pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Το μέλλον της Ευρώπης: Η Ευρώπη "διέρχεται μια υπαρξιακή κρίση" (Guy Verhofstadt)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ένα σύνολο τριών ψηφισμάτων, εξερευνώντας τη μελλοντική ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένας από τους εισηγητές

, ο Guy Verhofstadt, εξηγεί γιατί είναι επιτακτική η ανάγκη για μια εις βάθος μεταρρύθμιση, δεδομένων των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ΕΕ.

Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και διέρχεται μια υπαρξιακή κρίση. Όχι μόνο εξωτερικά, αλλά και εσωτερικά. Εσωτερικά, βρισκόμαστε υπό την απειλή των λαϊκιστών και των εθνικιστών. Εξωτερικά, έχουμε τον Trump, ο οποίος θεωρεί πως η Ευρώπη θα αποδιοργανωθεί ακόμα περισσότερο. Υπάρχει ο Putin που θέλει να διαιρέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ίδια στιγμή υφίσταται η εξωτερική απειλή του πολιτικού, ριζοσπαστικού Ισλάμ. 

Τα κράτη μέλη πάντοτε φοβόντουσαν μια εις βάθος μεταρρύθμιση της Ένωσης. Ας είμαστε όμως ρεαλιστές: βρίσκονται με την πλάτη στο τοίχο στο σύνολό τους. Επομένως, τώρα είναι η στιγμή για τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη μετατροπή της σε μια πραγματική Ένωση και όχι σε μια χαλαρή συνομοσπονδία εθνών κρατών η οποία θα βασίζεται ακόμα στον κανόνα κοινής συμφωνίας και θα δρα πάντοτε καθυστερημένα και ελλειπέστατα. 

Δεν είναι δυνατή η διακυβέρνηση μιας ηπείρου όπως η Ευρώπη, αν ακόμα απαιτείται η έγκριση όλων των 28 κρατών μελών Επομένως, αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει. Μια πιο μικρή, λιγότερο γραφειοκρατική, πραγματική ευρωπαϊκή κυβέρνηση, όχι μια Επιτροπή από 28 μέλη, αλλά μια μικρή Επιτροπή. Και, στη συνέχεια, μια ευρωπαϊκή αμυντική ένωση ακόμα, διότι υπάρχει απειλή εκτός της Ένωσης. Το βλέπουμε στη γειτονία μας, στην Ουκρανία, στη Συρία. Χρειαζόμαστε επίσης μια Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή, για να διαχειριστούμε πραγματικά τις μεταναστευτικές ροές. 

Πιστεύω, πως δεν υπάρχει άλλη λύση για την Ευρώπη από το να γίνουν αυτές οι εις βάθος μεταρρυθμίσεις που προτείνουμε. Γιατί διαφορετικά, θα αποδιοργανωθούμε περισσότερο. Συνέβη ήδη με το Brexit. Άλλες χώρες θα ακολουθήσουν. Δεν θέλουμε έναν αριθμό θεσμικών μεταρρυθμίσεων στην Ένωση, επειδή μας αρέσουν οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις. Τις θέλουμε, διότι πιστεύουμε ότι θα έχουμε καλύτερα μέσα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της πρόκλησης που βλέπουν σήμερα οι άνθρωποι.

ΠΗΓΗ: www.europarltv.europa.eu

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.