"Τα παιδιά στη Γάζα πεθαίνουν με κάθε πιθανό τρόπο" | 22.722 νεκροί Παλαιστίνιοι - Πολύ περισσότερα από 8.000 τα σκοτωμένα παιδιά

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Εναν καθημερινό ατελείωτο εφιάλτη ζουν οι άμαχοι και τα παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας.

Τουλάχιστον 122 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 256 τραυματίστηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο στη Γάζα, ανέφερε το μεσημέρι του Σαββάτου, το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς.

Ο απολογισμός της φρίκης έχει φτάσει σχεδόν τους 22.722  νεκρούς Παλαιστίνιους και 58.166 έχουν τραυματισμένους από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου. 

Μέσα σε αυτή την κόλαση δεν υπάρχει κανένα μέρος ασφαλές για τα παιδιά. Σύμφωνα, δε, με κάποιες εκτιμήσεις ίσως  ο αριθμός των σκοτωμένων παιδιών ίσως να έχει φτάσει και τα 10.000 (!), νούμερο τραγικό, ζοφερό, απολύτως αδύνατο να χωρέσει στον ανθρώπινο νου… 

Τα παιδιά «πεθαίνουν με κάθε πιθανό τρόπο» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Al Jazeera η Tanya Haj-Hassan, γιατρός της γνωστής οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα». Μάλιστα, εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να έχουν σκοτωθεί περίπου δέκα χιλιάδες παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας, από τις 7 Οκτωβρίου του 2023.

«Ο αριθμός των νεκρών [σ.σ.: παιδιών] ήταν πάνω από 8.000 όταν μπορέσατε να λάβετε για τελευταία φορά έναν ακριβή αριθμό θανάτων. Έχουν περάσει αρκετές εβδομάδες τώρα, οπότε ο αριθμός είναι πιθανότατα πιο κοντά στις 10.000», σημείωσε.
 
Αυτές οι δηλώσεις έγιναν λίγο μετά τις επισημάνσεις της  UNICEF ότι ο υποσιτισμός και οι ασθένειες έχουν δημιουργήσει πλέον «κύκλο θανάτου» που «απειλεί πάνω από 1,1 εκατ. παιδιά».   που απειλούνται  από τις βόμβες, τις επιδημίες, την πείνα. 

ΠΗΓΗ: www.imerodromos.gr

Δημοφιλή Νέα

Ατελείωτα τα «λουκέτα» σε σχολεία: Δεν θα ανοίξουν εφέτος 20 Νηπιαγωγεία και Δημοτικά στη Δυτική Μακεδονία. Δείτε το ΦΕΚ
Όλα έτοιμα για να ανοίξει τις πύλες του το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ -Οδηγητή στην Πτολεμαΐδα | Σήμερα Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη συναυλία με τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τους Ρεβάνς !
Φωτογραφίες από την διήμερη εκδρομή της “ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΥ” στην Κατερίνη | Αύγουστος 2024
ΣΑΝ ΤΙΣ ΜΩΡΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΚΟΨΑΜΕ ΤΟ ΛΙΓΝΙΤΗ και ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!!!  (γράφει ο Στέργιος Μποζίνης)
Ο καιρός Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024 στη Δυτική Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Το Ε.Σ.Υ αργοπεθαίνει στην εντατική... [ γράφει ο Θόδωρος Μήγκος ]

Το Ε.Σ.Υ αργοπεθαίνει στην εντατική... [ γράφει ο Θόδωρος Μήγκος ]


Το Ε.Σ.Υ αργοπεθαίνει στην εντατική...

Από τον Ατρόμητο Πτολεμαΐδας στην Ακαδημία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Αθανάσιος Αργυρόπουλος

Από τον Ατρόμητο Πτολεμαΐδας στην Ακαδημία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Αθανάσιος Αργυρόπουλος


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε άλλη μια …