kalomen834

stimolo BANNER 1

ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ: Καλούμε το Ελληνικό Κοινοβούλιο να παρακάμψει τα αδηφάγα συμφέροντα των πολυεθνικών λέγοντας ΟΧΙ στη CETA

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η διγλωσσία ΣΥΡΙΖΑ «κόβει» την Ελληνική φέτα και την μοιράζει  στα Πολυεθνικά συμφέροντα

Έλληνες Ευρωβουλευτές σε ρόλο "νονών", χαρίζουν το όνομα της Ελληνικής φέτας σε λευκά τυριά του Καναδά.

Καλούμε το Ελληνικό Κοινοβούλιο να παρακάμψει τα αδηφάγα συμφέροντα των πολυεθνικών λέγοντας ΟΧΙ στη CETA

H CETA (Ολοκληρωμένη Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία ΕΕ-Καναδά) αποτελεί μία συμφωνία που έχει προκαλέσει και εξακολουθεί να προκαλεί, πλείστες διαμαρτυρίες και αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη, καθώς εκτιμάται ότι αν εφαρμοστεί θα επιφέρει -στην πραγματικότητα- τελείως αντίθετα αποτελέσματα από εκείνα που το κείμενό της υπόσχεται ότι θα φέρει. (Στόχος, φέρεται να είναι, η ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων των δύο πλευρών και η επέκταση των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών τους. Ακόμα, επιθυμητή είναι η δημιουργία μιας διευρυμένης και ασφαλής αγοράς για προϊόντα και υπηρεσίες, εξαλείφοντας τους εμπορικούς και επενδυτικούς περιορισμούς, καθώς και η κατοχύρωση ξεκάθαρων και ωφέλιμων -και για τις δύο πλευρές-κανόνων που θα διέπουν τις εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις. Άλλοι στόχοι αφορούν (πάντα σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας) στην αναγνώριση της βαρύτητας της διεθνούς ασφάλειας, της Δημοκρατίας, της διασφάλισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της οικονομικής συνεργασίας).

Τον Μάιο του 2016, ο τότε Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γ. Σταθάκης, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για θέματα Εμπορίου, εξέφραζε τις ενστάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης σχετικά με τη διαδικασία επικύρωσης της (CETA), επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της Ελληνικής κυβέρνησης ότι: πρόκειται για συμφωνία μεικτής αρμοδιότητας και ότι θα πρέπει αυτή να επικυρωθεί και από τα Εθνικά Κοινοβούλια.

Λίγους μήνες αργότερα (τον Σεπτέμβριο του 2016, στο Άτυπο Συμβούλιο στη Μπρατισλάβα με αντικείμενο τη CETA), ο Υπουργός κ. Σταθάκης, υποστήριξε την εξέλιξη αυτή αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητά της και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι λήφθηκαν έμπρακτα υπόψη οι προβληματισμοί της Κοινωνίας των Πολιτών.

Ελάχιστο χρόνο αργότερα (τον Οκτώβριο του 2016 από τις Βρυξέλλες αυτή τη φορά, στο  Άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για θέματα Εμπορίου) ο Υπουργός υποστήριζε ότι επικράτησαν θέσεις που από την πρώτη στιγμή υποστήριξε η Ελληνική Αντιπροσωπεία, προσθέτοντας ότι «πλέον διαμορφώνεται το πλαίσιο εκείνων των διασφαλίσεων που θα προασπίζουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο και θα λαμβάνουν υπόψη τις ανησυχίες της κοινωνίας των πολιτών».

Πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός -έχοντας εμφανώς ανακρούσει πρύμναν και έχοντας εμφανέστατα ξεχάσει τα συλλαλητήρια του ΣΥΡΙΖΑ (τον Οκτώβριο του 2015) ενάντια στη συμφωνία- αφήνει πλέον τα σταράτα λόγια και επιστρατεύει την διγλωσσία υποστηρίζοντας ότι  με την συμφωνία «θα απελευθερωθεί το εμπόριο και οι προμήθειες, γεγονός που θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό και θα δώσει ώθηση στην ελληνική ναυτιλία, ενώ παράλληλα θα προσελκύσει νέες επενδύσεις στη χώρα». Για το θέμα της φέτας μάλιστα το όλο γεγονός παρουσιάστηκε σαν επιτυχία, αφού «ο  Καναδάς δεσμεύτηκε ότι στην παραγωγή της εγχώριας φέτας θα αναγράφεται στο εξής «feta made in Canada» και μόνο στην περίπτωση που η παρασκευή της γίνεται με αιγοπρόβειο γάλα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις θα αναγράφεται «style feta».

