pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Γ. Κασαπίδης: Δήλωση για την μονάδα χημειοθεραπείας του Μποδοσάκειου νοσοκομείου

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Με αφορμή την προχθεσινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου ο βουλευτής Κοζάνης Ν.Δ. Γ. Κασαπίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Ολοένα και μεγαλύτερη διείσδυση στις κοινωνικές ομάδες παρουσιάζει ο καρκίνος. Σε αυτό συμβάλλουν οι περιβαλλοντικές και διατροφικές συνθήκες, ο σύγχρονος τρόπος ζωής αλλά και οι διαφορετικοί τύποι με τους οποίους εμφανίζεται. Κάθε χρόνο περίπου 11.000.000 άνθρωποι νοσούν παγκοσμίως. Σημαντικός είναι ο αριθμός των ασθενών και στην πατρίδα μας.

Για τους λόγους αυτούς επιτακτική είναι η ανάγκη για οργάνωση μονάδων πρόληψης και αντιμετώπισης του καρκίνου από την Πολιτεία.

Μια τέτοια δομή υφίσταται και λειτουργεί με θαυμαστά αποτελέσματα στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Η μονάδα χημειοθεραπείας του νοσοκομείου έχει επιδείξει θεαματικά αποτελέσματα σε μια περιοχή με περιβαλλοντικές ιδιαιτερότητες ως προς την επιβάρυνση που υφίσταται, αλλά και ευρύτερα, δεδομένου ότι εξυπηρετεί και όμορους νομούς, ανακουφίζοντας ασθενείς από άσκοπες μετακινήσεις προς Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα.

Παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και χάριν του πνεύματος προσφοράς και της υπεράνθρωπης προσπάθειας του υπάρχοντος προσωπικού, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 3.000 συνεδρίες χημειοθεραπείας και εξετάσθηκαν περίπου 3.500 ασθενείς την χρονιά που πέρασε.

Όμως γκρίζα φαίνονται τα σύννεφα στον ορίζοντα για την απαραίτητη αυτή μονάδα υγείας στη Δυτική Μακεδονία. Η ισορροπία που έχει επιτευχθεί από τις προσπάθειες του προσωπικού κινδυνεύει να διαρραγεί λόγω των σοβαρότατων ελλείψεων. Η μονάδα λειτουργεί μόνο με έναν επιμελητή ογκολόγο συνεπικουρούμενο από μια παθολόγο ιατρό, παρά τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες. Την κατάσταση αυτή επισήμανα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου καταθέτοντας σχετική αναφορά στο κοινοβούλιο με σκοπό να γίνουν άμεσα όλες οι δέουσες ενέργειες και να διασφαλιστεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της μονάδας που παρέχει άριστες υπηρεσίες στους ασθενείς της Δυτικής Μακεδονίας και της ευρύτερης περιοχής"

 

  ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δημοφιλή Νέα

Παρασκευή 2 Ιουνίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Παρασκευή 2 Ιουνίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Αποστολή του top-sport.gr στην Καλαμπάκα | LIVE ενημέρωση για τον αγώνα του Εορδαϊκού Πτολεμαΐδας (φωτογραφίες)
Η Βασιλική Ζαρογιάννη, φιλόλογος του φροντιστηρίου
Πανελλαδικές 2023 - Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για τα ΓΕΛ | Φροντιστήριο M.E. Νόηση

Πανελλαδικές 2023 - Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για τα ΓΕΛ | Φροντιστήριο M.E. Νόηση


Η Βασιλική Ζαρογιάννη, φιλόλογος του φροντιστηρίου "ΝΟ…

Αντωνία Κυρατσού, Νίκος Βουνοτρυπίδης, Τίνα Κουζιάκη, Νόντας Στολτίδη, Στέφανος Πράσσος, Μιχάλης Καραμπατζιάς, Κώστας Χατζηδαμιανός στο kozani.tv για το μεγάλο συλλαλητήριο κατά των ΑΠΕ την Πέμπτη 1 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης (videos)
Ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία και σε όλη τη χώρα αναλυτικά για τις επόμενες έξι ημέρες
Φωτογραφίες του kozani.tv από το Παλλαϊκό Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, για την άναρχη & υπέρμετρη εγκατάσταση ΑΠΕ στη Δ. Μακεδονία
Μπασκετική γιορτή 3x3 για όλους στην Πτολεμαΐδα

Μπασκετική γιορτή 3x3 για όλους στην Πτολεμαΐδα


Η ΔΕΗ ενώνει δυνάμεις με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθ…