kalomen834

stimolo BANNER 1

Ανεπίδοτα γράμματα και ιστορίες για αρκούδες! (του Βαγγέλη Δεληολάνη)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Του Βαγγέλη Δεληολάνη (εκλεγμένου με την ΤΑΞική ΕΝότητα στο ΔΣ του ΕΚΝΚ)

Την βδομάδα που πέρασε

η ΤΑΞική ΕΝότητα (ΤΑΞ.ΕΝ) κατέθεσε αίτημα, με βάση το άρθρο 23 παρ. 4 του Καταστατικού του ΕΚΝΚ, για σύγκλιση έκτακτου ΔΣ του ΕΚΝΚ την Πέμπτη 16/02/2017 με θέμα ημερήσιας διάταξης την καθαίρεση του προέδρου του ΔΣ του ΕΚΝΚ για αντιδεοντολογική στάση και αντισυνδικαλιστικές ενέργειες που υπονομεύουν το χαρακτήρα του εργατικού συνδικαλισμού και τον ξεφτιλίζουν οργανωτικά, προσθέτοντας πως θεωρούμε αναγκαίο τα μέλη του ΔΣ του ΕΚΝΚ να τοποθετηθούν για το αν εμπιστεύονται να οδηγηθεί στο συνέδριό του το ΕΚΝΚ έχοντας επικεφαλής άτομα που υπονομεύουν το χαρακτήρα του εργατικού συνδικαλισμού.

Ας θυμηθούμε τί αναφέρει το άρθρο αυτό, έχει σημασία, για να καταλάβουμε πως αντιλαμβάνονται το Καταστατικό ο πρόεδρος και η παράταξή του και με πόση ευκολία το γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους!

«Η Διοίκηση συνέρχεται τακτικά μια φορά το μήνα μετά από πρόσκληση του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα, έκτακτα δε όταν παραστεί ανάγκη ή το ζητήσουν έγγραφα το 1/4 των Συμβούλων με αίτησή τους γράφοντας και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Σε αυτήν την περίπτωση η Διοίκηση βρίσκεται σε απαρτία όταν είναι οι μισοί συν ένας των Συμβούλων και παραβρίσκεται απαραίτητα ο Πρόεδρος ή ο Α’ Αντιπρόεδρος ή ο Β’ Αντιπρόεδρος».

Μετά την κατάθεση του αιτήματος ο πρόεδρος του ΔΣ «απαντά» με επιστολή του προς την ΤΑΞ.ΕΝ και αναφέρει:

 

«Αριθ. Πρωτ.:6
Κοζάνη, 14/02/2017
Προς: Ταξική Ενότητα
ΘΕΜΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠ.ΑΡΙΘ.4-10/02/2017 ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Σε απάντηση της από 10.02.2017 με αριθ.πρ. 4 επιστολή σας βάσει του άρθρου 23 παράγραφος 4 σας γνωρίζω πως το αίτημά σαςπροφανώς θα γίνει αποδεκτό, μόλις μας γνωστοποιήσετε εγγράφως τους λόγους που κατά εσάς υπήρξε αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά.
Ο Πρόεδρος
Κουρκούτας Άρης (Σφραγίδα ΕΚΝΚ και υπογραφή)
ΚΟΙΝ. Δ.Σ. ΕΚΝΚ»

Η επιστολή αυτή συντάχθηκε, σφραγίστηκε, υπογράφηκε και διανεμήθηκε σε πολλά μέλη του ΔΣ ΕΚΤΟΣ των μελών της ΤΑΞ.ΕΝ στην οποία και απευθυνόταν. Δεν ενημερώθηκε ούτε καν ο Γεν. Γραμματέας του ΔΣ του ΕΚΝΚ που είναι από την ΤΑΞ.ΕΝ!!! Για την ύπαρξη της εν λόγω ...επιστολής τα μέλη της ΤΑΞ.ΕΝ μάθαμε από άλλα μέλη του ΔΣ που την παρέλαβαν και διαμαρτυρηθήκαμε τόσο στον συντάκτη της όσο και στην υπάλληλο του ΕΚΝΚ. Οι δικαιολογίες που ακούσαμε είναι τουλάχιστον παιδαριώδεις και δεν θα αναφερθούμε σ’ αυτές. Τελικά μόλις στις 17/02/2017 παραλάβαμε το ...γράμμα, αφού πήγαμε και το ζητήσαμε οι ίδιοι.

Ας πάμε όμως στην ουσία της απάντησης του προέδρου. Είναι ξεκάθαρο ότι υπεκφεύγει, προσπαθεί να εφαρμόσει το γνωστό «στρίβειν δια του αρραβώνος» αναφέροντας ότι το αίτημά μας θα γίνει προφανώς αποδεκτό ΜΟΛΙΣ του γνωστοποιήσουμε εγγράφως ...κλπ.

