pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Η Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας για τη συνάντηση του κ. Πλακεντά με το προεδρείο του σωματείου «Σπάρτακος»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Με αφορμή τη συνάντηση του ψηφοδελτίου «Ενωμένη Εορδαία» και του απερχόμενου δημάρχου κ. Πλακεντά με το προεδρείο του Σωματείου «Σπάρτακος» έχουμε να σχολιάσουμε τα εξής:

Η στενή σχέση του σωματείου «Σπάρτακος» με τη διοίκηση του Δήμου Εορδαίας στηρίχθηκε και συνεχίζει να στηρίζεται στο κοινό πλαίσιο που συνδιαμόρφωσαν με όλες τις κυβερνήσεις και φυσικά με την σημερινή.

Το πλαίσιο αυτό έχει ως αφετηρία, από το 1999-2000 με πρώτο βήμα το Νόμο 2773 που έβαζε τη ΔΕΗ στην απελευθερωμένη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με την ένταξη της στο χρηματιστήριο, την διάλυση του ασφαλιστικού των εργαζομένων της επιχείρησης, την μη επαναπόδοση των εδαφών στους ακτήμονες, την τριχοτόμηση της ΔΕΗ κλπ.

Σαν συνέπεια αυτής της γραμμής που ακολούθησαν πιστά και δογματικά h πλειοψηφία στο συνδικαλιστικό κίνημα και στην τοπική διοίκηση, ήρθε η απολιγνιτοποίηση μέσα στα πλαίσια της λεγόμενης «πράσινης ανάπτυξης», του Green New Deal.

Η κοινή γραμμή και συνεργασία τους καθήλωσαν το συνδικαλιστικό κίνημα αφού και οι δυο λειτούργησαν ως αμορτισέρ απορρόφησης των λαϊκών και εργατικών αντιδράσεων. Την ώρα που έκλειναν τα εργοστάσια και τα ορυχεία ο δήμαρχος Εορδαίας κ. Πλακεντάς διαβουλεύονταν με την κυβέρνηση για τα ανταποδοτικά οφέλη ενώ στα λόγια διακήρυττε ότι ήταν δήθεν ενάντια στην απολιγνιτοποίηση.

Μόνο τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στάθηκαν έξω από τις πύλες των εργοστασίων και καλούσαν τον λαό και τους εργαζόμενους να αποκρούσουν αυτή την επίθεση.

Αυτή την πολιτική και τη δογματική στάση και προσήλωση υπέρ των συμφερόντων των λίγων είναι που πληρώνει ο λαός με το πανάκριβο τιμολόγιο του ρεύματος και τους εργαζόμενους να δουλεύουν σε καθεστώς δουλεμπορίου και με την ευστάθεια του δικτύου κάθε φορά να στηρίζεται στο ακριβοπληρωμένο Φυσικό Αέριο και τις εισαγωγές ρεύματος.

Μπορούμε να γράφουμε σελίδες ολόκληρες για τα έργα και τις ημέρες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που μαζί με την τοπική διοίκηση οδήγησαν την περιοχή μας να χάνει χιλιάδες θέσεις με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.

Καλούμε το ψηφοδέλτιο του κ. Πλακεντά σήμερα να δεσμευτεί δημόσια ότι αν η κυβέρνηση προσπαθήσει να κλείσει την 5η Μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας θα αντιδράσει έμπρακτα και θα καλέσει το λαό της περιοχής μας να το αποτρέψει.

Αν ο λαός επιλέξει τη Λαϊκή Συσπείρωση στο τιμόνι του Δήμου Εορδαίας, δεσμευόμαστε ότι δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσει παραπέρα αυτό το ξήλωμα σταθμών και ορυχείων. Για εμάς αυτό αποτελεί αιτία πολέμου, πολύ περισσότερο που στην 5η Μονάδα στηρίζεται και η λειτουργία της Τηλεθέρμανσης και στην επέκταση της σε όλα τα χωριά του δήμου όπως προτείνουμε.

Είμαστε με τα συμφέροντα των πολλών και τις ανάγκες τους και όχι με τα συμφέροντα των λίγων.

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Για ακόμη μία φορά ανέξοδες κυβερνητικές υποσχέσεις για προσλήψεις στην υγεία... (video - φωτο)
Έγκλημα στα Τέμπη: Υπολείμματα οστών βρέθηκαν στο οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν τα μπάζα – Εξετάζεται η προέλευσή τους
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για την επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. «Κυνική η κυβέρνηση στο θέμα της υγείας. Στόχος της η ιδιωτικοποίηση» (video)
Super Market
ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ: Εκδρομή στην Θεσσαλονίκη για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης
ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη

ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη


Το οικονομικό αδιέξοδο που βιώνει ένα μεγάλο μέρος της…