pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Υποδοχή των πρώτων 93 Δόκιμων Πυροσβεστών στη σχολή στην Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στοίχημα συνεργασίας και αλληλεγγύης και μεγάλο εγχείρημα η Σχολή Πυροσβεστών δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κατά την υποδοχή 

των πρώτων 93 ανδρών και γυναικών δόκιμων πυροσβεστών

Τους πρώτους 93 δόκιμους πυροσβέστες που ήρθαν απο κάθε πλευρά της Ελλάδας για να φοιτήσουν στην Πυροσβεστική Σχολή στην Πτολεμαϊδα υποδέχτηκε το πρωί της Δευτέρας o Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης, μαζί με το βουλευτή Μ. Δημητριάδη, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κοζάνης Π. Πλακεντά και τον εντεταλμένο σύμβουλο πολιτικής προστασίας Η. Κάτανα.

Οι δόκιμοι πυροσβέστες, 77 άνδρες και 16 γυναίκες, έφτασαν απο το βράδυ της Κυριακής στις εγκαταστάσεις της Σχολής και το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησαν κανονικά το πρόγραμμα των μαθημάτων τους.

Ο Περιφερειάρχης, καλωσορίζοντας τους νέους φοιτητές, αναφέρθηκε στη μεγάλη πρόκληση της λειτουργίας της Σχολής που είναι “μαζί με το Εθνικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας ένα στοίχημα συνεργασίας και αλληλεγγύης, ένα εγχείρημα που ξεπερνά τα όρια της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και της χώρας”. “Θα είμαστε κοντά σας” δήλωσε ο Περιφερειάρχης που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Τόσκα, το γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γ. Καπάκη, τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, γιατί πίστεψαν από την αρχή στο εγχείρημα αυτό, αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Π. Πλακεντά και τον εντεταλμένο σύμβουλο πολιτικής προστασίας Η. Κάτανα που μαζί με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κατέβαλαν σημαντικές δυνάμεις όλο αυτό το διάστημα, προκειμένου να ευοδωθεί η προσπάθεια και να είναι  οι εγκαταστάσεις άρτιες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Π. Πλακεντάς καλωσόρισε με τη σειρά του τους νέους φοιτητές, δίνοντας το στίγμα της φιλοξενίας που θα τους προσφέρει η τοπική κοινωνία, αλλά και της μεγάλης σημασίας που έχει η λειτουργία της Σχολής για τη Δυτική Μακεδονία.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας Ηλ. Κάτανας δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος, τονίζοντας ότι “εργαστήκαμε για να φέρουμε σε πέρας τη λειτουργία της σχολής που θα δώσει κύρος και ποιότητα και αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα για το μεγάλο εγχείρημά μας που είναι να γίνει η Δυτική Μακεδονία το κέντρο πολιτικής προστασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και όχι μόνο”, ενώ ευχαρίστησε τους φοιτητές για την εμπιστοσύνη τους.

Απο την πλευρά του ο διοικητής της Σχολής Ανδρέας Παπαζαχαρίας τόνισε ότι “οι δόκιμοι τακτοποιήθηκαν και το πρόγραμμά τους ξεκινάει κανονικά  και όλα λειτουργούν άψογα, με στόχο να αποφοιτήσουν απο τη Σχολή ικανοί πυροσβέστες τόσο σε θεωρητικό, όσο  και σε επιχειρησιακό επίπεδο. 

Φωτογραφίες:

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Στις Κοινότητες Μεσοβούνου και Πύργων του Δήμου Εορδαίας ο Μιχάλης Παπαδόπουλος:
Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας


Η Διοίκηση της Δόξας Βερμίου Πύργων για το 2023 - 2024 συμφ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…