«Η φέτα είναι είδος τυριού στην άλμη, τις ρίζες της οποίας τις βρίσκουμε χιλιάδες χρόνια πριν στην Αρχαία Ελλάδα. Παρασκευάζεται αποκλειστικά από γάλα προβάτου ή αιγοπρόβειο, δηλαδή μείγμα με έως 30% γάλα γίδας»… συνεπώς κάθε τι άλλο, κάθε άλλο τυρί που παρασκευάζεται π.χ από αγελαδινό γάλα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΕΤΑ, δεν γίνεται να είναι φέτα.

Αναμφίβολα και αναμφισβήτητα, η φέτα είναι ένα ιστορικό προϊόν που αναφέρεται στην ομηρική ιστορία και τόσο η διαχρονική της παραγωγή όσο και η διαχρονική της κατανάλωση στην Ελλάδα, από την αρχαιότητα έως σήμερα, στηρίζεται σε πλήθος βιβλιογραφικών αναφορών Ελλήνων και ξένων επιστημόνων.

Μετά από μακρόχρονους πολιτικούς, διπλωματικούς, νομικούς, αγροτικούς αγώνες η έκδοση του κανονισμού 1829/2002 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατοχύρωσε οριστικά τη φέτα ως ελληνικό ΠΟΠ προϊόν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

15 χρόνια αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2017 (μόλις πριν από μερικές ημέρες) ψηφίστηκε η προσωρινή εφαρμογή της Ολοκληρωμένης Οικονομικής και Εμπορικής Συμφωνίας μεταξύ  Ε.Ε & Καναδά, με το ακρωνύμιο CETA.

15 χρόνια μετά από την ιστορική κατοχύρωση της φέτας με Προστατευμένη Ονομασία Προέλευσης, η εν λόγω συμφωνία «δίνει κλωτσιά στην καρδάρα με το γάλα» «αδειάζοντας» την προσπάθεια όλων αυτών που πάλεψαν για πολλά χρόνια προκειμένου να καθιερωθεί η φέτα ως ΠΟΠ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ώρα που όλα τα κράτη της Ε.Ε. προστατεύουν με νύχια και με δόντια τα δικά τους προϊόντα, εμείς που παράγουμε από την αρχαιότητα ένα προϊόν μοναδικό, ένα προϊόν με τεράστια περιθώρια ανάπτυξης και προοπτικής το παραχωρούμε σε άλλα κράτη. Τέτοια γαλαντομία.

Τον Μάρτιο του 2016 η ΓΕΝΟΠ, ως μέλος της EPSU (της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων των Δημοσίων Υπηρεσιών και Οργανισμών ΔΕΚΟ), συμμετείχε σε σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, όπου και έγινε ενδελεχής ενημέρωση επί της CETA.

Η ΓΕΝΟΠ, απόλυτα ταυτισμένη με τη θέση της EPSU ότι «η συμφωνία αυτή αποτελεί μια κακή συμφωνία», από την πρώτη στιγμή ένωσε τη φωνή της με όλες τις υπόλοιπες φωνές που υψώθηκαν σε μια προσπάθεια να αποσοβήσουν την πραγμάτωση Οικονομικών Εμπορικών και Επενδυτικών Συμφωνιών που:

  • Απειλούν δημοκρατικά δικαιώματα
  • Απειλούν θέσεις εργασίας
  • Στοχεύουν στην ιδιωτικοποίηση των πάντων και
  • Υπονομεύουν, σφόδρα, τον στόχο της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών  στις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Έναν χρόνο πριν η Ελλάδα ήταν μία από τις 3 χώρες που (μαζί με την Αυστρία και το  Βέλγιο) δεν είχαν συναινέσει στην εν λόγω συμφωνία, ενώ στην αντίσταση του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στις ληστρικές συμφωνίες TTIP (Διατλαντική Εμπορική και Επενδυτική Εταιρική Σχέση, μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ), TPP (Διηπειρωτική Εταιρική Σχέση, μεταξύ των ΗΠΑ, Καναδά και διαφόρων ασιατικών χωρών), CETA (Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία, μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά) και TiSA (Εμπορική Σχέση για την Συμφωνία Υπηρεσιών, μεταξύ πολυάριθμων μερών), η  ΓΕΝΟΠ είχε εκφράσει την ταύτισή της καλώντας παράλληλα «το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης και τους Ευρωβουλευτές, να ταχθούν κατά των πρακτικών/συμφωνιών που εξυπηρετούν μεγάλα εταιρικά συμφέροντα και θα επιφέρουν περαιτέρω δεινά στη χώρα μας».

