pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Μίκης Θεοδωράκης: «Το Βήμα και τα ΝΕΑ θεσμοί του δημοκρατικού συστήματος»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το «ΒΗΜΑ» και τα «ΝΕΑ» μέσα από τις δεκαετίες που πέρασαν έως σήμερα, έχουν αναδειχθεί σε θεσμούς του δημοκρατικού μας συστήματος.

Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα οικονομικής φύσεως, εν τούτοις δεν μπορώ να μην πιστέψω, ότι πίσω από τις απειλές που δέχονται, τα αίτια δεν είναι μόνο οικονομικά αλλά κυρίως πολιτικά.

Αλλωστε η σημερινή κυβέρνηση με την υπόθεση των τηλεοπτικών σταθμών, μας έχει δώσει δείγματα γραφής για τον τρόπο με τον οποίο δέχεται την πολυφωνία ως μια θεμελιώδη δημοκρατική αρχή.

Η ιστορική πείρα μάς έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχει χειρότερος ολοκληρωτισμός από αυτόν που επέβαλαν στους λαούς τους οι ποικιλώνυμοι πρώην «αριστεροί», στις περιπτώσεις που πέτυχαν να μετεξελιχθούν σε κρατική εξουσία. Ας ελπίσουμε ότι στη δική μας περίπτωση το Κακό βρίσκεται ακόμα σε εμβρυακή μορφή και ότι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν υγιείς και ισχυρές αντιστάσεις για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας εκδοχής. Και η περίπτωση του ΔΟΛ είναι μια ευκαιρία να εκδηλωθούν οι αντιστάσεις αυτές.

Μίκης Θεοδωράκης

ΠΗΓΗ: www.mikistheodorakis.gr

Δημοφιλή Νέα

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΚΚΕ: Kοινοβουλευτικη παρέμβαση για την ολοκλήρωση του έργου εκσυγχρονισμός και επέκταση του αρδευτικού δικτύου Μεσοβούνου
Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας: Γιατί υπάρχει ολιγωρία από το δήμο Εορδαίας;

Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας: Γιατί υπάρχει ολιγωρία από το δήμο Εορδαίας;


Εδώ και επτά ημέρες σε ένα μεγάλο μέρος της κοινότητας …

Στις Κοινότητες Μεσοβούνου και Πύργων του Δήμου Εορδαίας ο Μιχάλης Παπαδόπουλος:
Ο Πέτρος Ταταρίδης, υποψήφιος δήμαρχος Εορδαίας με τη
Σήμερα Τρίτη 26 Σεπτέμβριου ο Πέτρος Ταταρίδης, υποψήφιος δήμαρχος Εορδαίας με τη
Γιώργος Χιωτίδης για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ:
ΟΟΣΑ / Προβλέψεις για νέα σοκ στις διεθνείς αγορές τροφίμων και ενέργειας

ΟΟΣΑ / Προβλέψεις για νέα σοκ στις διεθνείς αγορές τροφίμων και ενέργειας


Τη μείωση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, όπως και σε πα…