ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Οι Εργατικοί πρώτη δύναμη με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Εργατικό Κόμμα αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία,

εξασφαλίζοντας, στο πλαίσιο της δικομματικής εναλλαγής, τη μεγαλύτερη πλειοψηφία στη σύγχρονη ιστορία, μετά από 14 χρόνια διακυβέρνησης των Συντηρητικών (Τόρις).

Μέχρι στιγμής και με λιγότερες από 50 έδρες να απομένουν να κριθούν, οι Εργατικοί κατακτούν 398 έδρες από τις 650 της Βουλής των Κοινοτήτων, ενώ οι Συντηρητικοί μόλις 106, χάνοντας πάνω από 230 έδρες από το 2019.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες φτάνουν τις 58 έδρες, ενώ το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας χάνει 38 έδρες και πέφτει στις 7.

«Απόψε οι άνθρωποι εδώ και σε ολόκληρη τη χώρα μίλησαν και είναι έτοιμοι για την αλλαγή», τόνισε ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, απευθυνόμενους σε ψηφοφόρους της εκλογικής του περιφέρειας.

Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ αναγνώρισε νωρίς το πρωί τη νίκη των Εργατικών στις εκλογές και ενημέρωσε πως επικοινώνησε ήδη με τον Στάρμερ για να τον συγχαρεί.

Η πρωθυπουργική θητεία του Σούνακ ολοκληρώνεται με μια βαριά ήττα, καθώς οι Συντηρητικοί καταγράφουν μια από τις χειρότερες επιδόσεις τους από ιδρύσεως του κόμματος.

Η αύξηση του κόστους ζωής και η φτώχεια, η μετανάστευση, η υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η εγκληματικότητα είναι ορισμένα από τα ζητήματα που προκαλούν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και θα κληθεί να διαχειριστεί η νέα αστική κυβέρνηση.

Τα λαϊκά νοικοκυριά του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν δεχθεί πλήγμα τα τελευταία χρόνια λόγω της ραγδαίας αύξησης του πληθωρισμού και της υψηλότερης φορολογικής επιβάρυνσης των τελευταίων δεκαετιών.

 

Δημοφιλή Νέα

Μετά από πέντε χρόνια ξαναγεννιέται το

Μετά από πέντε χρόνια ξαναγεννιέται το "Χρώμα Ψυχής" της Αριστέας Αδαμίδου


Η Αριστέα Αδαμίδου γράφει:  Πριν από μερικά χρόνια, …

Νίκος Πλακιάς για Τέμπη: Τα οστά που βρέθηκαν στο Κουλούρι είναι από τα δικά μου τα παιδιά

Νίκος Πλακιάς για Τέμπη: Τα οστά που βρέθηκαν στο Κουλούρι είναι από τα δικά μου τα παιδιά


Ο πατέρας των διδύμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν στα Τέμ…

Λογοτεχνική προσέγγιση με τη ματιά μιας λαογράφου στο βιβλίο «Η ΟΔΟΣ ΕΠΑΝΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ, ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΣΤΗ ΖΩΗ, ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ», του συγγραφέα κ. Στρατή Οικονόμου, Επίκουρου καθηγητή Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών (της Παρθένας ΤΣΟΚΤΟΥΡΙΔΟΥ)
Ο καιρός Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Ιουλίου στη Δυτική Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Μαρία Καρυστιάνου: «1,5 χρόνο μετά , η δικαιοσύνη σπρώχνει το μαχαίρι βαθύτερα… επιτέλους!

Μαρία Καρυστιάνου: «1,5 χρόνο μετά , η δικαιοσύνη σπρώχνει το μαχαίρι βαθύτερα… επιτέλους!


«1,5 χρόνο μετά , η δικαιοσύνη σπρώχνει το μαχαίρι βαθύτ…

Τεχνική εταιρεία αναζητά προσωπικό στη Δυτική Μακεδονία

Τεχνική εταιρεία αναζητά προσωπικό στη Δυτική Μακεδονία


Τεχνική εταιρεία αναζητά προσωπικό στις παρακάτω θέσε…

16η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων στους μαγευτικούς Φιλιππαίους Γρεβενών, από τις 2 έως τις 4 Αυγούστου | Διοργάνωση Αστρονομικός Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας