kalomen834

stimolo BANNER 1

Πολιτικές σκοπιμότητες και επικοινωνιακό-προπαγανδιστικό πινγκ-πονγκ των τοπικών παραγόντων για τα διαλυμένα νοσοκομεία και τις υπηρεσίες υγείας στη Δυτ. Μακεδονία (του Νίκου Δινόπουλου)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Γράφει ο Νίκος Δινόπουλος

Όχι πως παρακολουθούμε για πρώτη φορά το επικοινωνιακό – προπαγανδιστικό

πινγκ – πονγκ των τοπικών παραγόντων -αυτών των "ανεξάρτητων", "υπερκομματικών" της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και "πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα των πολιτών και της περιοχής"-, για τα νοσοκομεία και τις υπηρεσίες υγείας στην περιοχή μας, αλλά τις τελευταίες ημέρες το τερμάτισαν…


Με τις ανακοινώσεις, τα δελτία τύπου και τις δηλώσεις των τελευταίων ημερών αυτοαποκαλύπτονται πως ούτε ανεξάρτητοι είναι, ούτε υπερκομματικοί είναι, ούτε τα συμφέροντα των πολιτών και της περιοχής υπηρετούν.

Παρά το μπαράζ δημοσιευμάτων στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης (ή μήπως καλύτερα γραφεία δημοσίων σχέσεων των τοπικών παραγόντων και των υπηρεσιών;): για προσλήψεις που θα... γίνουν κάποτε στα νοσοκομεία, για γιατρούς που ...κάποτε θα προσληφθούν, για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και πολλά άλλα εξίσου ωραία, η αδυσώπητη πραγματικότητα τους διαψεύδει.
 
Παρά την "αστική ευγένεια", παρά την "λεπτότητα" των διατυπώσεων στις δηλώσεις και στα δελτία τύπου, αυτοαποκαλύπτονται πως ούτε η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας τους ενδιαφέρει, ούτε η κατάρρευση των νοσοκομείων από τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, φάρμακα και όχι μόνο τους πονάει…

Αυτοαποκαλύπτονται πως είναι πιστοί υπηρέτες των πολιτικών – προπαγανδιστικών αναγκών των ανεξάρτητων-υπερκομματικών-πάνω απ’ όλα κλπ. κομμάτων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της πολιτικής των δυνάμεων του αστικού μπλοκ εξουσίας.
 
 
Πρώτα ανακοινώνεται πως:
 
 
Λόγω αδυναμίας πλήρους ιατρικής εφημεριακής κάλυψης σας ενημερώνουμε ότι στις 16 και 18 Φεβρουαρίου 2017 το ΤΕΠ του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, θα δέχεται μόνο τα άκρως επείγοντα περιστατικά. […]
 
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου
 
Χιωτίδης Γεώργιος»
 
Στο καπάκι ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Σταύρος Γιαννακίδης δίνει τη δική του απάντηση:
 
 
Μέχρι το Πάσχα θα ισορροπήσει το σύστημα Υγείας στην Δυτική Μακεδονία καθώς ολοκληρώνονται οι διαδικασίες προσλήψεων ειδικών, ειδικευόμενων και επικουρικών γιατρών, έτσι ώστε να μπορούν οι ασφαλισμένοι να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τις υγειονομικές μονάδες της περιοχής είτε πρόκειται για αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία είτε για τα νοσοκομεία της περιοχής. […] μετά από μεγάλες προσπάθειες έγινε κατορθωτό να ανορθωθεί ένα σύστημα υγείας στην περιοχή που βρισκόταν υπό κατάρρευση  και σημείωσε πως περίπου 200 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων όπως ιατροί, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό αναλαμβάνουν υπηρεσία το αμέσως επόμενο διάστημα δίνοντας ανάσα στις υγειονομικές μονάδες. Ειδικότερα ορκίστηκαν συνολικά 23 αγροτικοί γιατροί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τοποθετούνται 130 νοσηλευτές στα νοσοκομεία από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, με αποτέλεσμα να στελεχώνονται επαρκώς οι κλινικές τους. […]. Απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ Κοζάνης για το θέμα της λειτουργίας του ΤΕΠ στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας όπου παρατηρήθηκε αναστάτωση και με αφορμή ανακοίνωση του διοικητή των δυο νοσοκομείων ο κ. Γιαννακίδης χαρακτήρισε επιπόλαια την πράξη έκδοσης δελτίου τύπου χωρίς προηγούμενη συνεννόηση τόσο με την περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας όσο και την 3η Υγειονομική περιφέρεια».
 
