Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Νήματα του χειμώνα, «Νήματα Φεβρουαρίου» με την Σοφία Καλμανίδου

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Νήματα της αφήγησης, νήματα του παραμυθιού, νήματα ξανά, νήματα που θα ζεστάνουν τον χειμώνα

«…κάποιες φορές δεν υπάρχει άλλος τρόπος να μιλήσεις παρά μόνο μέσα από μία ιστορία. Κι αυτό είναι λυτρωτικό, τόσο για εσένα που λες την ιστορία όσο και γι’ αυτόν που την ακούει. Η ενέργεια κυλάει αβίαστα κι ενώνει τον κύκλο με την ιστορία. Η μαγεία των παραμυθιών είναι να ακούς, να βλέπεις, να αισθάνεσαι, να πονάς και να λυτρώνεσαι μέσα σε μία ιστορία. Να παραμένεις πιστός στην παραμυθιακή σύμβαση της καλής έκβασης των πραγμάτων. Να θέτεις τον εαυτό σου αντιμέτωπο με τους μεγαλύτερους φόβους σου και να βγαίνεις πάντα νικητής.»

ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΜΑΝΙΔΟΥ

Δημιουργικό εργαστήρι αφήγησης και δημιουργικής γραφής με κέντρο το παραμύθι που στοχεύει στην εξοικείωση με την αφήγηση λαϊκών και έντεχνων παραμυθιών σε παιδιά και ενήλικες με και χωρίς αναπηρία.

Θα αναζητήσουμε τα αφηγηματικά νήματα από την αρχαιότητα έως και σήμερα, μύθων, παραμυθιών αλλά και έντεχνων κειμένων με αναφορά στην τέχνη της υφαντικής.

Παράλληλα θα δημιουργήσουμε δικά μας αφηγήματα.

Το εργαστήρι «παραμύθια… σε κλωστή» θα ντύνεται μουσικά από τον Μάρκο Βαλαβάνη.

Ευελπιστούμε ότι η εργαστηριακή εμπειρία θα μπορέσει να αποτελέσει τη βάση για μια παράσταση αφήγησης από το εκπαιδευόμενο κοινό.

_________________

Η Σοφία Καλμανίδου γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα το 1967. Σπούδασε Βιβλιοθηκονομία και συνέχισε τις σπουδές της στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο ΑΠΘ και μετέπειτα σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο τμήμα Δημιουργικής γραφής.

Εργάζεται στο χώρο των Δημοτικών Βιβλιοθηκών από το 1993 προωθώντας τη φιλαναγνωσία σε παιδιά και νέους, μέσα από προγράμματα και δράσεις αναγνωστικών εμψυχώσεων.

Από το 2008 ξεκίνησε να παρακολουθεί σεμινάρια προφορικής αφήγησης και να μαθητεύει στην τέχνη της αφήγησης κοντά σε σημαντικούς δασκάλους της προφορικής αφήγησης.

Το 2018 βραβεύτηκε από τον Ελληνικό Κύκλο Παιδικού Βιβλίου για το πρόγραμμα «Φιλαναγνωστικές χειραψίες».

Αριθμός συμμετεχόντων: 14 για παιδιά και νέους (με ή χωρίς αναπηρία)

Ελεύθερη συμμετοχή

 

Δήλωση στα γραφεία του Συλλόγου:

2463022611 και 6989853155: Δέσποινα Βλαχοδήμου

image

 

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Δημοφιλή Νέα

Μετά από πέντε χρόνια ξαναγεννιέται το

Μετά από πέντε χρόνια ξαναγεννιέται το "Χρώμα Ψυχής" της Αριστέας Αδαμίδου


Η Αριστέα Αδαμίδου γράφει:  Πριν από μερικά χρόνια, …

Νίκος Πλακιάς για Τέμπη: Τα οστά που βρέθηκαν στο Κουλούρι είναι από τα δικά μου τα παιδιά

Νίκος Πλακιάς για Τέμπη: Τα οστά που βρέθηκαν στο Κουλούρι είναι από τα δικά μου τα παιδιά


Ο πατέρας των διδύμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν στα Τέμ…

Λογοτεχνική προσέγγιση με τη ματιά μιας λαογράφου στο βιβλίο «Η ΟΔΟΣ ΕΠΑΝΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ, ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΣΤΗ ΖΩΗ, ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ», του συγγραφέα κ. Στρατή Οικονόμου, Επίκουρου καθηγητή Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών (της Παρθένας ΤΣΟΚΤΟΥΡΙΔΟΥ)
Ο καιρός Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Ιουλίου στη Δυτική Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Μαρία Καρυστιάνου: «1,5 χρόνο μετά , η δικαιοσύνη σπρώχνει το μαχαίρι βαθύτερα… επιτέλους!

Μαρία Καρυστιάνου: «1,5 χρόνο μετά , η δικαιοσύνη σπρώχνει το μαχαίρι βαθύτερα… επιτέλους!


«1,5 χρόνο μετά , η δικαιοσύνη σπρώχνει το μαχαίρι βαθύτ…

Τεχνική εταιρεία αναζητά προσωπικό στη Δυτική Μακεδονία

Τεχνική εταιρεία αναζητά προσωπικό στη Δυτική Μακεδονία


Τεχνική εταιρεία αναζητά προσωπικό στις παρακάτω θέσε…

16η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων στους μαγευτικούς Φιλιππαίους Γρεβενών, από τις 2 έως τις 4 Αυγούστου | Διοργάνωση Αστρονομικός Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας