Οι ηρωικοί παλαιστίνιοι αποτελούν εντυπωσιακό παράδειγμα αυτοθυσίας και πατριωτισμού. Είναι το ζωντανό σύμβολο του μεγαλύτερου εγκλήματος της εποχής μας" | Φιντέλ Κάστρο 1979 ΟΗΕ (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Φιντέλ Κάστρο κατά την 34η σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον Οκτώβριο του 1979 εκ μέρους του Κινήματος των Αδεσμεύτων:

"Οι ηρωικοί παλαιστίνιοι αποτελούν εντυπωσιακό παράδειγμα αυτοθυσίας και πατριωτισμού και είναι το ζωντανό σύμβολο του μεγαλύτερου εγκλήματος της εποχής μας"...

Πέρασαν 45 χρόνια και τα λόγια του, δυστυχώς, παραμένουν επίκαιρα.

Δείτε το βίντεο με Ελληνικούς υπότιτλους.

video: 

https://www.youtube.com/watch?v=16bBH1FHIug

"Για τις χώρες των αδεσμεύτων, το ζήτημα της Παλαιστίνης είναι το μεδούλι του προβλήματος στη Μέση Ανατολή.

Η βάση της δίκαιης ειρήνης στην περιοχή ξεκινά από την ολοκληρωτική και χωρίς όρους απόσυρση του Ισραήλ από όλα τα κατεχόμενα αραβικά εδάφη και σημαίνει για τον παλαιστινιακό λαό την επιστροφή όλων των κατεχομένων εδαφών του και την ανάκτηση των αναφαίρετων εθνικών δικαιωμάτων του ακόμη και του δικαιώματος επιστροφής στην πατρίδα του, στην ελεύθερη αυτοδιάθεση και στην εγκαθίδρυση ενός ανεξάρτητου κράτους στην Παλαιστίνη σύμφωνα με την απόφαση 3236 της γενικής συνέλευσης.

Αυτό υποδηλώνει την παρανομία και την ακυρότητα των μέτρων που υιοθέτησε το Ισραήλ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά και αραβικά εδάφη, όπως και την εγκαθίδρυση αποικιών ή εποικισμών σε παλαιστινιακά και στα υπόλοιπα αραβικά εδάφη των οποίων η άμεση διάλυση αποτελεί προαπαιτούμενο για τη λύση του προβλήματος. 

Όπως είπα στην ομιλία μου στην έκτη Σύνοδο κορυφής, δεν είμαστε φανατικοί.

Το επαναστατικό κίνημα είναι εκπαιδευμένο να μισεί πάντα τις φυλετικές διακρίσεις και τα πογκρόμ κάθε είδους και από τα βάθη της καρδιάς μας αποκηρύσσουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, την ανελέητη καταδίωξη και την γενοκτονία που εξαπέλυσε στην εποχή του ο ναζισμός ενάντια στον εβραϊκό λαό, όμως δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι παρόμοιο στη σύγχρονη Ιστορία μας όπως η απομάκρυνση, εκδίωξη και γενοκτονία που σήμερα πραγματοποιεί ο ιμπεριαλισμός και ο Σιωνισμός ενάντια στον παλαιστινιακό λαό. Εκπατρισμένοι από τα εδάφη τους διωγμένοι από την ίδια τους την πατρίδα διασκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο διωκόμενοι και δολοφονημένοι.

Οι ηρωικοί παλαιστίνιοι αποτελούν εντυπωσιακό παράδειγμα αυτοθυσίας και πατριωτισμού και είναι το ζωντανό σύμβολο του μεγαλύτερου εγκλήματος της εποχής μας".

 

www.kozani.tv 

Δημοφιλή Νέα

Αυτή είναι η αλήθεια για τη ΔΙΑΔΥΜΑ - Από το 2020 συμφώνησε ουσιαστικά με την κυβέρνηση για την καύση σκουπιδιών ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης - kozani.tv)
Πρόσωπο με πρόσωπο με αρκούδα βρέθηκε αγρότης του Μεσοβούνου Εορδαίας, σήκωσε τις μπροστινές ρόδες του τρακτέρ, προκάλεσε ζημιές σε κερασιές ! - Δείτε το Βίντεο
Ο Στέλιος Κούλογλου στο kozani.tv - Τι λέει ο δημοσιογράφος & πρώην ευρωβουλευτής για τις αλλαγές παγκοσμίως, τους πολέμους, τους νέους ευρωπαϊκούς εξοπλισμούς, το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας. Ποιες μπορεί να είναι οι εξελίξεις στην Ελλάδα & τον κόσμο;
Πέμπτη 12 Ιουνίου 2025 - Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2025 - Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ


Συμμετέχουμε στην απεργία από τις 5 το πρωί της Πέμπτης…

Δημοτική βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας: «Με Πυξίδα τη Λογοτεχνία και Φωνή τα Παιδιά» Ένα πολύχρωμο ταξίδι για τα δικαιώματα, το όνειρο και τη δύναμη της συμμετοχής
Πρωτοβουλία πολιτών Πτολεμαΐδας / Εορδαίας: Για πολλοστή φορά, με την ανοχή του Δημάρχου Εορδαίας ο Περιφερειάρχης κ. Αμανατίδης «εξαφανίζει» τα προβλήματα του Μποδοσάκειου
Σχόλιο Γιάννη Σιδέρη: «Κύριε Περιφερειάρχη 83.000 ευρώ για υπηρεσιακό αυτοκίνητο έχουμε λεφτά, για τα 6 παιδιά που το έχουν απόλυτη ανάγκη ιατρικής περίθαλψης δεν έχουμε λεφτά;
Αγροτικές επιδοτήσεις / Καταγγελίες για νέο σκάνδαλο με επίκεντρο τη βιολογική μελισσοκομία