Και «πριν αλέκτωρα φωνήσαι» η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας (Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ.) με δελτίο τύπου μας ενημερώνει:
 
 
Οι διθυραμβικές δηλώσεις τοπικών παραγόντων περί επαρκών προσλήψεων ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, προσκρούουν στην σκληρή πραγματικότητα.
 
Οι Παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων «Μποδοσάκειου» και Φλώρινας, ανέστειλαν την εφημεριακή τους λειτουργία, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.
 
Το σύνολο των παιδιατρικών περιστατικών Φλώρινας, Πτολεμαΐδας και Κοζάνης, να καλύπτεται από την ελλιπώς στελεχωμένη εφημεριακά παιδιατρική κλινική (δύο εφημερεύοντες,  ένας ειδικευμένος και ένας ειδικευόμενος) του Γ.Ν. Κοζάνης «Μαμάτσειο».
 
Πράγματι, «Πολύ πόλεμος ρε Σταύρο», αλλά αυτό που τους πολεμά είναι η σκληρή πραγματικότητα
 
19 – 02 – 2017
 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ                                     ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΙΑΝΑ»
 
Σε παλιότερο κείμενο με αφορμή «το «μεγάλο πανκοζανίτικο» συλλαλητήριο για να «απαιτήσουμε το δικαίωμα στην υγεία»«γιατί λέμε όχι στη συνεχή υποβάθμιση της υγείας» σύμφωνα με το κάλεσμα των διοργανωτών (Συντονιστικό φορέων για το Μαμάτσειο)» επισημαινόταν:
 
«Λαλίστατοι στα μικρόφωνα και σε ανώδυνες -για την εξουσία- συσκέψεις για την άθλια κατάσταση στις υπηρεσίες υγείας της περιοχής και των νοσοκομείων, οι αρμόδιοι φορείς και οι παράγοντες στην υγεία, όπως καλή ώρα την περιγράφει ο εκπρόσωπος της Ένωσης των γιατρών της περιοχής (Άγγελος Αγγελόπουλος: "Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε λειτουργικό αδιέξοδο "Επίκειται κλείσιμο κλινικών στα νοσοκομεία της περιοχής). Απούσα η κοινωνία από τους αγώνες και όχι μόνο για την τραγική κατάσταση στην υγεία, απόντες οι εργαζόμενοι στην υγεία, απόντες και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι -γιατρών και εργαζομένων- από τη σημερινή πανυγειονομική απεργία…
 
 
[…]
Η «αστική αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική δημοκρατία», η «τοπική αυτοδιοίκηση», τα «αστικά εργατικά κόμματα και πολιτικές οργανώσεις», η σοσιαλδημοκρατία, η μεταμοντέρνα «ακηδεμόνευτη» σύριζα «κυβερνητική αριστερά» των κινημάτων, της αυτονομίας και της οικολογίας, το συνδικαλιστικό κίνημα -(συνδικάτα, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ)- και γενικά όλες οι οργανωτικές δομές -που ηγεμονεύουν οι δυνάμεις του αστικού μπλοκ εξουσίας- που γέννησε στην ιστορική εξέλιξη η πάλη των τάξεων, που ήταν και είναι αναγκαίες για την πάλη ενάντια στον καπιταλισμό, να έχουν ενσωματωθεί - αφομοιωθεί στους μηχανισμούς εξουσίας του αστικού κράτους. Κατέληξαν στα χρόνια των μνημονίων, στα χρόνια της -σε εξέλιξη- αντεπανάστασης του ιμπεριαλιστικού καπιταλισμού, του χρηματιστικού μονοπωλιακού κεφαλαίου να είναι τα μέσα, τα αμορτισέρ που απορροφούν και εξουδετερώνουν τις κοινωνικές αντιδράσεις.
[…]
Μ’ αυτά τα δεδομένα βουλευτές, εκλεγμένοι στους δήμους και την περιφέρεια της Δυτ. Μακεδονίας, εκλεγμένοι και μη πολιτευτές και πολιτικοί παράγοντες, οι φορείς, η ΓΕΝΟΠ, τα συνδικάτα και τα Εργατικά Κέντρα που ελέγχονται από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ – ΜΕΤΑ (πρώην Αυτόνομη Παρέμβαση – ΣΥΡΙΖΑ), όλη η ραχοκοκαλιά του μηχανισμού εξουσίας του αστικού μπλοκ, όλος ο μηχανισμός ελέγχου και χειραγώγησης του αστικού κράτους με πύρινα «πολεμικά διαγγέλματα» δηλώνει αποφασισμένος να δώσει «σκληρό και ανυποχώρητο αγώνα» για «[…] το δικαίωμα στην υγεία»«γιατί λέμε όχι στη συνεχή υποβάθμιση της υγείας»…
[…]
Για όλα αυτά, αλλά και για όσα δεν αναφέρονται στο κείμενο, στα «αγωνιστικά τους συλλαλητήρια» και στις «διαδηλώσεις» τους να μείνουν μόνοι τους χωρίς την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους στη Δυτ. Μακεδονία. Η συμμετοχή στα καλέσματά τους είναι τεκμήριο πως ακόμα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν και να χειραγωγούν τις τοπικές κοινωνίες, είναι τεκμήριο στη διαπάλη τους για μερίδιο εξουσίας στο εσωτερικό του αστικού μπλοκ.
[…]
«Πάρε θέση Αλεξία» ήταν ένα από τα σκωπτικά συνθήματα των εξεγερμένων στα Ιουλιανά του 1965. Ως εδώ! Οι εργαζόμενοι, η εργατική τάξη της Δυτ. Μακεδονίας και της χώρας είναι ώρα να πάρουμε θέση. Παραφράζοντας τον ποιητή, ή θα επιτρέψουμε να μας χειραγωγούν και να μας εμπαίζουν όλοι οι παράγοντες του μηχανισμού εξουσίας του αστικού μπλοκ ή θα «σηκώσουμε άλλον πύργο ατίθασο απέναντί τους» και θα αγωνιστούμε να βάλουμε τέλος στην ανελέητη ταξική βαρβαρότητα της καπιταλιστικής κρίσης». (Ολόκληρο το κείμενο εδώ)
***
 
ΥΓ. Ενδεικτικό Συγκεντρωτικό: Τίτλοι ειδήσεων για την κατάσταση των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή μας
 
 
 
 
 
 

ΠΗΓΗ: e-kozani.blogspot.gr

Δημοφιλή Νέα

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων www.kozani…

Ο πρόεδρος της κοινότητας Ποντοκώμης Γιώργος Πηλιανίδης στο kozani.tv: Μεγάλες καθυστερήσεις στις υποδομές στη Νέα Ποντοκώμη, καμιά ουσιαστική εξέλιξη στους πυλώνες υψηλής τάσης, μεγάλος κίνδυνος απαξίωσης. Ο δήμος Κοζάνης πρέπει να κάνει περισσότερα!
Γραμμάτια...

Γραμμάτια...


Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου.

Α'2 Γυναικών Μπάσκετ: Έβδομη αγωνιστική για Λασσάνη Κοζάνης και Απόλλων Πτολεμαΐδας - Το πρόγραμμα
Την δική του Τράπεζα Αίματος απέκτησε ο Όμιλος Τένις Πτολεμαΐδας

Την δική του Τράπεζα Αίματος απέκτησε ο Όμιλος Τένις Πτολεμαΐδας


Την δική του Τράπεζα Αίματος απέκτησε ο Όμιλος Τένις Π…

Βόλεϊ ΕΣΠΕΜ: Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου σε Β' Εθνική Γυναικών, Κ20 & Κ18 Κοριτσιών και Κ21 Αγοριών για τις ομάδες της Δυτικής Μακεδονίας
Νίκος Σοφιανός:

Νίκος Σοφιανός: "Οι καπιταλιστές παίρνουν τα σπίτια του λαού με νόμους ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ" (video)


Κανένας δεν πρέπει να φοβάται, μπορούμε να αποτρέψουμε…

Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης:

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα