pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Καλλιόπη Βέττα: «Η Μ.Ε.Θ. του Μαμάτσειου κινδυνεύει με κλείσιμο. Η ενίσχυση της είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας» - Κατάθεση επίκαιρης ερώτησης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα: “Μεγάλα προβλήματα στην λειτουργία της Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν. Κοζάνης ΄΄Μαμάτσειο΄΄”

Στις 21 Σεπτεμβρίου κατέθεσα κοινοβουλευτική ερώτηση με θέμα την υποστελέχωση των νοσοκομείων της Π.Ε. Κοζάνης καθώς μεγάλο ποσοστό των οργανικών θέσεων παραμένει ακάλυπτο (Aρ. Πρωτ. 7565/21.09.22). Στην ερώτηση, η οποία παραμένει αναπάντητη, υπήρχε ειδική αναφορά στη Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν. Κοζάνης “Μαμάτσειο”, καθώς σε σύνολο πέντε οργανικών θέσεων, υπάρχουν μόνο δύο εντατικολόγοι ενώ, παράλληλα, η αναισθησιολόγος που υπηρετεί στη Μονάδα, είναι μετακινημένη από το αναισθησιολογικό.

Η συγκεκριμένη κατάσταση έχει οδηγήσει σε εξοντωτικές συνθήκες εργασίας τους ιατρούς της Μ.Ε.Θ. προκειμένου να καλυφθεί το εφημεριακό πρόγραμμα, με όποιες επιβαρυντικές συνέπειες ανακύπτουν για την σωματική και ψυχική τους αντοχή. Παράλληλα, υπάρχει ενημέρωση ότι ο ένας από τους δύο υφιστάμενους εντατικολόγους πρόκειται να αποχωρήσει σύντομα, καθώς αποδέχτηκε θέση διορισμού σε άλλο Νοσοκομείο.

Οι παραπάνω ανησυχητικές εξελίξεις αθροίζονται σε αναφορές εκ μέρους της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, που δεν έχουν διαψευστεί, ότι η συνέχιση της λειτουργίας της Μονάδας δεν είναι βιώσιμη και πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να κλείσει, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους πολίτες της Π.Ε. Κοζάνης.

Τέλος, σε πρόσφατη ενημερωτική συνάντηση που είχα με τον νέο Διοικητή του Νοσοκομείου, πληροφορήθηκα ότι δεν έχει δρομολογηθεί καμία μόνιμη πρόσληψη, για καμία ειδικότητα, πόσο μάλλον για τις αναλογούντες στην Μ.Ε.Θ.

Επειδή η υποστελέχωση της Μ.Ε.Θ. δημιουργεί έντονη ανησυχία στους πολίτες και επιβαρύνει το έργο των υφιστάμενων ιατρών, 

Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:

  1. 1.Ποιες ενέργειες θα κάνει ώστε να καλυφθούν άμεσα όλες οι κενές οργανικές θέσεις στη Μ.Ε. Θ του Γ.Ν. Κοζάνης ΄΄Μαμάτσειο΄΄;
  2. 2.Ισχύουν οι πληροφορίες που του αποδίδονται για το προτιθέμενο κλείσιμο της Μ.Ε.Θ.;

H ερωτώσα Βουλευτής

Βέττα Καλλιόπη

Δημοφιλή Νέα

Πέμπτη 30 Μαρτίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Πέμπτη 30 Μαρτίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Το προσβλητικό μεταμεσονύχτιο μήνυμα του υφυπουργού Μιχάλη Παπαδόπουλου προς τον Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη !
ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ:
Τα «Καψούρικα» media Κοζάνης Πτολεμαΐδας και περιχώρων (γράφει ο Π. Τσαρτσιανίδης)

Τα «Καψούρικα» media Κοζάνης Πτολεμαΐδας και περιχώρων (γράφει ο Π. Τσαρτσιανίδης)


«Καψούρικα», ταυτισμένα με την εξουσία (τοπική και κεν…

Παραλήρημα Γεωργιάδη: Δεξιός είναι ο εργατικός, ο ιδιοφυής - Aριστερός είναι ο άχρηστος, ο ανεπρόκοπος (video)
 ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ---ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΕΠΑΝΑ(Σ)ΤΑΣΗ---ΤΗΛΕΓΡΑΦΟΣ   ΣΑΝ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ...STOP  (Συνυπογράφουν Βαγγέλης Χατζηαλεξίου και Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Σούλης Αϊβαζίδης για την Πανελλαδική σύσκεψη στην Αγιά: Οι Αγρότες πρέπει να αποζημιωθούν με βάση τις κυβερνητικές δεσμεύσεις. Νέες κινητοποιήσεις στις 5 Απριλίου εάν δεν ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα μας. Ο αγώνας είναι για εμάς καθήκον ! (video)
Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μπαμπίλας μιλά για τις δύο παραστάσεις του