pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Γ. Δελής: Σχολικά γεύματα σε όλα τα σχολεία με κρατική ευθύνη (VIDEO)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Την ανάγκη για καθολική κάλυψη των μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων από το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων,

με αποκλειστική μέριμνα του κράτους, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

Όπως σημείωσε, την περσινή χρονιά περίπου το 35% των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων σε όλη τη χώρα πήρε σχολικά γεύματα.

Για το σοβαρό αυτό ζήτημα, ο Γ. Δελής θύμισε ότι έχουν γίνει επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ, ενώ αποτελεί πάγιο αίτημα διεκδίκησης των Συλλόγων Γονέων και Εκπαιδευτικών η καθολική κάλυψη όλων των μαθητών. Σχετικό Υπόμνημα έχει καταθέσει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας.

VIDEO

Και εξήγησε ότι το ΚΚΕ το επαναφέρει, καθώς η τεράστια ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης και κατανάλωσης, η εκτίναξη των τιμών σε Ενέργεια, καύσιμα, ενοικίαση κατοικιών, η μείωση των μισθών οδηγούν σε απόγνωση χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, που αναγκάζονται να περικόψουν δαπάνες ακόμα και για βασικές ανάγκες διαβίωσης, μεταξύ αυτών για τη σίτιση των παιδιών.

Επιπλέον, επισήμανε ότι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή αποτελεί βασική προϋπόθεση για την υγιή, ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών, ώστε να αποκτήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες, να προληφθούν ασθένειες, να προαχθεί η υγεία τους.

Άρα είναι επιβεβλημένη, τόνισε, η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου επιστημονικού διατροφικού προγράμματος για όλους τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, επεκτείνοντάς το στην Προσχολική και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Στην τοποθέτησή της η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σ. Ζαχαράκη, έκανε λόγο για προσπάθεια να ενταχθούν περισσότερες μονάδες Δημοτικών Σχολείων στο πρόγραμμα και μίλησε για πρόοδο σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο Γ. Δελής ξεκαθάρισε ότι σε επίπεδο αριθμών δεν θα αλλάξει ο αριθμός των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και πως πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι και συγκεκριμένα παιδιά. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε σε σχολεία της Νίκαιας, όπου πέρσι από τα 29 εξαιρέθηκαν τα 4 από το πρόγραμμα, ενώ φέτος προστέθηκε ακόμα ένα.

Ωστόσο, αυτό που προστέθηκε συστεγάζεται με σχολείο που δεν μπήκε στο πρόγραμμα, με αποτέλεσμα από τα παιδιά αυτών των δύο σχολείων που παίζουν μαζί στο διάλειμμα, κάποια θα τρώνε και κάποια όχι. Επίσης στη Θεσσαλία μόνο 103 σχολεία εντάχθηκαν στο πρόγραμμα.

Σε τέτοιους παραλογισμούς οδηγεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης είπε ο Γ. Δελής, επισημαίνοντας ότι τα σχολικά γεύματα δεν είναι ευκαιριακό ζήτημα γι’ αυτό απαιτείται καθολικότητα και μόνιμη παροχή, κατάλληλες κτιριακές υποδομές, αίθουσες σίτισης και προσωπικό.

Ακόμα υπογράμμισε ότι η πολιτική εκχώρησης στα ιδιωτικά συμφέροντα του προγράμματος, για να αποκομίσουν κέρδος, έχει επίπτωση στην ποιότητα των γευμάτων, όπως έχει καταγγελθεί.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, είπε ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι κάνει ό,τι μπορεί εντός των ορίων της δημοσιονομικής στρατηγικής, όμως αυτά τα όρια είναι πολύ μικρά για τις ανάγκες του λαού και απεριόριστα για τις ανάγκες του κεφαλαίου. «Για εμάς τα όρια είναι εκεί που καλύπτονται οι σημερινές σύγχρονες ανάγκες του λαού», σημείωσε. 

 

ΠΗΓΗ: www.902.gr

 

Δημοφιλή Νέα

Σωκράτης Μάλαμας και Ιουλία Καραπατάκη στην Ποντοκώμη την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 !
LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από το «ντέρμπι» Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Εορδαϊκό και  Καστοριά (Photos)
Super Market
ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη

ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη


Το οικονομικό αδιέξοδο που βιώνει ένα μεγάλο μέρος της…

Η Παρθένα Τσοκτουρίδου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της «Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής» (video)
Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Πασχαλινό Εορταστικό Ωράριο 2024

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Πασχαλινό Εορταστικό Ωράριο 2024


Ενημερώνουμε τους καταναλωτές, εργαζόμενους και εμπόρ…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024
Σαν σήμερα 22 Απριλίου

Σαν σήμερα 22 Απριλίου


Μια ματιά στην ιστορία του τόπου και του κόσμου. Γεγονό…