pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Αυτοκινητοπομπή στο Αμύνταιο από τους αγρότες του μπλόκου του κόμβου Φιλώτα 5η ημέρα των κινητοποιήσεων. "Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και κλιμακώνουμε, να δοθούν λύσεις στα προβλήματα μας" (video φωτογραφίες)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Με αυτοκινητοπομπή στο Αμύνταιο συνέχισαν για 5η ημέρα τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες του μπλόκο στον

κόμβο του Φιλώτα, με μπροστάρη τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Ανατολική Εορδαίας & Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας .

"Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, δεν σταματάμε εδώ, κλιμακώνουμε, να δοθούν λύσεις στα προβλήματα μας" ! Είπαν οι εκπρόσωποί τους στο www.kozani.tv και στην Γιάννα Σιδηροπούλου.

(Δείτε το video)

Το Σάββατο 04/02/2023 μετά την μηχανοκίνητη πορεία από το μπλόκο στο κόμβο του Φιλώτα μέχρι το Αμύνταιο, βρέθηκε αντιπροσωπεία με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Β. Κικίλια στο Δημαρχείο Αμυνταίου. Του κατατέθηκε το ψήφισμα με τα αιτήματά που βάζουν πανελλαδικά όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι για να διαβιβαστεί στον αρμόδιο Υπουργό. Εκεί έγινε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο οποίος συνομίλησε με την αντιπροσωπεία του συλλόγου μας και αναφέρθηκαν σε ορισμένα τοπικά προβλήματα.

Συνάδελφοι δεν κάνουμε πίσω. Δεν μας αρκούν τα ψίχουλα για τα οποία συζητάει μόνο η Κυβέρνηση. Ζητάμε να λυθούν τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλη την Ελλάδα. Ενισχύουμε τα μπλόκα. Μόνο με τον αγώνα μας θα έχουμε αποτελέσματα.

Την Κυριακή 05/02/2023 αντιπροσωπεία από το μπλόκο θα μεταβεί στον Τύρναβο όπου θα είναι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και θα βρεθεί με όλους τους εκπροσώπους των μπλόκων.

Παρακάτω σας παραθέτουμε το ψήφισμα που κατατέθηκε στον Υπουργό:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Β. ΚΙΚΙΛΙΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

-Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια, εγκατάσταση φ/β για γεωτρήσεις με 100% επιδότηση.

-Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για  όσα  προϊόντα  πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους. Όχι στην μορφή De minimis γιατί υπάρχει πλαφόν ανά ΑΦΜ.

-Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και αγορά εξοπλισμού π.χ. οχήματα.

-Αποζημίωση για όλες τις ποικιλίες των μήλων και τους λέμε ότι τα 300€/στρ δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής, πόσο μάλλον το εισόδημά μας. Να πληρωθεί το προανθικό στα μήλα της ΠΕ Φλώρινας.

-Αποζημίωση για όλες τις ποικιλίες ροδάκινων, συμπύρηνων, νεκταρινιών, βερίκοκων, σταφυλλιών και κερασιών σε όλες τις περιοχές.

-Να αποζημιωθούν για την κρίση που προκάλεσε ο πόλεμος και να δοθούν τα 72,7€/στρ σε όλους τους αγρότες.

- Να παραμείνουν οι συνδεδεμένες στα ροδάκινα, στους καρπούς με κέλυφος και σε όλα τα μήλα. Να μπουν οι περιοχές της Εορδαίας και του Αμυνταίου στην συνδεδεμένη του καλαμποκιού.

- Σύγκληση Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας με αποκλειστικά τα αγροτικά θέματα. Σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου και Εορδαίας για να συζητηθούν τα αιτήματά μας.

φώτο

 

 

Δημοφιλή Νέα

Τρίτη 21 Μαρτίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τρίτη 21 Μαρτίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Ο Μπάμπης Μαυρίδης, Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Ι.Π.Κοντέλλης από την AgroThessaly 2023, για τις εξελίξεις στον αγροτεχνολογικό τομέα, τα νέα τρακτέρ & παρελκόμενα, τη μεγαλύτερη ευελιξία στο σχεδιασμό προγραμμάτων για αγρότες (video ΎπαιθροςTV)
Πολιτιστικός Σύλλογος

Πολιτιστικός Σύλλογος "Βόρειο Πεδίο": Δυο νέες παραστάσεις Ι Η πόρνη από πάνω - Η απολυμένη


Το ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΔΙΟ είναι έτοιμο να παρουσιάσει στο κοινό …

Με εννιά νεκρούς εργάτες και δεκάδες σακατεμένους «θεμελίωσε» ο «αρχιμάστορας» το Φράγμα Πολυφύτου και τη Γέφυρα Σερβίων (του Στέφανου Πράσσου)
Μιχάλης Παπαδόπουλος για σταθμάρχη:

Μιχάλης Παπαδόπουλος για σταθμάρχη: "Πες του να σταματήσει"... (video)


Λάρισα 20 Μαρτίου 2023 - "Πες του να σταματήσει"...

Οργάνωση Περιοχής Δ. Μακεδονίας της ΚΝΕ: Εκδηλώσεις σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

Οργάνωση Περιοχής Δ. Μακεδονίας της ΚΝΕ: Εκδηλώσεις σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα


Οι οργανώσεις της ΚΝΕ της Δυτικής Μακεδονίας διοργανώ…

Ο καιρός στην Δυτική Μακεδονία από σήμερα Σάββατο 18 έως και την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023
Ξεπουλάνε και το νερό! Θα τους αφήσεις; (Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος)

Ξεπουλάνε και το νερό! Θα τους αφήσεις; (Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος)


Η πολιτική τους γυρίζει τον τόπο ένα αιώνα πίσω. Ηταν σ…