ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Οι Εργατικοί πρώτη δύναμη με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Εργατικό Κόμμα αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία,

εξασφαλίζοντας, στο πλαίσιο της δικομματικής εναλλαγής, τη μεγαλύτερη πλειοψηφία στη σύγχρονη ιστορία, μετά από 14 χρόνια διακυβέρνησης των Συντηρητικών (Τόρις).

Μέχρι στιγμής και με λιγότερες από 50 έδρες να απομένουν να κριθούν, οι Εργατικοί κατακτούν 398 έδρες από τις 650 της Βουλής των Κοινοτήτων, ενώ οι Συντηρητικοί μόλις 106, χάνοντας πάνω από 230 έδρες από το 2019.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες φτάνουν τις 58 έδρες, ενώ το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας χάνει 38 έδρες και πέφτει στις 7.

«Απόψε οι άνθρωποι εδώ και σε ολόκληρη τη χώρα μίλησαν και είναι έτοιμοι για την αλλαγή», τόνισε ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, απευθυνόμενους σε ψηφοφόρους της εκλογικής του περιφέρειας.

Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ αναγνώρισε νωρίς το πρωί τη νίκη των Εργατικών στις εκλογές και ενημέρωσε πως επικοινώνησε ήδη με τον Στάρμερ για να τον συγχαρεί.

Η πρωθυπουργική θητεία του Σούνακ ολοκληρώνεται με μια βαριά ήττα, καθώς οι Συντηρητικοί καταγράφουν μια από τις χειρότερες επιδόσεις τους από ιδρύσεως του κόμματος.

Η αύξηση του κόστους ζωής και η φτώχεια, η μετανάστευση, η υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η εγκληματικότητα είναι ορισμένα από τα ζητήματα που προκαλούν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και θα κληθεί να διαχειριστεί η νέα αστική κυβέρνηση.

Τα λαϊκά νοικοκυριά του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν δεχθεί πλήγμα τα τελευταία χρόνια λόγω της ραγδαίας αύξησης του πληθωρισμού και της υψηλότερης φορολογικής επιβάρυνσης των τελευταίων δεκαετιών.

 

Δημοφιλή Νέα

Αυτά έλεγε τον Δεκέμβριο του 2021 ο δήμαρχος Εορδαίας Π. Πλακεντάς στο kozani.tv για την τηλεθέρμανση... τους ηλεκτρολέβητες... τα 15 εκατομμύρια… την «εξασφάλιση»... τις ευχαριστίες στην κυβέρνηση… και για τις αυξήσεις που δεν θα γίνουν… (video)
Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης: Kατά το ήμισυ Μεσοβουνιώτης, τιμή μου που το λέω ! (video)

Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης: Kατά το ήμισυ Μεσοβουνιώτης, τιμή μου που το λέω ! (video)


"Η συγγραφική μου δραστηριότητα έχει την αφετηρία της…

Βίντεο του kozani.tv από το ετήσιο μνημόσυνο για το Ολοκαύτωμα του Μεσοβούνου
Η Τ.Ε. Ενεργειακού Κέντρου του KKE αποχαιρετά τον σύντροφο Νίκο Ακριτίδη (Χρύσανθο)
Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Π.Ε Κοζάνης για την αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης

Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Π.Ε Κοζάνης για την αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης


Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες μιας φαρσοκωμω…

Φωτογραφίες του kozani.tv από το ετήσιο μνημόσυνο για το Ολοκαύτωμα του Μεσοβούνου
Η Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας για τη συνεδρίαση του ΔΣ Εορδαίας στις 17 Οκτωβρίου με θέμα την λειτουργία της τηλεθέρμανσης