pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός που... «δεν γνώριζε τίποτα»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Γράφει ο Αντώνης Ρηγόπουλος

Συνεπής στην αγαπημένη του ασχολία να λέει ότι «ο Πρωθυπουργός δεν ήξερε»

, ήταν για άλλη μια φορά ο Γιάννης Οικονόμου.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ σήμερα, ο Γιάννης Οικονόμου επέλεξε την τραγωδία των Τεμπών για το νέο επεισόδιο «δεν ήξερε».

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας το ζήτημα της κάκιστης οργάνωσης στον ΟΣΕ και τα τεράστια κενά που υπήρχαν σε υποδομή και προσωπικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «προφανώς σε επίπεδο πρωθυπουργού η εικόνα αυτή δεν είχε φτάσει. Προφανώς, οι αρμόδιοι έπρεπε να ξέρουν. Δεν είχε μεταφερθεί τέτοια εικόνα στον πρωθυπουργό, δεν είχε μεταφερθεί το χάος».

Ο κ. Οικονόμου έχει δείξει ιδιαίτερη αδυναμία στο συγκεκριμένο επιχείρημα, θεωρώντας προφανώς ότι έτσι προστατεύει τον πρωθυπουργό από την αρνητική δημοσιότητα.

Βέβαια, ένα τέτοιο επιχείρημα είναι ίσως πιστευτό αν χρησιμοποιηθεί μία ή δύο φορές. Η συνεχής και επανειλημμένη χρήση του όμως, δίνουν την εικόνα ενός πρωθυπουργού που απλώς… «δεν γνωρίζει».

Ο Γιάννης Οικονόμου πάντως είναι συνεπής στη συγκεκριμένη γραμμή.

Τους τελευταίους μήνες λοιπόν έχουμε ενημερωθεί από τον Γιάννη Οικονόμου ότι «ο Πρωθυπουργός δεν ήξερε» για:

– Τις υποκλοπές:

Γιάννης Οικονόμου, 8/8/2022: «Αν είχε τεθεί σε γνώση του πρωθυπουργού αυτό δεν θα συνέβαινε. Γι’ αυτό απομακρύνθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ και έγινε ανάληψη πολιτικής ευθύνης».

Γιάννης Οικονόμου, 14/11/2022: «Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν μπορούν να γνωρίζουν ποια πρόσωπα είναι σε νόμιμη επισύνδεση από την ΕΥΠ».

– Το πόρισμα Τσιόδρα – Λύτρα για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ από κορονοϊό

Γιάννης Οικονόμου, 16/12/2021: «Πρώτον, η επιστημονική μελέτη των κ. Τσιόδρα και Λύτρα δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, δεν είχε παραδοθεί ούτε στον πρωθυπουργό ούτε σε κανέναν συνεργάτη του στο Μέγαρο Μαξίμου πριν την επίσημη δημοσίευσή της».

– Το χάος στον ΟΣΕ:

Γιάννης Οικονόμου, 14/3/2023: «Προφανώς σε επίπεδο πρωθυπουργού η εικόνα αυτή δεν είχε φτάσει. Προφανώς οι αρμόδιοι έπρεπε να ξέρουν. Δεν είχε μεταφερθεί τέτοια εικόνα στον πρωθυπουργό, δεν είχε μεταφερθεί το χάος».

– Το σκάνδαλο Πάτση:

Γιάννης Οικονόμου, 26/10/2022: «Δηλαδή τι, κάποιος να πει στον Μητσοτάκη ότι φταίει; Για ποιο λόγο; Που ένας βουλευτής δεν είχε καταλάβει ότι ως βουλευτής δεν πρέπει να πηγαίνει και να χτυπάει πόρτες του δημοσίου για να παίρνει δουλειές; Τι να λέμε τώρα».

– Τη δράση Λιγνάδη:

Μέγαρο Μαξίμου, 19/2/2022: «Ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε τον κ. Λιγνάδη μόνο από θεατρικές παραστάσεις του, που είχε παρακολουθήσει. Τελεία».

Σημείωση: Ο Γιάννης Οικονόμου δεν είχε αναλάβει ακόμη τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου κατά τον χρόνο της παραπάνω δήλωσης. Η υπόθεση Λιγνάδη είχε οδηγήσει τον προηγούμενο εκπρόσωπο Χρήστο Ταραντίλη στην αποχώρηση από τη συγκεκριμένη θέση λίγες ημέρες μετά την παραπάνω ανακοίνωση που είχε υπογραφεί από το Γρ. Τύπου του Πρωθυπουργού. Στον ανασχηματισμό του Αυγούστου του 2021, ορίστηκε κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Γιάννης Οικονόμου.

ΠΗΓΗ: Koutipandoras.gr

Δημοφιλή Νέα

Πέμπτη 30 Μαρτίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Πέμπτη 30 Μαρτίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Το προσβλητικό μεταμεσονύχτιο μήνυμα του υφυπουργού Μιχάλη Παπαδόπουλου προς τον Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη !
ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ:
Τα «Καψούρικα» media Κοζάνης Πτολεμαΐδας και περιχώρων (γράφει ο Π. Τσαρτσιανίδης)

Τα «Καψούρικα» media Κοζάνης Πτολεμαΐδας και περιχώρων (γράφει ο Π. Τσαρτσιανίδης)


«Καψούρικα», ταυτισμένα με την εξουσία (τοπική και κεν…

Παραλήρημα Γεωργιάδη: Δεξιός είναι ο εργατικός, ο ιδιοφυής - Aριστερός είναι ο άχρηστος, ο ανεπρόκοπος (video)
 ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ---ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΕΠΑΝΑ(Σ)ΤΑΣΗ---ΤΗΛΕΓΡΑΦΟΣ   ΣΑΝ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ...STOP  (Συνυπογράφουν Βαγγέλης Χατζηαλεξίου και Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Σούλης Αϊβαζίδης για την Πανελλαδική σύσκεψη στην Αγιά: Οι Αγρότες πρέπει να αποζημιωθούν με βάση τις κυβερνητικές δεσμεύσεις. Νέες κινητοποιήσεις στις 5 Απριλίου εάν δεν ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα μας. Ο αγώνας είναι για εμάς καθήκον ! (video)
Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μπαμπίλας μιλά για τις δύο παραστάσεις του