Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης: «Όχι στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στο Μπούρινο»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης εκφράζει την αντίθεση του στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών, αιολικού πάρκου στο Μπούρινο.

Στόχος της συγκεκριμένης επένδυσης δεν είναι φυσικά οι ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής για εργασία και φθηνή ενέργεια, αλλά τα υψηλά κέρδη της εταιρείας, η οποία θα δει τις αξίες των μετοχών της να φουσκώνουν.

Και αυτή η επένδυση αλλά και όλες όσες έχουν γίνει σήμερα στον τομέα των ΑΠΕ είχαν ως μόνο στόχο την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλίων του ρεύματος και των κατασκευών. Αντίθετα οι εργατικές λαϊκές οικογένειες πληρώνουν πανάκριβα το ηλεκτρικό ρεύμα, βλέπουν το φυσικό περιβάλλον να καταστρέφεται.

Τώρα θέλουν να καταστρέψουν τον Μπούρινο που αποτελεί ανάσα ζωής για τους εργαζόμενους και τους νέους της περιοχής μας. Το αιολικό πάρκο που σχεδιάζεται θα έχει πολλαπλές κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις για τα εργατικά λαϊκά στρώματα.

Η επένδυση που σχεδιάζεται αποδεικνύεται ότι τσαλαπατούν κάθε περιβαλλοντική διάταξη που υπήρχε και προστάτευε ακόμα και κάποιες περιοχές Natura. Αυτή η επένδυση προχωράει με την σφραγίδα της ΕΕ και την σύμφωνη γνώμη τον ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ που πρόσφατα στο ευρωκοινοβούλιο ψήφισαν οδηγία για επιτάχυνση των επενδύσεων ΑΠΕ ακόμα και σε περιοχές Natura.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου μας καλεί όλα τα μέλη του, τους εργαζόμενους να συμμετέχουν δυναμικά σε όλες τις μορφές διαμαρτυρίας που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα σε συνεργασία και με τους υπόλοιπους μαζικούς συλλόγους και σωματεία των εργαζομένων, με τους ορειβατικούς συλλόγους, με σκοπό να ματαιώσουμε την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στο Μπούρινο.

Απάντηση σε αυτή την πολιτική και την λεηλασία του φυσικού πλούτου από τις εταιρίες είναι «Ενέργεια - κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα». Να μην δεχτούμε να καταπατηθούν ανεξέλεγκτα τα βουνά της χώρας για τα κέρδη των λίγων.

Δημοφιλή Νέα

Γιώργος Πηλιανίδης πρόεδρος Ποντοκώμης: Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα και τις δηλώσεις της ΔΕΗ,που αναφέρονται σε ισοπέδωση του οικισμού της Ποντοκωμης μέσα στο 2026 - Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΝΟΝΤΑΙ
Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας για την ειδική συνεδρίαση απολογισμού του Δήμου Εορδαίας στις 30/6.
Τα ροδάκινα της οργής…. (του Στέφανου Πράσσου) | Σαν σήμερα 3 Ιούλη του 1983 πνίγονται σε κανάλι στην Περιοχή Βεροίας 5 κορίτσια από την Ελάτη. 5 περιστασιακές εργάτριες γης από 17 έως 27 χρονών που πήγαν να μαζέψουν ροδάκινα.
Έρχεται ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ στην Πτολεμαΐδα!

Έρχεται ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ στην Πτολεμαΐδα!


 Στις 10 Ιουλίου έρχεται στην Πτολεμαΐδα! - Ποιος έρχ…

Κάλεσμα του συλλόγου
Εργατικά δυστυχήματα / Ρεκόρ 20ετίας με 114 νεκρούς μέσα σε 6 μήνες

Εργατικά δυστυχήματα / Ρεκόρ 20ετίας με 114 νεκρούς μέσα σε 6 μήνες


Αποκαλυπτικά και συγχρόνως τρομακτικά είναι τα στοιχε…

Δημοσκόπηση Pulse / Το 76% θεωρεί «πολύ σημαντικό» το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Δημοσκόπηση Pulse / Το 76% θεωρεί «πολύ σημαντικό» το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ


Την κοινή γνώμη για τις εξελίξεις στην υπόθεση του Ο…

Voucher ΔΥΠΑ έως 2.750€ για 200.000 άτομα με αίτηση σε 2 λεπτά. Ποιους αφορά

Voucher ΔΥΠΑ έως 2.750€ για 200.000 άτομα με αίτηση σε 2 λεπτά. Ποιους αφορά


Εκπαιδευτικό «μπόνους» που φτάνει έως και 2.750 ευρώ&nb…