Πρώτον, πουθενά το καταστατικό και το άρθρο 23 παρ.4 ή σε προηγούμενα άρθρα δεν αναφέρει ότι τα θέματα της ημερήσιας διάταξης πρέπει να συνοδεύονται και από ...αιτιολογική έκθεση!!! Προσθέτει εδώ ο πρόεδρος του ΔΣ έναν δικό του αυθαίρετο όρο που δεν περιλαμβάνεται στο καταστατικό. Δηλαδή το παραβιάζει!

Δεύτερον, αν πραγματικά δυσκολεύεται να καταλάβει ο πρόεδρος τους λόγους που κατά εμάς υπήρξε αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά τον παραπέμπουμε στις ανακοινώσεις με τίτλο «ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ» της ΤΑΞ.ΕΝ και «Μαϊμούδες και μαϊμουδιές στο Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης» του μέλους της ΤΑΞ.ΕΝ Δεληολάνη Βαγγέλη. Το ξέρουμε ότι τις γνωρίζει και οτι τις διάβασε. Όμως η κατανόηση ή όχι του θέματος ημερήσιας διάταξης από τον πρόεδρο του ΔΣ του ΕΚΝΚ είναι ΑΣΧΕΤΗ με το άρθρο του Καταστατικού και δεν αποτελεί προϋπόθεση της τήρησής του.  Δηλαδή το παραβιάζει!

Τελικά την Πέμπτη 16/02/2017 και ώρα 18:00 ο πρόεδρος του ΔΣ δεν εμφανίστηκε ούτε φρόντισε, παρ’ όλες τις οχλήσεις του Γεν. Γραμματέα να συγκαλέσει το έκτακτο ΔΣ ως όφειλε. Στη συγκεκριμένη ώρα μόνο 6 (έξι) μέλη του ΔΣ ήρθαν για το έκτακτο ΔΣ, κι αυτά αυτόβουλα με βάση την γνώση του περιεχομένου της αίτησης κι όχι επειδή συγκλήθηκε.

Άρα εκκρεμεί η σύγκληση του εκτακτου ΔΣ, με βάση το Καταστατικό, η αίτηση παραμένει σε ισχύ με το ίδιο θέμα: «Πρόταση καθαίρεσης του προέδρου του ΔΣ του ΕΚΝΚ για αντιδεοντολογική στάση και αντισυνδικαλιστικές ενέργειες που υπονομεύουν το χαρακτήρα του εργατικού συνδικαλισμού και τον ξεφτιλίζουν οργανωτικά».

Το Καταστατικό υπάρχει, η αίτηση κατατέθηκε σύμφωνα με αυτό, η τήρησή του είναι υποχρέωση του προέδρου χωρίς υπεκφυγές, του αρέσει δεν του αρέσει το θέμα ημερήσιας διάταξης, το κατανοεί ή όχι.

Όλα τα υπόλοιπα είναι ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΕΣ!

ΥΓ. Ακόμα κι αν ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΝΚ δεν έχει σκοπό να τηρήσει το καταστατικό (που μέχρι στιγμής αυτό κάνει) υπάρχει η πρόβλεψη στο καταστατικό ότι αυτόν τον ρόλο μπορεί να τον παίξει ο αντιπρόεδρος του ΔΣ, τον οποίο όμως δεν βλέπουμε και ιδιαίτερα πρόθυμο για κάτι τέτοιο.

Δημοφιλή Νέα

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων www.kozani…

Ο πρόεδρος της κοινότητας Ποντοκώμης Γιώργος Πηλιανίδης στο kozani.tv: Μεγάλες καθυστερήσεις στις υποδομές στη Νέα Ποντοκώμη, καμιά ουσιαστική εξέλιξη στους πυλώνες υψηλής τάσης, μεγάλος κίνδυνος απαξίωσης. Ο δήμος Κοζάνης πρέπει να κάνει περισσότερα!
Α'2 Γυναικών Μπάσκετ: Έβδομη αγωνιστική για Λασσάνη Κοζάνης και Απόλλων Πτολεμαΐδας - Το πρόγραμμα
Γραμμάτια...

Γραμμάτια...


Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου.

Την δική του Τράπεζα Αίματος απέκτησε ο Όμιλος Τένις Πτολεμαΐδας

Την δική του Τράπεζα Αίματος απέκτησε ο Όμιλος Τένις Πτολεμαΐδας


Την δική του Τράπεζα Αίματος απέκτησε ο Όμιλος Τένις Π…

Βόλεϊ ΕΣΠΕΜ: Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου σε Β' Εθνική Γυναικών, Κ20 & Κ18 Κοριτσιών και Κ21 Αγοριών για τις ομάδες της Δυτικής Μακεδονίας
Νίκος Σοφιανός:

Νίκος Σοφιανός: "Οι καπιταλιστές παίρνουν τα σπίτια του λαού με νόμους ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ" (video)


Κανένας δεν πρέπει να φοβάται, μπορούμε να αποτρέψουμε…

Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης:

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα