16η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων στους μαγευτικούς Φιλιππαίους Γρεβενών, από τις 2 έως τις 4 Αυγούστου | Διοργάνωση Αστρονομικός Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Αστρονομικός Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας (ΑΣΤΡΟΔΥΜ) είναι μια

μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2015 για την προώθηση της αστρονομίας και των επιστημών του διαστήματος στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας στην Ελλάδα. Μέχρι τότε, από το 2011, αποτελούσε παράρτημα της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου.

Ο σύλλογος στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τα θέματα που αφορούν το διάστημα και την αστρονομία, καθώς και στην ενθάρρυνση της ενασχόλησης με την αστροπαρατήρηση και την επιστημονική έρευνα. Οι δραστηριότητες του συλλόγου περιλαμβάνουν:

1. Δημόσιες Παρατηρήσεις: Οργανώνονται τακτικά βραδιές παρατήρησης όπου τα μέλη και το κοινό μπορούν να παρατηρήσουν τον νυχτερινό ουρανό με τηλεσκόπια.

2. Εκπαιδευτικά Σεμινάρια και Διαλέξεις: Προσφέρουν διαλέξεις και σεμινάρια σχετικά με διάφορα θέματα αστρονομίας και επιστημών του διαστήματος, συχνά με καλεσμένους ομιλητές από τον ακαδημαϊκό και επιστημονικό χώρο.

3. Συνεργασίες με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ο σύλλογος συνεργάζεται με σχολεία και πανεπιστήμια για την προώθηση της αστρονομίας στην εκπαίδευση.

4. Οργάνωση Εκδηλώσεων: Συμμετέχουν ή οργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις όπως εκθέσεις, φεστιβάλ και ημερίδες για την προώθηση της αστρονομίας στο ευρύ κοινό.

5. Ερευνητικά Προγράμματα: Κάποια μέλη του συλλόγου συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα και παρατηρήσεις, συμβάλλοντας σε διεθνείς προσπάθειες καταγραφής και μελέτης αστρονομικών φαινομένων.

Ο ΑΣΤΡΟΔΥΜ αποτελεί σημαντικό κόμβο για τη διάδοση της αστρονομικής γνώσης και την ενίσχυση του ενδιαφέροντος για το διάστημα στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Μετακινηση στον χωρο της κατασκηνωσης απο τα Γρεβενα

Αγαπητοί κατασκηνωτές και επισκέπτες

Σας ενημερώνουμε ότι το Σωματείο των Ταξί Γρεβενών θα εξυπηρετήσει τις μετακινήσεις από και προς τον χώρο που θα πραγματοποιηθεί η 16η Π.Ε.Ε.Α.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, μπορείτε να κλείσετε το ταξί σας εκ των προτέρων, ώστε να διασφαλίσετε την έγκαιρη και ασφαλή άφιξή σας στον χώρο της κατασκήνωσης.

Διαθέσιμες ‘Ωρες Μετακίνησης: Οι μετακινήσεις θα γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σημέια Αναχώρησης: Τα ταξί θα είναι διαθέσιμα από κεντρικά σημεία των Γρεβενών

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

2462 0 24199

2462 0 22580

Κόστος μετακίνησης: 40€ / Ταξί

Μετακίνηση με mini bus από το χώρο των ΚΤΕΛ Γρεβενών προς Φιλιππαίους. Αναχώρηση Παρασκευή 14:00 και 18:00.

Κόστος μετακίνησης 10€/άτομο

 

VIDEO:

 

Δημοφιλή Νέα

Ζητούνται άτομα για εργασία από το Super market
Εκδήλωση - συζήτηση για την
Σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στην αυλή του Φιλοπρόοδου Σύλλογος Κοζάνης - Παράσταση λόγου και μουσικής «Φύλλο χρυσό του ανέμου μη κατεβείς στη Γη»
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποχαιρετά τον Αντώνη Φώσκολο:

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποχαιρετά τον Αντώνη Φώσκολο: "Καλό ταξίδι κ. καθηγητά"


Λαμπρός επιστήμονας, διακεκριμένος καθηγητής, πρωτοπό…

“ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ”: Το οδοιπορικό από την διήμερη εκδρομή στην Κατερίνη | 28 με 29 Αυγούστου 2024 (video)

“ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ”: Το οδοιπορικό από την διήμερη εκδρομή στην Κατερίνη | 28 με 29 Αυγούστου 2024 (video)


“ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ”: Το οδοιπορικό από την διήμερη εκδρομή σ…

Αγαπητή Ούρσουλα...

Αγαπητή Ούρσουλα...


Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου για το Tvxs.gr.

Α’ Τοπικό Ε.Π.Σ. Κοζάνης: Ο πίνακας των σκόρερ μετά την 1η αγωνιστική

Α’ Τοπικό Ε.Π.Σ. Κοζάνης: Ο πίνακας των σκόρερ μετά την 1η αγωνιστική


Πραγματοποιήθηκε η «πρεμιέρα» του Α’ Τοπικού Ε.Π.Σ. Κο…