pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια: Παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητήριο του ΛΚΔΜ / ΤΕΤΑΡΤΗ 8/3/2017 στις 10:00π.μ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ανακοίνωση - Κάλεσμα.

Να πάρει πίσω η ΔΕΗ Α.Ε. την μύνηση και την κλήση σε απολογία των τριών συναδέλφων.

Το Σάββατο 11/2/2017, με αφορμή την παρουσία του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε κ.Παναγιωτάκη στην περιοχή, ήταν προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στο κτήριο της διοίκησης του ΛΚΔΜ. O «Σύλλογος για την καταπολέμηση της ανεργίας και για την ανάπτυξη της περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου Ν.Κοζάνης», μετά από συλλογικές διαδικασίες, αποφάσισε να μεταφέρει τα αιτήματα του συλλόγου στον κ. Παναγιωτάκη πριν την έναρξη της συνέντευξης τύπου. Υπήρξε άρνηση, όπως άρνηση υπήρξε όλο το προηγούμενο διάστημα, επί έναν ολόκληρο χρόνο, στα επανειλημμένα αιτήματα του συλλόγου για συνάντηση. Για λόγους οι οποίοι δεν είναι κατανοητοί, απαγορεύτηκε στα μέλη του η είσοδος στον χώρο της συνέντευξης, γεγονός που όξυνε τα πνεύματα  με κύρια ευθύνη της διεύθυνσης της ΔΕΗ Α.Ε.

Άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις, η Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε προχώρησε σε μηνύσεις και σε κλήση σε απολογία τριών συναδέλφων,(Κοτταρίδη Δημήτριο, Πιπερόπουλο Αχιλλέα,Τεντσογλίδη Ηλία) μελών του Συλλόγου που συμμετείχαν στην παρέμβαση (επίσης προχώρησε και στην απόλυση συναδέλφου οκταμηνίτη ,προέδρου του Συλλόγου, για πρώτη φορά στα χρονικά, κάτι που πήρε πίσω μπροστά στην κατακραυγή που υπήρξε). Οι παραπάνω διώξεις έρχονται σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε και η συρρίκνωση της αξιοποίησης του λιγνίτη, που θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή.

Η ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΜΗΝΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ. Στόχο έχουν και τους 3 μισθωτούς της αλλά συνολικά όλο το προσωπικό, τους κατοίκους των πληττόμενων χωριών. Μετά απο παρεμβάσεις συνδικάτων και φορέων η ΔΕΗ Α.Ε παραμένει ανένδοτη στη δίωξη γεγονός που δείχνει ότι δεν ήταν μια βεβιασμένη κίνηση αλλα συνειδητή επιλογή.

Συνάδελφοι,

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια.  Μας θέλουν σκυμμένους, φοβισμένους, να μην σηκώσουμε ανάστημα για τα δικαιώματα μας ώστε να μην θέσουμε σε αμφισβήτηση τα κέρδη και τα επιχειρηματικά σχέδια της ΔΕΗ Α.Ε. και των μονοπωλιακών ομίλων που θα επενδύσουν στον κλάδο. Καλούμε συνδικάτα, φορείς, τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να δείξουν την συμπαράσταση τους ,στους διωκόμενους συναδέλφους. Καλούμε σε :    

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΛΚΔΜ

ΤΕΤΑΡΤΗ 8/3/2017 στις  10:00π.μ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΔΙΚΑ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…