Δυστυχώς, η σημερινή πραγματικότητα αποδεικνύει ότι και το κρασί είναι νερωμένο και τα νερά είναι θολωμένα.

Ως εκ τούτου, στον απόηχο της επικύρωσης της προσωρινής εφαρμογής της CETA -με μερίδα Ευρωβουλευτών να έχει αναλάβει το ρόλο του νονού και να χαρίζει το όνομα «φέτα» στα λευκά τυριά του Καναδά, αλλά και με το κομμάτι των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ Ευρωβουλευτών να  την καταψηφίζουν, θολώνοντας τα νερά, αφού την ίδια  ώρα ο κ. Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ) ήταν αυτός που έδωσε το «πράσινο φως» για να έρθει στην Ευρωβουλή- η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ/ΚΗΕ, με δεδομένο το γεγονός ότι η CETA θα έρθει προς επικύρωση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, καλεί την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ να αναλάβει την ευθύνη της και να  σκεφθεί καλά πριν αποφασίσει να αποδομήσει, φέτα-φέτα:

  • Την Ελληνική Αγροτική Οικονομία
  • Την Ελληνική Παραγωγή
  • Την Ποιότητα της Ελληνικής, της μοναδικής πραγματικής φέτας

Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός, σε τούτη τη χώρα που τα πάντα καταρρέουν ελέω μνημονίων και θεσμών, να διαπιστώνεις πως υπάρχουν περιπτώσεις που μόνοι μας προσπαθούμε να βγάλουμε τα μάτια μας.

Είναι πραγματικά λυπηρό, να διαπιστώνεις ότι υπάρχουν κάποιοι που για πολλούς και διαφόρους λόγους επιλέγουν να βλέπουν μόνο το τυρί, αγνοώντας τη φάκα. 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοφιλή Νέα

Α'2 Γυναικών Μπάσκετ: Έβδομη αγωνιστική για Λασσάνη Κοζάνης και Απόλλων Πτολεμαΐδας - Το πρόγραμμα
Ο πρόεδρος της κοινότητας Ποντοκώμης Γιώργος Πηλιανίδης στο kozani.tv: Μεγάλες καθυστερήσεις στις υποδομές στη Νέα Ποντοκώμη, καμιά ουσιαστική εξέλιξη στους πυλώνες υψηλής τάσης, μεγάλος κίνδυνος απαξίωσης. Ο δήμος Κοζάνης πρέπει να κάνει περισσότερα!
Γραμμάτια...

Γραμμάτια...


Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου.

Την δική του Τράπεζα Αίματος απέκτησε ο Όμιλος Τένις Πτολεμαΐδας

Την δική του Τράπεζα Αίματος απέκτησε ο Όμιλος Τένις Πτολεμαΐδας


Την δική του Τράπεζα Αίματος απέκτησε ο Όμιλος Τένις Π…

Όμιλος Αντισφαίρησης Πτολεμαΐδας: Τένις στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

Όμιλος Αντισφαίρησης Πτολεμαΐδας: Τένις στο 1ο Δημοτικό Σχολείο


Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Πτολεμαΐδας, γνωστό και ως&n…

Ο Παντελής Καπετάνος έρχεται στο «OUT OF LINES» by top-sport.gr και μιλάει στους Χ. Τσαρτσιανίδη & Γ. Τοπαλίδη - Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 21:00! (Trailer)
Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης:
Βόλεϊ ΕΣΠΕΜ: Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου σε Β' Εθνική Γυναικών, Κ20 & Κ18 Κοριτσιών και Κ21 Αγοριών για τις ομάδες της Δυτικής Μακεδονίας

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα