kalomen834

stimolo BANNER 1

Κύμα συμπαράστασης στον δήμαρχο Πάτρας για τη δίκη του

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στο πλευρό του σύλλογοι εργαζομένων, φορείς και σύσσωμη η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ευρύ κύμα συμπαράστασης

έχει αναπτυχθεί γύρω από τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος στις 13 Φεβρουαρίου δικάζεται ύστερα από μήνυση του τότε υποψηφίου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μ. Αρβανίτη για «παράβαση καθήκοντος», επειδή -κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας- δεν παραχώρησε στην Χ.Α. δημοτικό χώρο, κατά την προεκλογική εκστρατεία το 2015, ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Σημειώνεται ότι η δημοτική αρχή Πατρέων έχει εγκληθεί για παράβαση καθήκοντος και από κρατικές υπηρεσίες, όπως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Σύλλογοι εργαζομένων, φορείς και σύσσωμη η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν προχωρήσει σε ανακοινώσεις, αποφάσεις και ψηφίσματα υπέρ του δημάρχου Πατρέων, με κύριο αίτημα να σταματήσει η δίωξη εναντίον του και να αναληφθεί πρωτοβουλία υπέρ του από την κυβέρνηση και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Η κοινωνία των Πατρών υποστηρίζει τον δήμαρχο

Καταρχήν, το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων με ομόφωνο ψήφισμά του την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου «απαιτεί να σταματήσει τώρα η δίωξη του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη και να αναλάβουν προς αυτή την κατεύθυνση ανάλογες πρωτοβουλίες η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες».

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα: «Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης παραπέμπεται σε δίκη στις 13 Φλεβάρη ύστερα από μήνυση τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Δικάζεται γιατί, υλοποιώντας και αντίστοιχες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν διευκόλυνε τη δράση της Χρυσής Αυγής.

(…) Όσον αφορά το αν υπάρχει ή όχι δικαστική απόφαση για το χαρακτηρισμό ως εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, υπάρχει κάτι πιο ισχυρό. Η ιστορία του λαού μας, που πλήρωσε με φόρο αίματος το φασισμό. (…) Ο εγκληματικός της χαρακτήρας εκπορεύεται από τη ναζιστική της ιδεολογία, που ποτέ δεν έκρυψε.  (…)».

Να σταματήσει η δικαστική δίωξη κατά του δημάρχου απαιτούν με αποφάσεις τους και οι Τοπικές Ενότητες του δήμου Πατρέων.

Συγκέντρωση-διαμαρτυρία μπροστά στα Δικαστήρια Πάτρας

Ο σύλλογος υπαλλήλων του δήμου Πατρέων, με ομόφωνη απόφασή του, κήρυξε στάση εργασίας για τις 13 Φεβρουαρίου και καλεί τους εργαζόμενους του δήμου σε συγκέντρωση στις 8 το πρωί μπροστά στο δημαρχείο και πορεία- συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια. Ο σύλλογος υπαλλήλων ζητεί «να σταματήσει η δίωξη του Δημάρχου Πατρέων και να αναλάβει προς αυτήν την κατεύθυνση ανάλογη πρωτοβουλία η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες».

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αχαΐας καλεί όλους τους εργαζομένους της Αυτοδιοίκησης σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια, προκειμένου «να εκφρασθεί από όλους τους εργαζόμενους η συμπαράσταση στο δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και να καταδικασθεί μαζική η φασιστική εγκληματική οργάνωση». Το Συνδικάτο ζητά «να αποσυρθεί τώρα από την κυβέρνηση η δικαστική δίωξη του αγωνιστή δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη».

Επίσης, σε κινητοποίηση και συγκέντρωση τη Δευτέρα στις 8 π.μ. καλούν στα Δικαστήρια Πάτρας τα παρακάτω σωματεία: -Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας -Συνδικάτο Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Ν. Αχαΐας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» -Κλαδικό Συνδικάτο & Τροφίμων Ν. Αχαΐας -Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού – τουρισμού & ξενοδοχείων Ν. Αχαΐας -Συνδικάτο νέων τεχνολογιών & τηλεπικοινωνιών Ν. Αχαΐας -Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις εμπορικές επιχειρήσεις & παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας -Σωματείο Συνταξιούχων ΝΑΤ Πάτρας -Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πάτρας

- ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Υποστήριξη από σύσσωμη την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σειρά Δημοτικών Συμβουλίων δήμων σε όλη την Ελλάδα έχουν εκδώσει ψηφίσματα συμπαράστασης υπέρ του Κ. Πελετίδη. Μεταξύ άλλων, ψηφίσματα υποστήριξης έχουν εκδώσει τα Δημοτικά Συμβούλια των δήμων: Αθηναίων, Ζωγράφου, Καισαριανής, Χαλανδρίου, Ηλιούπολης, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χαϊδαρίου, Καλαμαριάς, Νεάπολης – Συκεών, Μεγαλόπολης, Αγρινίου, Ναυπάκτου, Θέρμου, Αμφιλοχίας, Ιστιαίας – Αιδηψού, Ακτίου – Βόνιτσας,  Πύργου, Πρέβεζας, Ερυμάνθου, Τρίπολης, Ιωαννιτών, Κεφαλονιάς, Κέρκυρας, Ρεθύμνης Ικαρίας.

Τη συμπαράστασή της εκφράζει με σημερινό, ομόφωνο ψήφισμα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Ελλάδας.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει τη δίωξη του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Στο πλευρό του δημάρχου Πατρέων στέκεται η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η οποία σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ αναφορικά με την παραπομπή σε δίκη του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη στις 13 Φεβρουαρίου, ο οποίος διώκεται ύστερα από μήνυση τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και δικάζεται γιατί, υλοποιώντας και αντίστοιχες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης δεν διευκόλυνε δράσεις της οργάνωσης, θεωρεί ότι η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής είναι πολιτική πράξη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί ως παράβαση καθήκοντος. Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ζητά ομόφωνα να σταματήσει η δίωξη του δημάρχου Πατρέων καθώς και να αναλάβει προς αυτήν την κατεύθυνση ανάλογη πρωτοβουλία η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες».

Επίσης ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης δηλώνει την συμπαράστασή του στον Κώστα Πελετίδη. Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή τους, «παράβαση καθήκοντος για εμάς θεωρείται  το να αφήνεις το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής να εμποτίζει το λαό και κυρίως τη νεολαία της χώρας μας.

Καθήκον για εμάς θεωρείται το  να  αποκαλύπτεις τον πραγματικό της ρόλο, και το να  αναδεικνύεις την εγκληματική της δράση απέναντι σε συνδικαλιστές, μετανάστες και ανθρώπους του λαϊκού κινήματος. Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα η δικαστική δίωξη του δημάρχου  Πατρέων Κώστα Πελετίδη,

Καλούμαι όλους τους δημοκράτες συναδέλφους να καταδικάσουν το γεγονός και να εκφράσουν τη συμπαράσταση στον Δήμαρχο Πατρέων, την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου το πρωί έξω από τα δικαστήρια».

Ευρεία υποστήριξη από συλλόγους υπαλλήλων στην Ελλάδα

Αποφάσεις και ψηφίσματα για να σταματήσει η δίωξη του Δημάρχου Πατρέων έχουν μεταξύ άλλων εκδώσει:

 • Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδας
 • Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου
 • Η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας
 • Το Σωματείο Εργαζομένων ΥΕΘΑ-Εργοστασίου Αράξου
 • Ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών
 • Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δικηγόρων Ελλάδας
 • Ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων
 • Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας
 • Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς
 • Σύλλογος Προσωπικού ΔΕΥΑΠ
 • Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών
 • Νομαρχιακό Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αχαΐας
 • Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας
 • Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Αχαΐας «Η Ενότητα»
 • Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας
 • Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας
 • Εργατικό Κέντρο Αγρινίου
 • Ένωση Οικοδόμων και εργαζομένων στα συναφή επαγγέλματα Νομού Αιτωλοακαρνανίας
 • Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας
 • Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)
 • Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Καλαβρύτων
 •  Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Πάτρας «Η Ένωση»
 • Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών
 • Σωματείο Σχολικών Τροχονόμων Νομού Αχαΐας
 • Σύλλογος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών
 • Όμιλος Παράκτιων Αλιέων και Θαλάσσιων Αθλημάτων Αχαΐας (ΟΠΑΘΑ)
 • Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» «Ο Ιπποκράτης»
 •  Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης
 • Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης
 •  Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας -Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου -Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μιχάλης Παπαμαύρος» -Σύλλογοι Υπαλλήλων Π.Ε. Αχαΐας, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας & Π.Ε. Ηλείας, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» – Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων στα ιδρύματα υγείας Ιδ. Δικαίου και Ν.Π.Ι.Δ. Ν. Αχαΐας – Συνεργαζόμενες Οργανώσεις Συνταξιούχων Πάτρας: Ι.Κ.Α-Ο.Α.Ε.Ε –Ν.Α.Τ –Τ.Σ.Ε-Ο.Α.Ε.Ε- ΤΑΕ-ΟΑΕΕ ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ ΙΚΑ Κάτω Αχαΐας – Οι Φοιτητικοί -Σπουδαστικοί σύλλογοι: Ηλεκτρολόγων Μηχ., Μηχανικών Η/Υ, Μηχανολόγων Μηχ., Πολιτικών Μηχανικών, Xημικών Μηχανικών, Μαθηματικού, Βιολογικού, Γεωλογικού, Επιστήμης Υλικών, Φυσικού, Χημικού, Ιατρικής, Φαρμακευτικής, ΠΤΝ, ΣΕΥΠ, ΣΤΕΦ, ΣΔΟ -Λαϊκή Επιτροπή Προσφυγικών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο ψήφισμα που εξέδωσε ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δικηγόρων Ελλάδας, τονίζεται: «Το Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων Δικηγόρων με έκπληξη πληροφορήθηκε, ότι κατά του Δημάρχου Πατρών Κώστα Πελετίδη, έχει ασκηθεί δικαστική δίωξη για παράβαση καθήκοντος επειδή, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αρνήθηκε να διευκολύνει δραστηριότητες του ναζιστικού μορφώματος «Χρυσή Αυγή. Θεωρούμε απαράδεκτη τη δίωξη του Δημάρχου και εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το γεγονός αυτό.

Πιστεύουμε ότι καθήκον κάθε δημοτικού άρχοντα και κάθε δημοκρατικού πολίτη είναι να μην διευκολύνει το ναζιστικό μόρφωμα, που δικάζεται σαν εγκληματική οργάνωση, να χύνει το φασιστικό και απροκάλυπτα ρατσιστικό του δηλητήριο στο λαό και στη νεολαία. Για το λόγο αυτό, εκφράζουμε τη συμπαράσταση στο Δήμαρχο Πατρών και ζητούμε να σταματήσει η απαράδεκτη δίωξη εναντίον του».

Στο ψήφισμα της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας σημειώνεται ότι «στη δίωξη του δημάρχου εμπλέκονται: το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών. Ο δήμαρχος, λοιπόν, θα βρεθεί στο εδώλιο στις 13 Φλεβάρη 2017. Τον δήμαρχο έχει μηνύσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μ. Αρβανίτης.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Πατρέων κατηγορείται επειδή δεν έδωσε στη Χ.Α στοιχεία σχετικά με το πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, μετά από Ερώτηση που είχαν καταθέσει τα φασιστοειδή στη Βουλή. Θυμίζουμε ότι η επίμαχη απόφαση του Δήμου Πατρέων ανέφερε τα εξής: «Ο Δήμος Πατρέων ουδεμία σχέση θέλει να έχει με τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ως εκ τούτου, με κανέναν τρόπο δεν θα διευκολύνει την κοινοβουλευτική ή άλλη δραστηριότητά της και άρα την εγκληματική της δράση, με τη διάθεση στοιχείων του, χώρων που του ανήκουν ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο».

Πρόσφατα άλλωστε, γίναμε όλοι μάρτυρες της ρατσιστικής και ξενοφοβικής δράσης της Χρυσής Αυγής με επιθέσεις και τραμπουκισμούς σε γονείς, δασκάλους και εκλεγμένους συνδικαλιστές στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής κι Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ). Η δίωξη του Δημάρχου είναι εξέλιξη επικίνδυνη για όλο το λαό και στην Πάτρα και είναι τεράστιες οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Τη δυνατότητα δίωξης είχε περιγράψει ο ίδιος ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και νυν Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, απαντώντας σε Ερώτηση των φασιστών της Χρυσής Αυγής το καλοκαίρι του 2015, για το αν θα αποδοθούν ποινικές ευθύνες στον δήμαρχο Πάτρας».

Ανακοίνωση από την ΠΟΕΣΥ

Ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), στην οποία αναφέρεται ότι «οι υπόδικοι για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, καθώς και για σωρεία άλλων αδικημάτων, προκαλούν το δημοκρατικό αίσθημα με την απόπειρα δίωξης του δημάρχου».

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Δημοφιλή Νέα

Α'2 Γυναικών Μπάσκετ: Έβδομη αγωνιστική για Λασσάνη Κοζάνης και Απόλλων Πτολεμαΐδας - Το πρόγραμμα
Ο πρόεδρος της κοινότητας Ποντοκώμης Γιώργος Πηλιανίδης στο kozani.tv: Μεγάλες καθυστερήσεις στις υποδομές στη Νέα Ποντοκώμη, καμιά ουσιαστική εξέλιξη στους πυλώνες υψηλής τάσης, μεγάλος κίνδυνος απαξίωσης. Ο δήμος Κοζάνης πρέπει να κάνει περισσότερα!
Γραμμάτια...

Γραμμάτια...


Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου.

Την δική του Τράπεζα Αίματος απέκτησε ο Όμιλος Τένις Πτολεμαΐδας

Την δική του Τράπεζα Αίματος απέκτησε ο Όμιλος Τένις Πτολεμαΐδας


Την δική του Τράπεζα Αίματος απέκτησε ο Όμιλος Τένις Π…

Όμιλος Αντισφαίρησης Πτολεμαΐδας: Τένις στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

Όμιλος Αντισφαίρησης Πτολεμαΐδας: Τένις στο 1ο Δημοτικό Σχολείο


Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Πτολεμαΐδας, γνωστό και ως&n…

Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης:
Ο Παντελής Καπετάνος έρχεται στο «OUT OF LINES» by top-sport.gr και μιλάει στους Χ. Τσαρτσιανίδη & Γ. Τοπαλίδη - Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 21:00! (Trailer)
Βόλεϊ ΕΣΠΕΜ: Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου σε Β' Εθνική Γυναικών, Κ20 & Κ18 Κοριτσιών και Κ21 Αγοριών για τις ομάδες της Δυτικής Μακεδονίας

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα