pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Καλλιτεχνικό πρόγραμμα - Εορδαία εύφορη - εύπορη γη

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το διακαλλιτεχνικό πρόγραμμα «ΕΟΡΔΑΙΑ: ΕΥΦΟΡΗ – ΕΥΠΟΡΗ ΓΗ» αφορμάται από τη συνθήκη των εξορύξεων και της σταδιακής απολιγνιτοποίησης

που βιώνει η περιοχή του Δήμου Εορδαίας και όλος ο πλανήτης και εμπνέεται από την ετυμολογία του ονόματός της (Έορδα=Μητέρα Γη), που είναι σχετική με την υδρογραφική ιδιαιτερότητα του λεκανοπεδίου, το οποίο ξεχώριζε από την αρχαιότητα για τα άφθονα νερά του.

Υπεύθυνες του προγράμματος είναι η εικαστικός Σεκίν – Δέσποινα Ναϊντί και η χορεύτρια – χορογράφος Θένια Αντωνιάδου, οι οποίες έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Πτολεμαΐδα και επιθυμούν μέσα από αυτό να ξανασυστηθούν με το τοπίο και τους κατοίκους της πόλης, πραγματευόμενες το οντολογικό τρίπτυχο Γη – Άνθρωπος – Δημιουργία.

Στόχος του προγράμματος είναι να αναρωτηθούμε οι άνθρωποι για τη σχέση μας με το τοπίο και να αλληλοσυσχετίσουμε αυτά τα δύο ως οντότητες που είναι αλληλεξαρτώμενες. Κατ’ επέκταση να αναρωτηθούμε που βρισκόμαστε, που ανήκουμε και πως οραματιζόμαστε το τοπίο μας.

«Να αντιληφθούμε πώς θα ήταν δυνατόν να θεωρηθεί ένα τοπίο ως κοινόχρηστο, εάν οι δρώντες που ζουν σε αυτό και το διαμορφώνουν συμμορφώνονται µε περιορισμούς χρήσης που απορρέουν από άλλες εκτιμήσεις εκτός από τις καθαρά χρηστικές, δηλαδή τις αισθητικές»

(Lascoumes και Le Bourhis, 1998)

Το πρόγραμμα διοργανώνεται από τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Α.Μ.Ε.Α. Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σε συνδιοργάνωση με την Underscore A.M.K.E. και την οικονομική υποστήριξη στου Υπουργείου Πολιτισμού. Περιλαμβάνει τη δημιουργία και προβολή του videoart έργου “Terra Nera” που γυρίστηκε για τις ανάγκες του προγράμματος σε συνεργασία με τον κινηματογραφιστή Λευτέρη Παναγιώτου, βιωματικά εργαστήρια και δράσεις για/με την κοινότητα που θα πραγματοποιηθούν το διάστημα Απρίλιο – Μάιο του 2024. Το πρόγραμμα υλοποιείται στην Πτολεμαΐδα Ν. Κοζάνης, απευθύνεται σε άτομα με ή χωρίς αναπηρία και είναι με ελεύθερη συμμετοχή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ | 26-28 Απριλίου & 17-19 Μαΐου

  1. Εργαστήριο κατασκευής τσόχας

  2. Εργαστήρι κίνησης και αυτοσχεδιασμού με φυσικά υλικά

  3. Εργαστήρι σύνδεσης τεχνών (εικαστικών – χορού) – Δημιουργία συλλογικού έργου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ | Μάιος 2024

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μέσα Απριλίου.

Συμμετοχή: δωρεάν

Ηλικίες: παιδιά ηλικίας από 15 ετών και άνω και ενήλικες

Τόπος: ΔΟΜΗ Κ.Δ.Η.Φ. – Σ.Υ.Δ./ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΛΑΜΠΗΔΟΝΕΣ & Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε άτομα με ή χωρίς αναπηρία.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχών

Tl: 24630 22611 & 6984835845

Mail: thenianton@gmail.com, sillogosameaeordaias@gmail.com

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Για ακόμη μία φορά ανέξοδες κυβερνητικές υποσχέσεις για προσλήψεις στην υγεία... (video - φωτο)
Έγκλημα στα Τέμπη: Υπολείμματα οστών βρέθηκαν στο οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν τα μπάζα – Εξετάζεται η προέλευσή τους
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για την επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. «Κυνική η κυβέρνηση στο θέμα της υγείας. Στόχος της η ιδιωτικοποίηση» (video)
Super Market
ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ: Εκδρομή στην Θεσσαλονίκη για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης
Σαν σήμερα 20 Απριλίου

Σαν σήμερα 20 Απριλίου


Μια ματιά στην ιστορία του τόπου και του κόσμου. Γεγονό…