pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζόμενων στην Ενέργεια: Ανακοίνωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους που συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες του ΣΕΕΕΝ που πραγματοποιήθηκαν από το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου

μέχρι την Τρίτη 13  Δεκεμβρίου και έστειλαν μήνυμα αντίστασης και ελπίδας ενάντια στην αντεργατική πολιτική, την υποταγή και την μοιρολατρία.

Η αυξημένη συμμετοχή των συναδέλφων (+10%) σε σχέση με τις προηγούμενες αρχαιρεσίες μέσα σε συνθήκες συρρίκνωσης του κλάδου, έντασης της τρομοκρατίας και του φόβου, εντατικοποίησης της εργασίας κ.α είναι ένα θετικό βήμα στην αλλαγή συσχετισμών και στα δευτεροβάθμια όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος.

Μπροστά μας έχουμε σημαντικές εξελίξεις, συνέχιση της αντεργατικής επίθεσης της κυβέρνησης της Ε,Ε του κεφαλαίου. Τα μέτρα για την δεύτερη αξιολόγηση θα χτυπήσουν το μεροκάματο, θα απελευθερώσουν παραπέρα τις απολύσεις, θα βάλουν δυσκολίες στην οργάνωση και αγώνα των εργαζομένων. Παράλληλα  είναι σε εξέλιξη οι ανταγωνισμοί στον κλάδο μας για το πώς θα προχωρήσει το επόμενο βήμα της ιδιωτικοποίησης, με δεδομένη τη συρρίκνωση της αξιοποίησης του λιγνίτη γεγονός που θα αυξήσει την ανεργία. Ταυτόχρονα τα τύμπανα του πολέμου ακούγονται όλο πιο δυνατά στην περιοχή μας στο φόντο των ανταγωνισμών για τον έλεγχο ενεργειακών πηγών και δρόμων.

Μόνος δρόμος να αντιμετωπίσουμε αυτές τις εξελίξεις είναι να οργανωθούμε, να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδία μας. Χωρίς φτώχια και εξαθλίωση, με βιοτικό επίπεδο που αρμόζει στους παραγωγούς του πλούτου τον 21ο αιώνα, χωρίς πολέμους, ρατσισμο , φασισμό.

Προϋπόθεση είναι να χτίσουμε ένα μαχητικό, ταξικό, συνδικαλιστικό κίνημα ελπίδας και ανατροπής. Η αύξηση της συμμετοχής στις αρχαιρεσίες του ΣΕΕΕΝ έδειξε ότι υπάρχουν οι δυνάμεις εκείνες, που μπορούν να αποτελέσουν την βάση για την ανασύνταξη του κινήματος σε ταξική κατεύθυνση.

Συνεχίζουμε και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις να ανταποκριθούμε στο καθήκον αυτό.             

 

Πτολεμαΐδα 23/12/2016

    

Δημοφιλή Νέα

Παρασκευή 2 Ιουνίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Παρασκευή 2 Ιουνίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Αποστολή του top-sport.gr στην Καλαμπάκα | LIVE ενημέρωση για τον αγώνα του Εορδαϊκού Πτολεμαΐδας (φωτογραφίες)
Η Βασιλική Ζαρογιάννη, φιλόλογος του φροντιστηρίου
Πανελλαδικές 2023 - Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για τα ΓΕΛ | Φροντιστήριο M.E. Νόηση

Πανελλαδικές 2023 - Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για τα ΓΕΛ | Φροντιστήριο M.E. Νόηση


Η Βασιλική Ζαρογιάννη, φιλόλογος του φροντιστηρίου "ΝΟ…

Αντωνία Κυρατσού, Νίκος Βουνοτρυπίδης, Τίνα Κουζιάκη, Νόντας Στολτίδη, Στέφανος Πράσσος, Μιχάλης Καραμπατζιάς, Κώστας Χατζηδαμιανός στο kozani.tv για το μεγάλο συλλαλητήριο κατά των ΑΠΕ την Πέμπτη 1 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης (videos)
Ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία και σε όλη τη χώρα αναλυτικά για τις επόμενες έξι ημέρες
Φωτογραφίες του kozani.tv από το Παλλαϊκό Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, για την άναρχη & υπέρμετρη εγκατάσταση ΑΠΕ στη Δ. Μακεδονία
Μπασκετική γιορτή 3x3 για όλους στην Πτολεμαΐδα

Μπασκετική γιορτή 3x3 για όλους στην Πτολεμαΐδα


Η ΔΕΗ ενώνει δυνάμεις με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθ…