pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Με τους εκπροσώπους των αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων και μελισσοκόμων της Δυτικής Μακεδονίας συναντήθηκε σήμερα ο

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος επισκέφθηκε την Κοζάνη μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη.

Τον υπουργό συνόδευσαν ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, οι δύο αντιπρόεδροι του ΟΠΕΚΕΠΕ Λευτέρης Ζερβός και Γιάννης Κουρδής και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δημήτρης Παπαγιαννίδης.

Ο κ. Αυγενάκης συναντήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη με βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας και εκπροσώπους φορέων, ενώ αμέσως μετά σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση συνομίλησε με τους εκπροσώπους των αγροτών για ζητήματα που τους αφορούν τόσο στη Δυτική Μακεδονία, όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας χαρακτήρισε την επίσκεψη του Υπουργού ως μια ευκαιρία να συζητηθούν θέματα που απασχολούν την περιοχή αλλά και θέματα οριζόντιου χαρακτήρα που απασχολούν την Αγροτική Ανάπτυξη, ενώ επεσήμανε πως η Περιφερειακή Αρχή από την πλευρά της μεταφέρει τις απόψεις που εκφράστηκαν ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά τη σχετική διαβούλευση, αλλά και τις απόψεις που εκφράστηκαν μετά τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τους αγρότες, με σκοπό να ακούσει τη στρατηγική και την πολιτική του Υπουργείου αγροτικής Ανάπτυξης, τόσο για ζητήματα εθνικού, όσο και περιφερειακού χαρακτήρα.

Όπως τόνισε ο κ. Αμανατίδης «Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μία παραγωγική συνάντηση. Ευελπιστούμε ότι θα υπάρχει θετική ανάδραση και από τους παρευρισκόμενους έτσι ώστε φεύγοντας από εδώ και να γνωρίζουμε περισσότερα αλλά και να αντιληφθούμε την ευρύτερη πολιτική για τον αγροτικό τομέα που έχει να κάνει με την ανάπτυξη της υπαίθρου στο πλαίσιο της κοινής αγροτικής πολιτικής».

Από την πλευρά του ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως «Είμαστε εδώ διότι όπως είχαμε πει ο διάλογος είναι ένα βασικό συστατικό της Δημοκρατίας, αλλά και ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για να πάμε στον πρωτογενή τομέα ψηλότερα. Διότι είναι υποχρέωση μας, είναι υποχρέωση της Ευρώπης, να ανταποκριθεί στα προβλήματα, στα ακούσματα, στις προτάσεις και κυρίως στις ανησυχίες των Ελλήνων και κατ’ επέκταση των ευρωπαίων αγροτών. Έγινε αντιληπτό με τις πρόσφατες κινητοποιήσεις ότι πολλά ζητήματα, ειδικά εκείνα που αφορούν στην ΚΑΠ πρέπει να βελτιωθούν. Έχουμε ως γνωστόν πάρει πρωτοβουλίες, έχουμε πρωτοστατήσει στο διάλογο, ο οποίος όμως δε σταματά την προσπάθεια μας για να συνεχίσουμε αυτή την συνεργασία, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Συνεχίζεται ο διάλογος σήμερα στην Κοζάνη, αύριο στα Καλάβρυτα, την Τετάρτη στην Γαλλία και την Πέμπτη στη Σλοβενία. Μια προσπάθεια να γίνουμε πιο πειστικοί, να ενισχύσουμε περισσότερο τις συμμαχίες, τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο βελτιώσεις την τρέχουσα ΚΑΠ 2023- 2027».

DSC-0588

DSC-0618

DSC-0585

Downloads149

 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Για ακόμη μία φορά ανέξοδες κυβερνητικές υποσχέσεις για προσλήψεις στην υγεία... (video - φωτο)
Έγκλημα στα Τέμπη: Υπολείμματα οστών βρέθηκαν στο οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν τα μπάζα – Εξετάζεται η προέλευσή τους
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για την επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. «Κυνική η κυβέρνηση στο θέμα της υγείας. Στόχος της η ιδιωτικοποίηση» (video)
Super Market
ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη

ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη


Το οικονομικό αδιέξοδο που βιώνει ένα μεγάλο μέρος της…

ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ: Εκδρομή στην Θεσσαλονίκη για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης