pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ανακοίνωση από το Σωματείο Εργατοτεχνικών και Υπαλλήλων στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σχετικά με την επίσκεψη του σωματείου μας με την επιθεώρηση στο εργοτάξιο της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδα V

Συνάδελφοι οικοδόμοι

Εδώ και 2 ημέρες έχουμε καταγγείλει πως στην προσπάθεια μας να ιδρύσουμε σωματείο στο εργοτάξιο  της 5ης Μονάδας η εργοδοσία και οι μηχανισμοί της κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να εμποδίσουν αυτήν την προσπάθεια. Θέτοντας εκτός εργασίας ορισμένα από τα ιδρυτικά μέλη του σωματείου με αστείες δικαιολογίες αλλά και απειλώντας και εκβιάζοντας και άλλα ιδρυτικά μέλη ώστε να πάρουν πίσω την υπογραφή τους.

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις αποφασίσαμε την Δευτέρα 20/2 να επισκεφτούμε την επιθεώρηση εργασίας ώστε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να επιστρέψουν τα ιδρυτικά μέλη στην εργασία τους μέσα στο εργοτάξιο και να τους καταβληθούν οι υπερημερίες. Στην συνάντηση με τον διευθυντή της επιθεώρησης συμφωνήσαμε να επισκεφτούμε το εργοτάξιο της 5ης Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας την Τετάρτη 22/2 ώστε να έρθει η επιθεώρηση με το σωματείο σε επαφή με τον υπεργολάβο για να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις, γιατί εκδικητικά στερεί από τα ιδρυτικά μέλη την εργασία τους και ενώ υπάρχουν οι απαραίτητες υπογεγραμμένες συμβάσεις.

Στις 10:00πμ την Τετάρτη 22/2 εμφανίζετε εντός εργοταξίου κλιμάκιο της επιθεώρησης, πακέτο με τον αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας ονόματι Τέμης και τον φερόμενο ως πρόεδρο του «Σωματείου Οικοδόμων Πτολεμαΐδας» που με το έτσι θέλω πήραν μέρος στην συνάντηση του σωματείου με την επιθεώρηση. 2 εκδοχές υπάρχουν: τους παραπάνω γνωστούς και μη εξαιρετέους για τις υπηρεσίες τους στην εργοδοσία τους κάλεσε ή η επιθεώρηση ή η ΤΕΡΝΑ και οι εργολάβοι, το σωματείο πάντως δεν τους κάλεσε.

Στην ερώτηση του σωματείου μας ποιος κάλεσε τους συγκεκριμένους κυρίους η επιθεώρηση δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση, αλλά μας υπέδειξε ότι με βάση το Νόμο μπορούν να παρίστανται γιατί βρισκόμαστε στην εδαφική τους επικράτεια. Το σωματείο μας, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων στην κατασκευή της Μονάδας Πτολεμαΐδα V δεν έχει κανένα πρόβλημα με κανένα εργαζόμενο, με κανένα πρωτοβάθμιο σωματείο που αντιστέκεται στην σημερινή κατάσταση και ίσα  ίσα επιδιώκει την κοινή δράση και αλληλεγγύη.

Δεν δεχόμαστε όμως από  κανένα Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας και από κανένα «Σωματείο Οικοδόμων Πτολεμαΐδας» να το παίζουν δήθεν εκπρόσωποι μας. Δεν μπορούν αυτοί που δεν έχουν πει κουβέντα για το τι επικρατεί μέσα στο εργοτάξιο τώρα ξαφνικά να νοιάστηκαν για τα προβλήματα μας. Δεν μπορεί αυτοί που δεν έχουν χαιρετήσει καν την ίδρυση του σωματείου μας να λένε ότι μας στηρίζουν. Δεν μπορούν αυτοί που ξεπήδησαν μέσα από τα γραφεία της ΤΕΡΝΑ, που έχουν κάνει το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας δουλεμπορικό γραφείο να παρουσιάζονται ως υπερασπιστές των εργασιακών δικαιωμάτων των οικοδόμων.

Σχετικά με την συνάντηση του Σωματείου μας και της επιθεώρησης με την ΤΕΡΝΑ και τους υπεργολάβους «RECO BETON – ΚΟΛΛΙΑΣ» και «IΩANNITA ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ», οι μεν υπεργολάβοι επικαλέστηκαν πως δεν προχωράνε οι εργασίες που είναι στην ευθύνη τους με την δικαιολογία ότι η ΤΕΡΝΑ δεν τους δίνει «μέτωπο εργασίας» η μεν ΤΕΡΝΑ δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτό και μεταβιβάζει την ευθύνη στους προμηθευτές υλικών, σιδήρου, αδρανών υλικών κλπ. Εδώ και 1,5 μήνα παίζετε αυτό το παιχνίδι, ρίχνει ο ένας την μπάλα στον άλλο, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να είναι υπό καθεστώς ομηρίας, χωρίς να μπαίνει μεροκάματο στο σπίτι από τις γιορτές και μετά.

Καλούμε όλους τους οικοδόμους στο εργοτάξιο της μονάδας ΑΗΣ  Πτολεμαΐδας V να απομονώσουν τους δήθεν συνδικαλιστές που υπερασπίζονται τα κέρδη των εργολάβων και της ΤΕΡΝΑ, των συνδικαλιστών εκείνων που βάζουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί για να αθωώσουν τους εκμεταλλευτές μας. Αυτό τον ρόλο παίζουν οι συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας και αυτοί που έχουν μετατρέψει το Σωματείο Οικοδόμων Πτολεμαΐδας σε παραμάγαζο τους.

Καλούμε τους συνάδελφους να οργανωθούν στο σωματείο μας, να δυναμώσουμε την πάλη μας, να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν και μας στερούν.

Κοζάνη 23/2/2017

Δημοφιλή Νέα

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Σούλης Αϊβαζίδης από το μπλόκο των αγροτών στον κόμβο Φιλώτα: Δεν βάζουμε κάτω το κεφάλι, συνεχίζουμε τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά μας !
Παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Πιτένη «Γιαλάν Ντουνιάς» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας
Ο καιρός στην Δυτική Μακεδονία από Τρίτη 31 Ιανουαρίου έως Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023
Γιώργος Αδαμίδης: Λένε

Γιώργος Αδαμίδης: Λένε "Προσιτή τιμή" το ακριβότερο κατά 55% ρεύμα


Ο Πρόεδρος στην Γενική Ομοσπονδία Προσωπικού ΔΕΗ (ΓΕΝΟ…

Οργάνωση...

Οργάνωση...


Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου.

Στα ύψη ξανά η βενζίνη - Αγγίζει και ξεπερνάει τα 2 € το λίτρο (video)

Στα ύψη ξανά η βενζίνη - Αγγίζει και ξεπερνάει τα 2 € το λίτρο (video)


Την ανιούσα έχει πάρει εδώ και μερικές ημέρες και πάλι …