρηση της αστυνομίας και προσήχθη, παρότι έκανε γνωστή την ιδιότητά του.

Θέτουμε τις αρχές προ των ευθυνών τους και τις καλούμε να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο συνάδελφός μας.

Η Ένωση θα επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με φορείς για να ληφθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των δημοσιογράφων, ανταποκριτών και μή, κατά την εκτέλεση του έργου τους με ασφάλεια και χωρίς περιορισμούς.

Το ΔΣ της ΕΑΞΤ

ΠΗΓΗ: info-war.gr

Δημοφιλή Νέα

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Επέστρεψε στις νίκες ο Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας κόντρα τον «μαχητικό» Βατόλακκο και κοιτάει... ψηλά! (φωτογραφίες - βίντεο)
Ο καιρός Κυριακή 11, Δευτέρα 12 και Τρίτη 13 Μαΐου στη Δ. Μακεδονία και σε 6 μεγάλες πόλεις της χώρας Ι kozani.tv
Μπαράζ Ανόδου στην Γ’ Εθνική: Σπουδαία νίκη για Εορδαϊκό επί του Βατόλακκου, ισοπαλία για Καστοριά, έχασε ο Μ. Αλέξανδρος Αετού - Τα αποτελέσματα, οι βαθμολογίες και η επόμενη αγωνιστική
Χρήστος Ζαρογιάννης, προπονητής Εορδαϊκού: «Οι παίχτες μου κατάφεραν και έβγαλαν αντίδραση - Να είναι κοντά μας ο κόσμος» (video)
Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας: «Στηρίξτε την προσπάθεια της ομάδας μας»

Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας: «Στηρίξτε την προσπάθεια της ομάδας μας»


3η Αγωνιστική των μπαράζ | ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ-ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΣ ΣΑΒ…

«πες, πες, κάτι θα μείνει»... Ο νεογκεμπελισμός είναι εδώ ! (γράφει ο Π.Τσαρτσιανίδης)
De facto…

De facto…


Το σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου.