Κατσέλας Στέργιος: "Έχουμε γίνει αποδέκτες σημαντικού αριθμού αγωγών από την ΔΕΗ Α.Ε., στις οποίες οι περισσότερες αξιώσεις είναι ήδη παραγραμμένες"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Έχουμε γίνει αποδέκτες σημαντικού αριθμού αγωγών από την ΔΕΗ Α.Ε. προς τους εντολείς μας στις οποίες οι περισσότερες αξιώσεις που η εταιρεία διεκδικεί είναι ήδη παραγραμμένες.

Συγκεκριμένα, βάσει και της πρόσφατης νομολογίας η ΔΕΗ Α.Ε. όπως και κάθε άλλος ιδιώτης ή εταιρεία υπάγεται, ως προς την διεκδίκηση των αξιώσεων της, στην ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ. Επισημαίνεται, επίσης, ότι οι καταναλωτές ενόψει και της νέας διαδικασίας με την οποία εκδικάζονται αυτές οι αγωγές έχουν ελάχιστο χρόνο για να σπεύσουν στους νομικούς τους παραστάτες για να αντιδράσουν.

Συγκεκριμένα, η αγωγή τους κοινοποιείται μέσα σε δέκα μέρες από την κατάθεσή της και παρέχονται μόνο 20 μέρες για να κατατεθεί το υπόμνημα και τα αποδεικτικά τους μέσα προκειμένου να κλείσει ο φάκελος.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι η ΔΕΗ κατέθεσε στα τέλη του έτους περί τις 100 τέτοιου είδους αγωγές ενδέχεται οι αποδέκτες να μην προλάβουν να αντιδράσουν και με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία να καταφέρει να «ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ» οφειλές που έχουν υποπέσει ήδη σε παραγραφή, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ισχυρισμός αυτός (η παραγραφή δηλαδή) λαμβάνεται υπόψη μόνον εάν προταθεί νομότυπα και εμπρόθεσμα και όχι αυτεπαγγέλτως, απευθείας δηλαδή από τον δικαστή.

Στηλιτεύουμε, λοιπόν, την αντισυναλλακτική και καταχρηστική αυτή συμπεριφορά καλώντας τους καταναλωτές να αντιδράσουν άμεσα σε ενδεχόμενη παραλαβή σχετικών αγωγών.

 

Με εκτίμηση,

Κατσέλας Στέργιος

Δικηγόρος Κοζάνης

Δημοφιλή Νέα

«ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ» φώναξαν παιδιά και μητέρες από την Κοζάνη ! (δείτε το video)
Πέμπτη 5 Ιουνίου 2025 - Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2025 - Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ


Συμμετέχουμε στην απεργία από τις 5 το πρωί της Πέμπτης…

Τηλεφωνικές απάτες / 8 εκ. η λεία διεθνούς σπείρας – Συνελήφθησαν δύο Έλληνες

Τηλεφωνικές απάτες / 8 εκ. η λεία διεθνούς σπείρας – Συνελήφθησαν δύο Έλληνες


Περισσότερα από 8 εκατ. ευρώ φέρεται να αποκόμισε κατά …

Δήμος Εορδαίας : Ευχαριστήριο προς την καλλιτέχνη Ντανιέλα Νικολάεβα Σιδηροπούλου

Δήμος Εορδαίας : Ευχαριστήριο προς την καλλιτέχνη Ντανιέλα Νικολάεβα Σιδηροπούλου


Ο Δήμος Εορδαίας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες π…

Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης: Ψήφισμα για το θάνατο της ιατρού Κυριακής Στάθη

Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης: Ψήφισμα για το θάνατο της ιατρού Κυριακής Στάθη


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης…

Συνέντευξη του Κωνσταντίνου Τσουμάνη με αφορμή την κυκλοφορία της ποιητικής του συλλογής με τίτλο «Διαλεκτικοί καμβάδες»
Σωματείο

Σωματείο "Σπάρτακος": Επιτυχής εθελοντική αιμοδοσία στον Άγιο Δημήτριο


Μία ακόμα εκδήλωση εθελοντικής αιμοδοσίας του Σωματεί…

Η «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη έρχεται στην Κοζάνη